Pretty Little Liars

En recension jag aldrig trodde att jag skulle skriva: Pretty Little Liars (2010- )
 
 
I rollerna: Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell & Ian Harding
Skapare: I. Marlene King & Sara Shepard
Genre: Drama, Mysterium, Thriller
 
Kortfattad handling
Fyra vänner tampas med en anonym fiende som hotar att avslöja deras mörkaste hemligheter samtidigt som de försöker lösa mysteriet kring mordet på deras bästa vän.
 
Recension
Så, ett par vänner rekommenderade den här serien och det första jag tänkte var "klyschig high school-bullshit? Nej, tack". Men av någon underlig anledning köpte jag första säsongen och blev därför tvungen att titta. Oh eftersom jag var helt övertygad om att serien skulle suga övertalade jag mig själv att se första avsnittet och sedan meddela mina vänner att det inte var något för mig. Men gissa vad?
- Jag gillade första avsnittet.
 
"Never judge a book by it's cover", eller i det här fallet en TV-serie. Jag blev positivt överraskad, men jag skulle ljuga om jag inte erkände att första avsnittet inte fångade min uppmärksamhet förrän i de sista minutrarna. Först 10 minuter innan avsnittets slut kände jag mig nyfiken på vad som skulle hände härnäst. Hade inte det hänt hade jag nog aldrig fortsatt titta.
 
Men i alla fall, "Pretty Little Liars" är inte lika förutsägbart som omslaget ger intrycket av att vara. Tvärtom faktiskt. Serien har nämligen en oerhörd förmåga att få åskådaren att tänka - och det mycket. 
Jag vet inte vart det hände, men någonstans började jag långsamt sugas in i seriens mysterium vilket ledde till att varenda karaktär jag introducerades till verkade misstänkt. Teorier, idéer och spekulationer kring seriens mysterier började hemsöka min hjärna när jag skulle sova och jag tvingades därför inse att jag var fast. 
- När en serie kan göra en sådan sak har den lyckats.
 
Och alla karaktärer är otroligt intressanta. Med det menar jag att det här, på ytan, inte borde vara karaktärer som jag normalt skulle kunna relatera till. Men varenda liten detalj i deras liv är relevanta och smälter vettigt in i seriens story. Everything's makes sense. 
Detta får mig att applådera seriens manusförfattare för en mycket grundligt skriven story. 
Även kemin mellan de fyra tjejerna är briljant. De gör händelserna trovärdiga och lurar åskådaren att det som händer är på riktigt, vilket jag gillar när karaktärer kan göra.
 
Det känns tufft att erkänna det, men den här serien är verkligen beroendeframkallande. Jag vet inte hur många gånger jag tryckt på play och sagt "Jag lovar, det här är det sista avsnittet för idag". Varje avsnitt har ett fruktansvärt bra slut som automatiskt får åskådaren att intala sig själv att "bara se ett avsnitt till".
 
Sammanfattning
Nej, så här överraskad har jag inte blivit av en TV-serie sedan jag såg "Desperate Housewives" första gången.
"Never judge a book by it's cover" passar läskigt bra in på serien och förhoppningsvis kan fler personer som mig inse att det faktiskt inte är ett klyschigt pyamasparty.
Med jättebra karaktärer, detaljerad handling och spekulationer och teorier som kontstant hemsöker min hjärna kan jag nu stå upp och äta upp mina ord.
- Jag hade fel. "Pretty Little Liars" är skitbra.
 
Jag ger "Pretty Little Liars" 8/10
 
 
Har du ett förslag på en film eller TV-serie jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Sofia - En blogg om tv-serier

Den är bra samtidigt som det finns få serier som gör mig så arg! Med att dom avslöjar en person och sen är inte den A och så fortsätter det hela tiden, men sista tiden har den ju blivit riktigt spännande igen! haha

Svar: Ja, det blir lite tröttsamt ibland och säsong 4 var riktigt seg. Men som sagt, nu har det börjat hända grejer! Ska bli kul att få följa nästa säsong :)
Niklas

2014-05-06 @ 13:35:59
URL: http://seriebloggen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: