We're the Millers

Skenet kan tydligen bedra när det gäller nya komedier: We're the Millers (2013)
 
 
I rollerna: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts, Will Poulter & Ed Helms
Regi: Rawson Marshall Thurber
Manus: Bob Fisher, Steve Faber, Sean Anders & John Morris
Genre: Komedi, Brott
 
Kortfattad handling
En erfaren knarksäljare sätter ihop en falsk familj för att obemärkt kunna köra en stor leverans gräs från Mexiko tillbaka USA.
 
Recension
Jag är personligen ett stort fan av komedier. Speciellt 80- och tidigt 90-tal. Men under 2000-talet har det inte kommit många komedier som fallit mig i smaken. Många får "OK" i betyg och jag kan räkna upp de komedier jag älskat på en hand. 
Så naturligtvis gick jag in i filmen med en smått skeptisk iställning
- Och blev förvånad. Det visade sig nämligen att "We're the Millers" var en av de bättre komedier jag sett på mycket länge.
 
Filmer där en familj eller em grupp människor tar en roadtrip brukar i allmänheten inte funka alls. Varken "Due Date", "Identity Thief" eller "Road Trip" var speciellt bra eller i samma klass som "Vacation-serien" och "Planes, Trains & Automobiles".
Men jag kan glädjande nog meddela att "We're the Millers" är en väldigt bra roadtrip-film.
 
Det som funkade för mig mest var att alla fyra i låtsasfamiljen hade väldigt bra kemi. Humorn är perfekt och alla repliker sitter som en smäck.
Skådespelarna gör jobbet så bra att man som åskådare verkligen ser hur varje enskild karaktär känner mot varandra.
Jason Sudeikis, som spelar låtsaspappan och knarklangaren David Clark, var absolut inte ensam om att vara rolig. Men det var han som förde humorn upp på högre nivåer och som gjorde att jag nu kan klassa filmen som en av de bättre komedierna under 2000-talet.
Hans repliker, ordförråd och humoristiskt geniala ansiktsuttryck gjorde hela humorresan snäppet bättre. Han har helt enkelt den där komiska timingen som t.ex Chevy Chase, Simon Pegg och Steve Carell besitter.
- Jag skulle nog säga att han är 2000-talets svar på Chevy Chase. Och det är en stor komplimang när det kommer ifrån mig - eftersom jag klassar Chase som den bästa humoristiska skådespelaren genom tiderna.
 
Storysett är filmen jättebra och håller sig till en fast och konkret handling - med lite avvikande vägar, men det är det ju alltid i roadtrip-filmer. 
Det finns dock moment i filmen som är irriterande förutsägbara. Redan från första början visste jag hur ett av filmens nyckelscenarion skulle utspela sig, vilket var lite tråkigt.
Men å andra sidan bjuds vi på en hel del överraskningar och oväntade drag som gör att man glömmer bort det förutsägbara för stunden.
 
Jag älskar att bli överraskad. Den här var bra. Väldigt bra.
 
Sammanfattning
Jag kallade huvudrollsinnehavaren för 2000-talets Chevy Chase. Bara det borde räcka för att sammanfatta hela filmen. Men å andra sidan kanske inte alla vet vem Chevy Chase är... Fy jävla skäms om så var fallet (arg smiley).
"We're the Millers" är ett solklart val som du vill uppleva klockren komedi. Ett måste för komedifans och helt enkelt en film som förmodligen skulle göra allas fredagskväll snäppet bättre.
 
Jag ger "We're the Millers" 8/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera, en lista du vill att jag ska göra eller en nyhet du vill höra mina åsikter om? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: