The Age of Adaline

Skulle du vilja vara evigt ung?: The Age of Adaline (2015)
 
 
I rollerna: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Kathy Baker, Anthony Ingruber & Ellen Burstyn
Regi: Lee Toland Krieger
Manus: K. Mills Goodloe & Salvador Paskowitz
Genre: Drama, Fantasy, Romantik
 
Kortfattad handling
En ung kvinna, född i början på 20-talet, får evigt liv efter en bilolycka. Efter många ensamma år möter hon en man som komplicerar det eviga livet hon satt sig i ro med.
 
Recension:
När man blivit lite trött på all "Hollywoodiserad" dret, actionfilmer med Jason Statham och superhjältefilm efter superhjältefilm - då kan det vara skönt att se något sånt här. En film som "The Age of Adaline".
 
En enkel kärlekshistoria av ett gäng som utan tvekan vet vad de sysslar med. Samtliga skådespelare är perfekta val till sina karaktärer och levererar som om det var deras egna historia vi får se. 
Filmen är snyggt filmad, visuellt vacker och mycket välskriven. 
 
Och ja, det här är ett romantiskt drama, men inget vanligt sådant. Manuset är smart, djupare än vad man tro och bjuder på mer känsla än vad man vanligtsvis får av en vanlig romansfilm. 
Michiel Huisman's karaktär t.ex, som är det romantiska intresset, är inte skriven som en klyschig orealistisk macho-superduper-drömkille som får allt han pekar på. Nej. Här finns relaterbarhet och djupare grejer.
- Vad jag försöker säga är att man verkligen köper romansen.
 
Filmen är nästan som en tidsresefilm - förutom att ingen reser varken fram eller tillbaka. Adaline lever i över 100 år och ser likadan ut var dag. Fascinerande och underhållande. 
 
Och alla har vi nog funderat över hur det skulle vara att leva för alltid. Och filmen ger oss även där en tankeställare genom briljant manus och bra skådespel:
Skulle man verkligen, verkligen, vilja leva för alltid?
 
Sammanfattning
Detta är en väldigt fin film. Det är alltid kul att bli överraskad. Och det blev jag här.
"The Age of Adaline" är vacker, känslomässig, ledsam och smått komisk. Imponerande prestationer, framför allt från Blake Lively, som ger liv åt vår fascinerande huvudkaraktär och leverar med resten av filmteamet en av de bättre romantiska filmerna på länge.
 
Jag ger "The Age of Adaline" 7,5/10
 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Lina - The Movie Freak

Du höjde precis mina förväntningar på denna filmen så blir jag besviken, när jag väl ha tid att se den, så skyller jag på dig ;)

Svar: Få väl varna om något jag glömde skriva så här i efterhand då: att den nog inte är för alla ;)
Niklas

2015-11-14 @ 22:53:34
URL: http://themoviefreak.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: