Chuck

En TV-serie som förtjänar en uppföljande film: Chuck (2007-2012)
 
 
I rollerna: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Adam Baldwin, Joshua Gomez, Vik Sahay, Scott Krinsky, Sarah Lancaster, Ryan McPartlin & Mark Christopher Lawrence
Skapare: Chris Fedak & Josh Schwartz
Genre: Action, Komedi, Drama
 
Kortfattad handling
När Chuck, en vanlig datanörd, ovavsiktligt råkar ladda ned kritiskt topphemliga regeringshemligheter in i sin hjärna skickar CIA och NSA sina toppspioner för att skydda honom och utnyttja dessa hemligheter, vilket får hans liv att vändas upp och ned.
 
Recension
Tanken, som jag i och för sig haft många gånger, slog mig ännu en gång nu när "Entourage" fått en uppföljande film efter sin framgångsfyllda TV-serie. 
För en TV-serie som i mina ögon verkligen förtjänar en film - det är "Chuck".
 
Jag drar mig gärna mot komedihållet när jag letar TV-serie. Men det ska inte vara bara komedi. För en serie som kan mixa olika genrer är i min bok den perfekta serien.
Där har vi "Chuck". Cool action, välskrivet drama, stensäker komedi och lite mysterium därimellan. 
Serien har ett utstickande och eget koncept och skiljer sig därför ifrån andra spion- och kriminalserier. De stereotypiska spionklyschorna görs mer narr av än imiteras och förstärker seriens originalitet ännu mer, vilket jag personligen älskar nästan mest av allt med det här.
 
Men ingenting kan slå kemin mellan dessa skådespelare. Jag har aldrig sett en annan serie med skådespelare som funkar så unikt bra med varandra som här. Det kvittar vilka karakärer som interagerar med varandra - det är klockrent vilket som. 
Samtliga skådespelare levererar toppprestation i vartenda avsnitt och lämnar publiken med ett smil på läpparna varenda gång.
 
Och allt som säsongerna fortsätter får vi följa och se karaktärerna växa. Det är ingen snabb procedur, men det ska det inte vara heller. En bra serie skyndar inte på karaktärernas djup och stressar säsongerna. En bra serie tar sin tid och fokuserar. Och det är just var skaparna av den här serien har gjort. 
Och genom åren har serien haft underbara gästroller. Jag tänker specifikt nämna Timothy Dalton och Tony Hale, vars karaktärer mycket väl kan komma att hamna på min kommande lista - "Fantastiska gästroller i TV-serier". Håll utkik!
 
Men överlag är detta en fantastiskt underhållande TV-serie och en personlig favorit från min sida. Den höll klockrent i fem säsonger utan att någon kostymnisse försökte mjölka serien till destruktion. 
Men med det sagt - ge oss en Chuck-film! 
 
Sammanfattning
En fartfylld, actionpackad, spännande, romaniskt, dramatisk, mystisk och sist men inte minst skratta-ihjäl-dig-rolig serie vars fem säsonger kan ge dig glädje som räcker ett bra tag!
Underbara karaktärer i en underbar serie skapad av underbara människor.
 
Jag ger "Chuck" 9/10
 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: