Godzilla

Filmen som förtjänar en bra remake. Fick den det? Mjeeeeh: Godzilla (2014)
 
 
I rollerna: Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Sally Hawkins & David Strathairn
Regi: Gareth Edwards
Manus: Max Borenstein & Dave Callaham
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
 
Kortfattad handling
Världens mest kända monster ställs mot illvilliga varelser som, stärkt av mänsklighetens vetenskapliga arrogans, hotar vår existens.
 
Recension
Det är vida känt att det alltid är minst en storsatsad film som floppar varje år. Men jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det skulle vara just Godzilla som floppade...
För hur mycket jag än ansträngde mig kunde jag inte tycka om filmen. 
 
Jag skulle inte ha några anmärkningsvärda klagomål om filmen bara handlade om att Godzilla löpte amok, förstörde byggnader och käkade upp folk. Men för en film som heter "Godzilla" innehåller den pinsamt lite scener med huvudmonstret själv. Sammanställer man Godzilla's scener får man ihop max 20 minuter, och då mest vinklar som visar hur monstrets taggiga rygg guppar i vattnet när han simmar. Istället riktas hela uppmärksamheten åt två gigantiska insektsmonster som ser alldeles för overkliga ut för sitt eget bästa. 
 
Karaktärerna existerar bara för att på något sätt föra den s.k "handlingen" framåt och skådespelarna ger ungefär lika många minnesvärda prestationer som skådespelare i en lågbudget C-skräckfilm. Vår huvkaraktär, spelad av Aaron Taylor-Johnson, är lika platt och tråkig som en fia med knuff-runda med gammelfarfar och tillför endast, till vår irritation, töntiga nära-döden-upplevelser och andra mesiga Hollywood clichéer. 
De enda skådespelarna värda att prata om är Bryan Cranston och Ken Watanabe som båda gör så gott de kan med det ointressanta manuset. Men deras karaktärer får inte den scentid de förtjänar och syns bara till ett fåtal gånger.
Istället får vi bara scener med de gigantiska insekterna som förstör hus, mesiga scener med hjälten vi inte bryr oss om och onödiga actionscener med soldater som nonsensskjuter maskingevär mot ingenting.
 
Till filmens stora nackdel syns inte Godzilla mer än 20 minuter. Men till filmens fördel måste jag erkänna att de 20 minutrarna var de bästa i hela filmen. Godzilla är jävligt snyggt gjord och monstrets action och fightscener med insektsmonstren var riktigt imponerande. När väl Godzilla var i bild var det riktigt bra.
Men det räcker inte. Det räcker bara inte...
 
Sammanfattning
Filmen, som borde hetat "Giant Monster-Insect-thingies", har de istället valt att kalla "Godzilla" bara för att kunna klämma in världens favoritmonster en sväng. Att inte introducera titelmonstret förän 55 minuter in i filmen är otroligt vågat och otroligt dumt. 
Jag blev inte ett dugg imponerad av insektsmonstren, som t.om var för orealistiska för en modern sci-fi-action och är överlag väldigt missnöjd över filmen. 
Godzilla såg cool ut men karaktären som majoriteten av filmen kretsar king var platt som en tegelvägg. Jag brydde mig ber om Matthew Brodericks sopskalle-karaktär i remaken från 1998. Och det trodde jag aldrig att jag skulle säga.
 
Jag ger "Godzilla" 3/10
 
 
Har du ett förslag på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: