Taken 3

Så, vad har vi lärt oss? Liam Neeson kan inte springa längre: Taken 3 (2015)
 
 
I rollerna: Liam Neeson, Maggie Grace, Forest Whitaker, Famke Janssen, Dougray Scott, Sam Spruell, Don Harvey & Leeland Orser
Regi: Oliver Megaton
Manus: Luc Besson & Robert Mark Kamen
Genre: Action, Thriller
 
Kortfattad handling
När Bryan Mills anklagas för ett hänshyslöst mord han varken begått eller bevittnat sätter han till sina speciella färdigheter för att hitta den riktiga mördaren och rentvå sitt namn. 
 
Recension
"IT ENDS HERE". Ja, det får vi verkligen hoppas. 
Visserligen lärde de sig från sina misstag och skippade scenerna med döttrar som kastar handgranater ifrån tak... Men vad hjälper egentligen det när regissören inte vet hur man filmar eller klipper actionscener.
 
Men visst är det helt fine and dandy att återigen bevittna en badass Liam Neeson ränna omkring med sina övermäktiga skills och smocka ner folk i asfalten. Visst är det så. 
Men regissören Oliver Megaton kan tydligen inte filma en enda actionscen utan att få det att se ut som ett överdrivet snabbt speedat bildspel. Bilderna blixtrar förbi i en sådan hastighet att nästan blir omöjligt att uppfatta scenerna tillslut. Och det ständiga sekundbytet av vinklar skadade mina ögon och gav mig huvudvärk till den grad att jag var tvungen att stänga av och ta en paus i tittandet.
Och om du någonsin sett en film vars actionsekvenser alla blev filmade med handhållen skakkamera på ett dåligt sätt - den här filmen gör allt snäppet värre.
I ett slagsmål mellan tre personer finns det inte en chans i världen att se vem som slår vem, var eller hur. Det är bara inzoomade close-up vinklar som visar mer av Liam Neesons kind än hans knytnäve.
 
Och om de inte lånade 75% av manuset ifrån 90-talsklassikern "The Fugitive" heter jag Musse Pigg. 
Liam Neeson's karaktär blir jagad av polisen samtidigt som han försöker hitta den riktiga mördaren och rentvå sitt namn. Gee, does that sound familiar??
 
Skådespel och sådant var det enda som egentligen funkade. Liam Neeson är ju Liam Neeson så han kan man ju i alla fall räkna med. Och även skådespelare ifrån tidigare filmer sköter sig. Men nykomligen till franchisen är Forest Whitaker. Och nej, jag kan inte säga att han gjorde ett dåligt jobb. Men jag kan heller inte säga att han blåste mig av stolen direkt. Han var OK, men vem som helst kunde ha spelat karaktären. 
 
Nej, vi får hoppas att de pensionerar den här serien nu och låter det förbli en trilogi. I vilket fall, så länge jag inte vill fixa en snabb och effektiv huvudvärk tänker jag inte se en film av Oliver Megaton igen.
 
Sammanfattning
Visste ni att ingen blir "taken" i Taken 3. Jo, det är sant. Istället för att köra sitt eget race med en någorlunda originell taken-story snor de istället handlingen direkt ifrån "The Fugitive" och faller pladask rakt ner i asfalten. 
Filmen är långtråkig, rörig, klyschig och actionsekvenserna gav mig huvudvärk.
Liam Neeson är badass såklart, men i den här filmen blir det bara för mycket. Jag vill se Bryan Mills som han var i den första "Taken". Inte lika oövervinnerlig som Superman. 
I slutändan är det här ännu en duns nedför trappan i den här trilogin och låt oss nu hoppas att det här var den sista.
 
Jag ger "Taken 3" 4/10
 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: