De 10 bästa filmerna 2015

 
Nu är det dags igen. Ett helt år har snart passerat förbi vilket betyder att det är dags att kora de 10 bästa filmerna från året som gått.
Och som vanligt så har jag INTE sett allt. Det har garanterat kommit ut filmer under året som kanske borde ha en plats här - men jag har alltså inte sett dem än.
Och KOM IHÅG! Det här är MIN topplista. Inte DIN. Så bli inte upprörd om inte DIN favorit finns med bland mina val. 
 
Listan kommer även bara innehålla filmer som kom ut under 2015. Så filmer som t.ex "American Sniper" som inte hade preimär i Sverige förrän i år kommer inte finnas med på listan eftersom den tekniskt sett är från 2014.
 
Och innan själva listan vill jag nämna ett par som var väldigt nära att komma med men som precis lämnades utanför listan:
 
Värda att nämna:
• Kung Fury
• Inside Out
• Avengers: Age of Ultron
• Spy
• Jurassic World
 
Men nu till årets topplista:
 
---------------------------------------------
 
 
10. McFarland, USA
Ibland vill man bara blunda för alla Hollywood blockbusters och se på en lätt, fin och inspirerande historia.
- Och det fick jag göra här. Kevin Costner i sitt esse levererar en stabil prestation i en sann historia om en omöjlig uppgift som gjordes möjlig. En riktigt bra må-bra-film värdig en plats på listan.
 
 
9. Ant-Man
I och med all rabalder kring manuset och byte av regissör var detta Marvels osäkra kort.
- Men vi var oroliga helt i onödan. Ant-Man var precis som jag ville att den skulle vara. Kanske till och med lite bättre. Cool action, bra story och mycket humor. Kul med nya tillskott i Marvels universum.
 
 
8. Mad Max: Fury Road
Jag hade superlåga förväntningar. Med all hype trodde jag basically att filmen skulle bli skit.
- Men jag hade fel. Snacka om full rulle av badass'ery och coolass'ery rakt igenom. Otroligt snyggt filmad med råcool action och klockrena effekter. En av årets coolaste actionfilmer.
 
 
7. The Man from U.N.C.L.E.
En dos av old school spionfilm? 
- Ja, tack. Ännu en film som överraskade då jag hade rätt låga förväntningar även här. Men vem kan tacka nej till en throwback 60-tals spionaction med Henry Cavill och Armie Hammer, vars komiska kemi var lika klockren som en nyputsad biljardboll? Ingen vettig människa tackar nej till något sådant.
 
 
6. Ex Machina
Sci-fi-filmer kan fortfarande vara både originella och skitbra.
- Det påminde Ex Machina oss om. De tre prestationerna av huvudpersonerna är utom denna världen och det kloka manuset fångade mitt intresse redan efter ett par minuter. Och efter det satt jag som förstenad ända till filmens slut. 
 
 
5. Beasts of No Nation
Netflix första originalfilm. "Över förväntan eller magplask" frågade jag mig själv innan.
- Och ja, helt klart över förväntan. Skådespelardebut för unge Abraham Attah, vilket han hanterade övertygande fantastiskt. Historien är både hjärtskärande och intressant och man känner att man sitter och upplever något utöver det vanliga.
 
 
4. Kingsman: The Secret Service
Jag har nog aldrig sett så cool action i hela mitt liv.
- Otroligt snygga actionsekvenser som kan förgylla vilka trötta ögon som helst. Detta är en över the top spionaction som VET att den är en over the top spionaction - och drar nytta av den vetskapen. Det här är något för dig som vill ha ofantligt roligt med en film.
 
 
3. Mission: Impossible - Rogue Nation
Mission: Impossible är en av de få franchises som blir bättre och bättre för varje film.
- Det verkar som om Tom Cruise blir coolare och coolare ju äldre han blir. Den femte installationen i denna franchise var det bästa hittills och hängde med på Mad Max-racet i att aldrig sakta ned. Jag underhölls konstant och det fanns inte en sak jag ogillade.
 
 
2. The Martian
På tal om att konstant underhållas:
- The Martian var verkligen fantastisk. Den var rolig, intressant, snygg, fascinerande och allt därimellan. 
Och en av mina personliga favoriter Matt Damon bjuder på det bästa han gjort på länge, likaså regissören Ridley Scott. Otroligt bra film. Jag var sååååå nära att placera den på första plats. 
 
Men...en var liiite bättre.
 
 
1. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Såklart.
- Jag är inte en sån stor Star Wars-fanboy som man kan tro. Men fanboy eller ej - det här var en fantastisk upplevelse. Den hade allt jag ville ha. Både throwback till de gamla filmerna och nya och fräscha tillskott. Allt gjordes rätt och jag kan inte vänta till nästa installation.
 
 
Det var min topplista. Och eftersom detta är "de 10 bästa" kommer det självklart en lista med "de 10 sämsta" också. Håll ögonen öppna för den!
 
Och är du nyfiken på topplistor från tidigare år länkar jag dem här nedanför:
 
 
Vilka filmer var dina favoriter från året? Eller har du ett tips på en film jag bör kolla upp? Let me know in the box below!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Mission impossible och The martian var helt fantastiska filmer. Såg båda på bio och jag älskade dem!

Svar: Samma här. Efter Star Wars var dessa de bästa biofilmerna på länge!
Niklas

2015-12-30 @ 21:27:47
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: