The Amazing Spider-Man 2

I don't even know why I bother: The Amazing Spider-Man 2 (2014)
 
 
I rollerna: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Colm Feore, Felicity Jones, Paul Giamatti & Sally Field
Regi: Marc Webb
Manus: Alex Kurtzman, Roberto Orci & Jeff Pinkner
Genre: Action, Äventyr, Fantasy
 
Kortfattad handling
När faror hotar New York måste Spider-Man Skydda både stadens medborgare och sina nära och kära innan hela staden faller i tragedi.
 
Recension
Jag kan inte säga att jag gillade den första istallationen av Spider-Man-rebooten. Jag tyckte inte om Andrew Garfield som Spider-Man och Lizard såg ut som en blandning av Hulken och Shrek.
Och jag kan heller inte säga att jag gick in i den här filmen med andra tankar än att den skulle vara skit. 
Och det var den.
Herrejösses, jag vet inte ens vart jag ska börja. För att försöka kräma fram något positivt kan jag väl säga att filmens action och specialeffekter är allat annat än dåliga. Riktigt imponerande faktiskt. Men resten...jösses.
 
Var detta verkliegn det bästa manuset de kunde skriva? Svar, nej. Jag kan inte riktigt hitta ord att beskriva hur enormt fattigt, cheesy och ointressant manuset är. Snacka om hjärnblödning.
Kommer ni ihåg storyn om Peter Parker's föräldrar från förra filmen? 
- Nej inte jag heller. Vet ni varför? För att ingen brydde sig om dem. Och bara därför får vi se ännu mer ointressant dynga från deras förflutna som manusförfattarna desperat försöker knyta ihop med huvudstoryn så att det passar. Utan att lyckas, såklart.
Det är ett av problemet med den här filmen. Alla desperata försök att knyta samman allt faller platt och gör att åskådaren bryr sig mer om att titta på klockan än vad som händer på skärmen.
 
Och snacka om för många och för illa gjorda skurkar. Electro...herregud. Samtdliga scener med honom är olidligt frustrerande att titta på. Hans prestation för rollen och de outhärdligt hemska dialogerna är fruktansvärt att höra och att hans enda anledning för sina dåd är att han är galen och älskar Spider-Man hjälper inte direkt till.
Sedan har vi ju Dane DeHaan som Harry Osborne. Dane är en briljand skådespelare och hade säkert kunnat göra rollen bra om manusförfattarna inte hade förstört karaktären för honom. Harry Osborne's sidostory är vasninnigt tråkig och tar upp alldeles för mycket plats.
 
Och sist men absolut MINST av alla skurkar är Rhino...eller det är i alla fall vad han ska föreställa. Filmen hade inte förändrats ett skit om han inte varit med överhuvudtaget. Jo förresten. Filmen skulle varit TVÅ MINUTER KORTARE! Detta ger mig känslan av att Rhino bara fick sina 2 minuters tid i filmen endast för att de skulle kunna sälja Rhino-leksaker efteråt. 
 
Nej, det här var ett ruttet försök till en anständig uppföljare.
Både Electro och Harry Osborne's scener är outhärdligt pinsamt att titta på, manuset är värdelöst skrivet och t.om Peter Parker's charmiga relation med Gwen Stacy blir stelt och repetitivt. 
 
Utan tvekan den sämsta Spider-Man-filmen hittills.
 
Sammanfattning
Även om att Andrew Garfield är en helt okej Spider-Man, filmens specialeffekter imponerande och några enstaka roliga repliker här och där räcker det ungefär lika långt som en trappstege räcker upp till månen.
Dialogen är vansinnigt cheesy, manuset absurt dåligt, klippningen nästan i klass med Windows Movie Maker och skådespelet bra i ena sekunden och avskyvärt i nästa.
Filmen existerar för att skjuta den döende franchisen framåt och på så sätt tjäna mer pengar. Och sånt tycker jag inte om.
 
Jag ger "The Amazing Spider-Man 2" 3/10
 
 
Har du ett tips på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Hejsan! Jag är admin för facebook-gruppen "Värmlands bloggare". Jag ville bara tipsa om att jag varje vecka har en tävling i gruppen där man kan få chansen att få sin blogg länkad längst upp i gruppen i en vecka. Varje söndag dras en ny blogg som visas. Allt du behöver göra är att kommentera din blogg (eller ett inlägg på bloggen som du vill att många ska se) i inlägget högst upp så är du med och tävlar!

Om du är helt ointresserad så ber jag om ursäkt för denna kommentar! Ville bara tipsa ifall du vill att fler ska kunna se din blogg! :)

2014-09-27 @ 19:50:30
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Sofia

Du borde recensera Sam Raimis trilogi.

Svar: Tål att fundera över! :)
Niklas

2014-10-03 @ 17:11:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: