Batman: Complete TV-series - Numbered Limited Edition (Blu-ray)

 
Jag är en Batman fanboy. Christopher Nolan och Tim Burton's versioner av världens populäraste superhjälte ligger mig varmt om hjärtat. Jag kan t.om finna Joel Schumacher's "Batman Forever" bra om jag anstränger mig ordentligt. Men TV-serien har jag aldrig riktigt satt mig ned med, om man inte räknar med ett eller två avsnitt jag zappat förbi för 10 år sedan. 
Det var skitdåligt då och det är skitdåligt nu. Men samtidigt är det så dåligt att det blir bra. 
Och 60-talets cheesigaste TV-serie har nu släppts på Blu-Ray i en mycket limiterad utgåva. Och självklart var jag där för att norpa till mig en.
 
Det sjukt fräna setet innehåller följande:
 
• Tre säsonger med alla 120 avsnitt
• En Hot Wheels kopia av den första Batmobilen
• The Adam West Scapbook
• 44 unika samlarkort
• Digital Copy
• En 32-sidig avsnittsguide
• Över tre timmar av nysläppt extramaterial
 
Setet är även mycket limiterat och dessusom numrerat. Om jag inte tar fel fick jag nummer 1714 av de 95000 som gjordes. Bara det är ju asccolt.
Hela alltet kostade mig  2195:- och är helt klart bland det dyraste jag köpt i film och TV-väg. Och då hade priset ändå slipats ned ett par hundra genom min Platinastatus i Discshop's bonusprogram. Men vad betalar mig inte för en limiterad superbox som snart inte går att få tag på överhuvudtaget.
 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

Begin Again

This is why I have a man crush on Mark Ruffalo: Begin Again (2014)
 
 
I rollerna: Mark Ruffalo, Keira Knightley, Adam Levine, James Corden, Mos Def, Hailee Steinfeld & Catherine Keener
Regi: John Carney
Manus: John Carney
Genre: Komedi, Drama, Musik
 
Kortfattad handling
Ett slumpmässigt möte mellan en avdankad musikproducent och en ung singer-songwriter förvandlas till ett underbart samarbete. 
 
Recension
Letar du efter en härlig må-bra-film år 2014. Grattis! Här har du den!
"Begin Again" fångade min uppmärksamhet redan under 2013 när jag fick nys om den. Idén med en film om musikproduktion och singer-songwriting passar mig som musiker som en smäck. Och trots att jag är en metalkille består mitt musikbibliotek till ganska stor del av singer-songwriters. Sådan musik lugnar mig. 
Och den här filmen skulle visa sig hålla hög klass på musikfronten.
Filmen vidhåller en varm känsla rakt igenom och musiken är mycket njutbar att lyssna på. Och daaaamn, Keira Knightley kan sjunga, bra dessutom. Hon har inte en särskilt stark röst, men ändå mjuk och musikaliskt passande till denna typ av genre. 
 
Och det är just sådana här roller som gör att Mark Ruffalo är en av mina absoluta favoriter. Han gör alltid fantastiskt ifrån sig. Han skulle kunna spel en döv puckelrygg i den värsta lågbudgetproduktionen någonsin - och fortfarande glänsa. 
I "Begin Again" är han lika fantastisk som alltid. Han är rolig, passionerad och fylld av entusiasm. Och samspelet mellan honom och Keira Knightley är felfritt. 
 
Om handling i fråga älskade jag den. Den till synes omöjliga uppgiften att spela in en platta på New York's gator är oemotståndligt rolig att följa. Och Mark Ruffalos lustiga karaktär blandad med all entusiasm frambringar en otrolig feelgood-känsla. En känsla jag fortfarande kände av långt efter att eftertexterna rullat klart.
 
Sammanfattning
Spot on. Utan tvekan en av årets bästa filmer. 
Musiken är otroligt njutbar och kemin mellan Ruffalo och Knightley är felfri. 
Filmens feelgood-känsla blandat med huvudkaraktärernas värme, lugn och entusiasm gör detta till en film jag kommer vilja se igen, och igen, och igen. Stor rekommendation!
 
Jag ger "Begin Again" 9/10
 
 
Har du ett förslag på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

Godzilla

Filmen som förtjänar en bra remake. Fick den det? Mjeeeeh: Godzilla (2014)
 
 
I rollerna: Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Sally Hawkins & David Strathairn
Regi: Gareth Edwards
Manus: Max Borenstein & Dave Callaham
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
 
Kortfattad handling
Världens mest kända monster ställs mot illvilliga varelser som, stärkt av mänsklighetens vetenskapliga arrogans, hotar vår existens.
 
Recension
Det är vida känt att det alltid är minst en storsatsad film som floppar varje år. Men jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det skulle vara just Godzilla som floppade...
För hur mycket jag än ansträngde mig kunde jag inte tycka om filmen. 
 
Jag skulle inte ha några anmärkningsvärda klagomål om filmen bara handlade om att Godzilla löpte amok, förstörde byggnader och käkade upp folk. Men för en film som heter "Godzilla" innehåller den pinsamt lite scener med huvudmonstret själv. Sammanställer man Godzilla's scener får man ihop max 20 minuter, och då mest vinklar som visar hur monstrets taggiga rygg guppar i vattnet när han simmar. Istället riktas hela uppmärksamheten åt två gigantiska insektsmonster som ser alldeles för overkliga ut för sitt eget bästa. 
 
Karaktärerna existerar bara för att på något sätt föra den s.k "handlingen" framåt och skådespelarna ger ungefär lika många minnesvärda prestationer som skådespelare i en lågbudget C-skräckfilm. Vår huvkaraktär, spelad av Aaron Taylor-Johnson, är lika platt och tråkig som en fia med knuff-runda med gammelfarfar och tillför endast, till vår irritation, töntiga nära-döden-upplevelser och andra mesiga Hollywood clichéer. 
De enda skådespelarna värda att prata om är Bryan Cranston och Ken Watanabe som båda gör så gott de kan med det ointressanta manuset. Men deras karaktärer får inte den scentid de förtjänar och syns bara till ett fåtal gånger.
Istället får vi bara scener med de gigantiska insekterna som förstör hus, mesiga scener med hjälten vi inte bryr oss om och onödiga actionscener med soldater som nonsensskjuter maskingevär mot ingenting.
 
Till filmens stora nackdel syns inte Godzilla mer än 20 minuter. Men till filmens fördel måste jag erkänna att de 20 minutrarna var de bästa i hela filmen. Godzilla är jävligt snyggt gjord och monstrets action och fightscener med insektsmonstren var riktigt imponerande. När väl Godzilla var i bild var det riktigt bra.
Men det räcker inte. Det räcker bara inte...
 
Sammanfattning
Filmen, som borde hetat "Giant Monster-Insect-thingies", har de istället valt att kalla "Godzilla" bara för att kunna klämma in världens favoritmonster en sväng. Att inte introducera titelmonstret förän 55 minuter in i filmen är otroligt vågat och otroligt dumt. 
Jag blev inte ett dugg imponerad av insektsmonstren, som t.om var för orealistiska för en modern sci-fi-action och är överlag väldigt missnöjd över filmen. 
Godzilla såg cool ut men karaktären som majoriteten av filmen kretsar king var platt som en tegelvägg. Jag brydde mig ber om Matthew Brodericks sopskalle-karaktär i remaken från 1998. Och det trodde jag aldrig att jag skulle säga.
 
Jag ger "Godzilla" 3/10
 
 
Har du ett förslag på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke