Oscarsgalan 2014

 
Ja, jag satt alltså, som så många andra, och tittade på Oscarsgalan inatt. Jag var astrött redan 22:30 så energidryck och tända lampor var givet. Och jag lyckades hålla mig vaken hela galan och däckade halvvägs ur kläderna strax efter sändingens slut. 
Jag tippade ganska hyggligt också. 14 av 24 rätt blev det tillslut!
Men i alla fall, så här tyckte jag om årets gala:
 
 
Vad jag gillade:
 
Musiknumren
Med samtliga nummer inkluderade skulle jag säga att den musikaliska biten av galan var den allra bästa. T.om U2 som jag annars har sjukt svårt för tillät sig imponera på mig. Och Pharrell Williams låt "Happy" lyfte taket i hela lokalen.
 
Den episka selfien
Mitt i galan fick Ellen Degeneres för sig att ta en episk selfie med ett 10-tal filmtjärnor, bl.a Brad Pitt och Meryl Streep. När hon sedan bad alla att retweeta bilden tog det inte lång tid innan jag självklart gjorde som hon sa. Och bilden fick genast över 1 miljon retweets och håller för närvarande rekordet för mest retweets. Roligt och oväntat.
 
Jamie Foxx
Den forna Oscarsvinnaren Jamie Foxx skulle tillsammans med Jessica Biel presentera "Best Original Score" när Jamie oväntat börjar röra sig i slow-motion och nynna på "Chariots of Fire". En väldigt skön inställning som fich mig att skratta.
 
Tacktalen
Vad som brukar vara ytterst tråkigt och samma gamla "Jag vill tacka min mamma..." gjorde en vänding under denna gala. Jared Leto satte ribban högt redan i början med ett skitbra tal som sedan följdes upp med minst lika bra tal av Lupita Nyong'o och Matthew McConaughey.
 
John Travolta's presentearar "Adele Dazim"
Jag undrar om John Travolta överhuvudtaget övade på namnet han skulle uttala. När han här ska presentera sångerskan Idina Menzel som ska framföra "Let It Go" från filmen "Frozen" står han istället och säger "Adele Dazim"... Vem är Adele Dazim, John?
Detta var komiskt guld och jag skrattade nästan ihjäl mig. Den bästa på hela galan.
 
Steve McQueen's lycka
Det absolut sista priset för kvällen och för årets bästa film tilldelades den fantastiska "12 Years a Slave". Och regissören Steve McQueen's lycka gick inte att ta fel på. Han hoppar, skuttar och kramar nästan sönder sina kollegor. Den var vädigt kul att se.
 
Jenifer Lawrence ramlar - IGEN!
Ja, ni kommer väl ihåg förra året när Jennifer Lawrence ramlade i trappan när hon skulle ta emot sitt pris. Och i år var hon i farten igen och ramlade på röda mattan den här gången. När hon ramlade förra året tnkte man ju "Det är en sak som bara händer en gång". 
- Nope. Inte för Jennifer Lawrence inte...
 
 
Vad jag ogillade:
 
Årets host: Ellen DeGeneres
Ellen låter som den perfekta hosten. Hon kan vara rolig, allvarlig och jag brukar gilla hennes typ av humor. Men tyvärr, det lyfte liksom aldrig. Skämten var inte speciellt roliga, det hördes mest småfnitter från publken och jag själv skrattade inte alls. Hon var som hon brukar vara på The Ellen Show - fast tråkigare.
 
Brist på underhållning
Jag hade hoppats på att årets gala skulle innehålla en del humor och kanske en komiker att presentera något pris. Men nej, det fick vi inte. 
Om man jämnför med förra årets gala är den underhållningsmässigt mycket bättre. Vi fick inte ens se ett öppningsnummer och den enda lilla sketchen under galan var ett halvdant nummer från Jimmie Kimmel. Nej, jag är besviken på underhållningen.
 
Reklam - var 10:e minut
Till er som inte såg galan: Nej, jag skojar inte. Det var fanimig reklam var 10:e jävla minut. Och de visade bara samma skit också. Förra året hade vi i alla fall Filip & Fredrik som kunde babbla i pauserna. Nu fick vi istället se samma Snickersreklam om och om igen. Jag hann fan lära mig den utantill!
 
Röda mattan
Ja, vad ska man säga. Röda mattan är alltid skittråkig så det behövs väl ingen förklaring. Förutom att Jennifer Lawrence snöpligt föll på nästan var det ingenting att ha. 
 
 
Sammanfattning
Som det ser ut ovan gillade jag mer än vad jag ogillade. Men det jag gillade var så små korta saker som bara varade i ett par minuter medan helhelten av galan mest faller på vad jag ogillade.
Ellen var en tråkig host och jag saknade humorn och underhållningen som förra galan gjorde så bra. 
Jag är glad att jag stannade uppe och såg allt, men lite besviken är jag faktiskt.
 
 
Såg du Oscarsgalan? Vad tyckte du om? Vad tyckte du inte om? Let me know!
 
Ha en fortatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: