Begin Again

This is why I have a man crush on Mark Ruffalo: Begin Again (2014)
 
 
I rollerna: Mark Ruffalo, Keira Knightley, Adam Levine, James Corden, Mos Def, Hailee Steinfeld & Catherine Keener
Regi: John Carney
Manus: John Carney
Genre: Komedi, Drama, Musik
 
Kortfattad handling
Ett slumpmässigt möte mellan en avdankad musikproducent och en ung singer-songwriter förvandlas till ett underbart samarbete. 
 
Recension
Letar du efter en härlig må-bra-film år 2014. Grattis! Här har du den!
"Begin Again" fångade min uppmärksamhet redan under 2013 när jag fick nys om den. Idén med en film om musikproduktion och singer-songwriting passar mig som musiker som en smäck. Och trots att jag är en metalkille består mitt musikbibliotek till ganska stor del av singer-songwriters. Sådan musik lugnar mig. 
Och den här filmen skulle visa sig hålla hög klass på musikfronten.
Filmen vidhåller en varm känsla rakt igenom och musiken är mycket njutbar att lyssna på. Och daaaamn, Keira Knightley kan sjunga, bra dessutom. Hon har inte en särskilt stark röst, men ändå mjuk och musikaliskt passande till denna typ av genre. 
 
Och det är just sådana här roller som gör att Mark Ruffalo är en av mina absoluta favoriter. Han gör alltid fantastiskt ifrån sig. Han skulle kunna spel en döv puckelrygg i den värsta lågbudgetproduktionen någonsin - och fortfarande glänsa. 
I "Begin Again" är han lika fantastisk som alltid. Han är rolig, passionerad och fylld av entusiasm. Och samspelet mellan honom och Keira Knightley är felfritt. 
 
Om handling i fråga älskade jag den. Den till synes omöjliga uppgiften att spela in en platta på New York's gator är oemotståndligt rolig att följa. Och Mark Ruffalos lustiga karaktär blandad med all entusiasm frambringar en otrolig feelgood-känsla. En känsla jag fortfarande kände av långt efter att eftertexterna rullat klart.
 
Sammanfattning
Spot on. Utan tvekan en av årets bästa filmer. 
Musiken är otroligt njutbar och kemin mellan Ruffalo och Knightley är felfri. 
Filmens feelgood-känsla blandat med huvudkaraktärernas värme, lugn och entusiasm gör detta till en film jag kommer vilja se igen, och igen, och igen. Stor rekommendation!
 
Jag ger "Begin Again" 9/10
 
 
Har du ett förslag på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: