Topp 5 roller/filmer: Ben Stiller

Ännu en Topp 5-lista kommer lastat. Idag blir det ännu en personlig favorit: 
- Ben Stiller
 
Både filmen överlag och hans rollprestation spelar roll när jag gör den här listan. Så även om en film skulle vara överlägset bäst kanske han gör en bättre roll i en annan. 
Det är heller inte en fråga om vilken film som är bäst gjord, har fått bäst kritik eller vilken majoriteten av världen tycker bäst om. Detta är en lista grundad på mina personliga åsikter. 
 
 
* Notering: Skådespelaren behöver nödvändigtvis inte ha huvudroll i filmen, men bör ha en betydande och tillräckligt stor roll (ingen cameo). Animerade filmer går också bort.
 
 
Topp 5 roller/filmer: Ben Stiller
 
 
5. Larry Daley i "Night at the Museum 1 & 2" (2006/2009)
Inte världens bästa film, men underhållande nog för att platsa på listan.
Trots filmens ganska barnsliga och klyschiga handling leverar Stiller fortfarande roliga repliker och en överlag bra prestation.
 
 
4. Josh Kovaks i "Tower Heist" (2011)
Trots att det är Eddie Murphy som mer eller mindre gör hela filmen tycker jag Ben Stiller fått aldeles för lite beröm för den här rollen.
En film som många kanske inte har sett, vilket bör ändras på snarast möjligt.
 
 
3. Tugg Speedman - Hot LZ i "Tropic Thunder" (2008)
En roll de flesta kanske skulle placera högst upp på listan, men för mig blir det en tredje plats.
Det blir just en blygsam tredje plats just för att jag inte sett filmen sedan året den kom ut, så jag har glömt av mig lite. Jag kommer ihåg att han var väldigt bra, men att två andra roller var snäppet bättre.
 
 
2. Gaylord Focker i "Meet the Parents-trilogin" (2000/2004/2010)
Neet the Parents är en av de roligaste filmer under 2000-talet, så självklart finns vår käre Gaylord Focker med på listan.I filmerna är Stiller klockren och bjuder på mycket skratt. Hans personlighet är mycket omtyckt och relationen och kemin med Robert De Niro är i stort sett oslagbar.
 
 
1. Ted Stroehmann i "There's Something About Mary" (1998)
En självklar förstaplats. Detta är en av de bästa komedierna genom tiderna och Stillers roll tillsammans med filmens biroller garanterar en given träningsvärk i skrattmusklerna.
Har du inte sett den här skrattfesten rekommenderar jag starkt att du gör det. Badrumsscenen kommer förhoppningsvis få dig att trilla omkull.
 
 
Det var mina favoriter. Hä kommer ett par roller som förtjänade att hamna på listan men som tyvärr inte var stora eller bra nog:
 
Honorable mentions:
* Sam Sweet/Stan Sweet i "The Cable Guy"
* Arturo Mendes i "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy"
 
 
Vilka är dina favoriter med Ben Stiller? Har du ett tips på en skådespelare eller annan person du vill att jag ska göra en lista på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: