De 10 sämsta filmerna 2015

 
Och vad vore en lista med årets bästa filmer utan en lista med det sämsta året hade att erbjuda?
 
Jag tyckte personligen att 2015's filmår var mer mediokert än vad något annat år har varit på senare tid. Och detta medförde då självklart 10 bottenskrap jag allra helst vill glömma att jag överhuvudtaget såg.
 
Men först ett par filmer som gladeligen hade hamnat på listan om det inte hade funnits 10 som var ännu värre:
 
Värda att nämna:
Terminator Genisys
Beck: Invasionen
Project Almanac
 
Och har du missat min lista för de 10 bästa filmerna 2015 finns den att hämta här.
 
----------------------------------------
 
 
10. The Ridiculous 6
För första gången på åratal vad Adam Sandler det MINST SÄMSTA i en film av hans eget produktionbolag.
- Och om han var minst sämst vill jag inte ens prata om hur det andra var. 
Happy Madison Pruductions lär sig aldrig. Pruttskämt, smaklös humor och ALLTID minst EN bajsscen i varje film. Och några småskratt här och där är helt enkelt inte nog för att rädda en sådan här katastrof.
 
 
9. Taken 3
"It ends here".
- Ja, det får vi verkligen hoppas. Det här är den onödiga uppföljaren till den onödiga uppföljaren. 
Visserligen lärde de sig ifrån sina misstag och skippade döttrar som kastar granater ifrån hustak. Men det stoppar ändå inte Taken 3 från att dyka rakt ned i papperskorgen.
I Taken 3 blir ingen "taken", actionscenerna är som ett uppspeedat bildspel och storyn är näst intill plagiat. Snälla, ingen mer "Taken".
 
 
8. Big Game
Jag hade kunnat godta en sådan här film om den visste exakt vad den var.
- Men när en rulle om en finsk tonåring som teamar upp med USA's president spelad av Samuel L. Jackson som krashlandat i de finska skogarna tror att den är nya Die Hard...då har jag redan klockat ut.
Hälften av skådespelarna såg ut som om de hellre hade velat stanna hemma. Och jag förstår varför.
 
 
7. A Very Murray Christmas
Nu i juletider känns det underbart att kunna slappna i soffan av till en mysig julfilm.
- Men detta är inte en av dem. Inte om du inte vill somna.
En måttligt road Bill Murray sjunger julsånger med ett gäng falsksångare och man sitter där och gläds lika mycket åt det som man gör åt en uttorkad julgran.
Och när inte ens George Clooney som poppar upp som gubben i lådan bakom en julgran i "Santa Claus Want's Some Lovin'" kan rädda filmen - då är den långtråkig.
 
 
6. Mortdecai
Förr var Johnny Depp-filmer något man såg fram emot. Men inte nu längre.
- En stel Johnny Depp tramsigare än en kass Charlie Chaplin-imitatör i en film där den fula mustaschen är hela skämtet. Det låter ju lovande. Typ. Inte alls, egentligen. 
Det verkade dock som om Johnny Depp själv hade roligt med rollen. Men tyvärr var han nog väldigt ensam om det.
 
 
5. Furious 7
Jag förstår inte varför denna franchise har blivit så populär.
- Visst, vissa actionsekvenser kan vara snygga och så. Men skådespelet är bara träigt skrot, storyn är alltd over the top-bullshit och ingen vettig människa kan väl stänga av hjärnan såpass mycket att att de kan uppskatta filmseriens absurda actionscener som får hela hjärnan att behöva reboota. Så har allihop varit, men den här installationen var bara för mycket för mig. 
 
 
4. Vacation
Som ett enormt stort fan av originalen med Chevy Chase & Co såg jag fram emot det här med både spänning och nervositet. Antingen blir det bra eller också blir det totalkatastrof, tänkte jag innan.
- Tyvärr blev det katastrof. I stort sett så dåligt det kan bli. Den s.k "uppföljaren/rebooten" gjorde inget rätt. Inget av det filmen gjorde kan på långa vägar mäta sig med materialet den hämtar ifrån. Jag mådde illa så dåligt det var.
 
 
3. Beck: Sjukhusmorden
Beck gör comeback!
- Eller snarare "Beck gör setback". Historien om Martin Beck har aldrig varit så genomskinlig och tråkig förut. Jag höll på att somna typ tre gånger och hade svårt att hålla jämna steg med handlingen. 
Det fina med Beckfilmerna var att de kunde vara både spännande, fascinerande, roliga, ha en röd tråd och  ett hjärta för karaktärerna. Men allt det där är borta nu. För att citera Roy från Macken finns där nu bara "vatten, luft och gammalt bös".
 
 
2. The Loft
Välkommen till "Mysteriedramat 2015: The-no-one-gives-a-shit-edition"
- Så sant som det är sagt. Om någon som sett den här lyckats bry sig om någonting som hänt under den totala speltiden är den värd en medalj. 
Skådespelet är all over the place. Överspel, underspel och fan och hans moster. Det är meningen att vi ska känna en "ooooh, vem är den skyldige-känsla" och vara med karaktärerna och lösa mysteriet. Men det gör vi inte. Vi begraver anisktet i händerna och önskar att vi var någon annanstans.
 
 
1. Fifty Shades of Grey
Ja, kan du tänka dig, jag såg den. Varför? Jag har inte en jävla aning.
- Vill jag se hur sex kan göras totalt ointressant tittar jag hellre på Big Brother. 
Så här tråkigt har jag inte haft under en film sedan jag strecktittade en sån där fyratimmars öppen spis-video på YouTube. 
Det här är allt skitdåligt med Twilight - bara ompaketerat och släppt på nytt i en ny form av skitdåligt. 
Årets sämsta film - utan minsta lilla tvekan.
 
 
Detta var 10 filmer jag hatade utav en eller annan anledning.
 
Och är du nyfiken på tidigare års topplistor länkar jag dem här nedanför:
 
 
 
Vilka var de absolut sämsta av året för dig? Eller har du någon bra film du tycker att jag bör kolla upp? Let me know in the box below!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

De 10 bästa filmerna 2015

 
Nu är det dags igen. Ett helt år har snart passerat förbi vilket betyder att det är dags att kora de 10 bästa filmerna från året som gått.
Och som vanligt så har jag INTE sett allt. Det har garanterat kommit ut filmer under året som kanske borde ha en plats här - men jag har alltså inte sett dem än.
Och KOM IHÅG! Det här är MIN topplista. Inte DIN. Så bli inte upprörd om inte DIN favorit finns med bland mina val. 
 
Listan kommer även bara innehålla filmer som kom ut under 2015. Så filmer som t.ex "American Sniper" som inte hade preimär i Sverige förrän i år kommer inte finnas med på listan eftersom den tekniskt sett är från 2014.
 
Och innan själva listan vill jag nämna ett par som var väldigt nära att komma med men som precis lämnades utanför listan:
 
Värda att nämna:
• Kung Fury
• Inside Out
• Avengers: Age of Ultron
• Spy
• Jurassic World
 
Men nu till årets topplista:
 
---------------------------------------------
 
 
10. McFarland, USA
Ibland vill man bara blunda för alla Hollywood blockbusters och se på en lätt, fin och inspirerande historia.
- Och det fick jag göra här. Kevin Costner i sitt esse levererar en stabil prestation i en sann historia om en omöjlig uppgift som gjordes möjlig. En riktigt bra må-bra-film värdig en plats på listan.
 
 
9. Ant-Man
I och med all rabalder kring manuset och byte av regissör var detta Marvels osäkra kort.
- Men vi var oroliga helt i onödan. Ant-Man var precis som jag ville att den skulle vara. Kanske till och med lite bättre. Cool action, bra story och mycket humor. Kul med nya tillskott i Marvels universum.
 
 
8. Mad Max: Fury Road
Jag hade superlåga förväntningar. Med all hype trodde jag basically att filmen skulle bli skit.
- Men jag hade fel. Snacka om full rulle av badass'ery och coolass'ery rakt igenom. Otroligt snyggt filmad med råcool action och klockrena effekter. En av årets coolaste actionfilmer.
 
 
7. The Man from U.N.C.L.E.
En dos av old school spionfilm? 
- Ja, tack. Ännu en film som överraskade då jag hade rätt låga förväntningar även här. Men vem kan tacka nej till en throwback 60-tals spionaction med Henry Cavill och Armie Hammer, vars komiska kemi var lika klockren som en nyputsad biljardboll? Ingen vettig människa tackar nej till något sådant.
 
 
6. Ex Machina
Sci-fi-filmer kan fortfarande vara både originella och skitbra.
- Det påminde Ex Machina oss om. De tre prestationerna av huvudpersonerna är utom denna världen och det kloka manuset fångade mitt intresse redan efter ett par minuter. Och efter det satt jag som förstenad ända till filmens slut. 
 
 
5. Beasts of No Nation
Netflix första originalfilm. "Över förväntan eller magplask" frågade jag mig själv innan.
- Och ja, helt klart över förväntan. Skådespelardebut för unge Abraham Attah, vilket han hanterade övertygande fantastiskt. Historien är både hjärtskärande och intressant och man känner att man sitter och upplever något utöver det vanliga.
 
 
4. Kingsman: The Secret Service
Jag har nog aldrig sett så cool action i hela mitt liv.
- Otroligt snygga actionsekvenser som kan förgylla vilka trötta ögon som helst. Detta är en över the top spionaction som VET att den är en over the top spionaction - och drar nytta av den vetskapen. Det här är något för dig som vill ha ofantligt roligt med en film.
 
 
3. Mission: Impossible - Rogue Nation
Mission: Impossible är en av de få franchises som blir bättre och bättre för varje film.
- Det verkar som om Tom Cruise blir coolare och coolare ju äldre han blir. Den femte installationen i denna franchise var det bästa hittills och hängde med på Mad Max-racet i att aldrig sakta ned. Jag underhölls konstant och det fanns inte en sak jag ogillade.
 
 
2. The Martian
På tal om att konstant underhållas:
- The Martian var verkligen fantastisk. Den var rolig, intressant, snygg, fascinerande och allt därimellan. 
Och en av mina personliga favoriter Matt Damon bjuder på det bästa han gjort på länge, likaså regissören Ridley Scott. Otroligt bra film. Jag var sååååå nära att placera den på första plats. 
 
Men...en var liiite bättre.
 
 
1. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Såklart.
- Jag är inte en sån stor Star Wars-fanboy som man kan tro. Men fanboy eller ej - det här var en fantastisk upplevelse. Den hade allt jag ville ha. Både throwback till de gamla filmerna och nya och fräscha tillskott. Allt gjordes rätt och jag kan inte vänta till nästa installation.
 
 
Det var min topplista. Och eftersom detta är "de 10 bästa" kommer det självklart en lista med "de 10 sämsta" också. Håll ögonen öppna för den!
 
Och är du nyfiken på topplistor från tidigare år länkar jag dem här nedanför:
 
 
Vilka filmer var dina favoriter från året? Eller har du ett tips på en film jag bör kolla upp? Let me know in the box below!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

A Very Murray Christmas

Bill Murray i Rollen som Bill Murray. Lika awesome som i Zombieland? Mjeeeh...: A Very Murray Christmas (2015)
 
 
I rollerna: Bill Murray, Paul Shaffer, Amy Poehler, Dimitri Dimitrov & George Clooney
Regi: Sofia Coppola
Manus: Sofia Coppola, Mitch Glazer & Bill Murray
Genre: Komedi, Musik, Musikal
 
Kortfattad handling
Bill Murray oroar sig över att ingen kommer att komma till hans TV-show p.g.a en fruktansvärd snöstörm i New York City.
 
Recension
Premiär på Netflix! Det här ska bara vara ett vinnande koncept. Bill Murray i rollen som sig själv. Det borde vara fantastiskt. Men det är det inte.
Om du nu skulle råka gilla en billigt filmad musikal med ett par B-kändisar som sjunger hellre än bra - Kudos to you. Men är du någorlunda klok och inte har öronen fulla av ljuddämpande öronvax lär du - precis som jag - begrava ansiktet i händerna och längta efter bättre tider.
 
Denna julkomedispecial är varken julig eller rolig. Det är tråkigt, grått och man skrattar inte. Musikalnumren är stela och lyfter aldrig, meningslösa scener leder ingenstans, framkallar inga skratt och Bill Murray ser ut som att han hellre hade velat stannat hemma. 
Långråkiga konversationer varvas med falsksång och man lider. Man vill stänga av. Man vill inte se mer. 
 
De enda godtagbara numren är en rätt mysig version av "Fairytale of New York" och en goofy George Clooney som poppar fram bakom en julgran i "Santa Claus Want's Some Lovin". Annars ingenting. Miley Cyrus försöker, men vill jag höra Miley Cyrus sjunga julsånger går jag till Youtube.
 
Sammanfattning
Är du ett superfan av julfilmer och måste se en ny julfilm varje år - here you go. Men jag råder dig att skippa denna.
Bortsett från Bill Murray's fluffiga renhorn (what?) var inte det här ett dugg juligt. Eller roligt heller för den delen. Vanliga mediokra julsånger i tråkig tappning av skådespelare som helst aldrig borde rört en mikrofon till att börja med.
 
Jag ger "A Very Murray Christmas" 3/10
 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke