Topp 5 filmer: Steven Spielberg

Med sina karaktäristiska glasögon och geniala regikunskaper har härskat Hollywood sedan genombrottet kom på 70-talet. 
Jag har inte sett en enda film av den här mannen som jag inte gillat och just därför har detta varit oerhört svårt. Men jag har gjort mitt bästa och detta är mina val:
 
 
* Låt mig även notera att detta inte är en lista grundad på någon form av statistik eller vad andra skulle välja som sina favoriter. Detta är mina personliga val som jag på ett eller annat sätt tycker passar in på en Topp 5-lista.
 
 
Topp 5 filmer: Steven Spielberg
 
 
5. Raiders of the Lost Ark (1981)
En Spielberg-lista utan Indiana Jones går inte hem i min bok. Denna asccola figur satte fart på min barndom och ersatte Jame Bond som min filmhjälte med dunder och bravur.
Filmen och hela Indiana Jones-franchisen kommer alltid ha en plats lite närmare hjärtat än andra filmer och just därför platsar den på min lista.
 
 
4. Catch Me If You Can (2002)
Det verkar som om Steven Spielberg, Leonardo DiCaprio & Tom Hanks har exakt det som krävs för att vara en i stort sett oslagbar trio.
Filmen om ynglingsbedragaren Frank Abignale Jr. är helt i min smak och är än idag en av mina absoluta favoritfilmer. Anywhere, anytime. 
 
 
3. Saving Private Ryan (1998)
Om du någon gång vill se en krigsfilm med oerhört realistiskt regi bör du titta på Saving Private Ryan - av de bästa krigsfilmerna genom tiderna. Spielbergs jobb med filmen är perfekt och åter igen ser vi Tom Hanks vid hans sida. En fantastisk film.
 
 
2. Jaws (1975)
Här är hans genombrott - och vilket sätt att slå igenom på! Att med sin (nästan)debutfilm gå in och få varenda människa som såg filmen att vara rädd för att simma för långt ut är värt en stor applåd. Denna skräckklassisker är ett måste för varenda kotte som lever på den här planeten. 
Om du gått genom hela livet utan att ha sett Jaws - då har du inte levt.
 
 
1. Schindler's List (1993)
Vilken film. Ingen film har lyckats påverka mig så mycket som den här. 
Jag har aldrig upplevt en film så vackert och känslosamt regisserad som Schindler's List. Det är inte ofta jag säger såhär om filmer. Men detta är helt klart ett mästerverk.
Många jag känner bli avskräckta av filmens långa speltid, vilken är strax över 3 timmar. Men jag ber er:
- Bli inte avskräckta. Har du väl satt dig ned för att se den kommer du glömma bort att du någonsin oroat dig över speltiden och istället slå dig själv i ansiktet av ilska för att du väntat så länge med att se den.
Se Schilder's List. Bara gör det.
 
 
Ja, det var mina favoriter. Här är ett par som skulle kommit med om det fanns plats för dem:
 
Värda att nämna:
* E.T: The Extra Terrestrial(1982)
* Indiana Jones and the Last Crusade(1989)
* Jurassic Park (1993)
* Minority Report (2002)
* The Adventures of Tintin (2011)
 
 
Vilka är dina favoritfilmer av Steven Spielberg? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: