Game of Thrones

Ett praktexempel på en serie man måste se innan man dör: Game of Thrones (2011-)
 
 
I rollerna: Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Iain Glen, Kit Harington, Sophie Turner, Jack Gleeson, Richard Madden, Michelle Fairley, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau & Sean Bean
Skapare: David Benioff & D.B. Weiss
Genre: Äventyr, Drama, Fantasy
 
Kortfattad handling
Sju adelsättter kämpar om kontrollen över landet Westeros.
 
Förord
Sitter du och funderar på om du bör läsa recensionen eftersom du inte sett serien?
- Lugn, bara lugn. Detta är en spoilerfri recension.
 
Recension
Detta är en sådan där serie som gör att jag blir förbannad på mig själv för att jag inte sett det tidigare, medan jag samtidigt haft 'the time of my life' när jag nördplöjt genom 3 säsonger på skrämmande kort tid. 
 
Game of Thrones är en HBO-serie om 7 adelsfamiljer som alla slåss om samma sak. Att få sitta på tronen och kontrollera Westeros. 
- Och jag är vanligtsvis inte jättebra kompis med medeltida och fatasyserier då det är en typ av genre jag aldrig riktigt kan relatera till. Men Game of Thrones är ett undantag.
Bortom fantasyn som dyker upp lite här och var handlar den här serien mycket om politiskt maktspel med folk som sticker varandra i ryggen, ljuger och att ingen litar på någon annan än sig själv.
Jag har nu sett tre säsonger och kan fortfarande rabbla upp karaktärer som jag inte har en aning om vems sida de står på. 
Karaktärerna är luriga, mystiska och farliga. Det finns inte en enda person i hela serien som inte är farlig på ett eller annat sätt.
 
Och jag gillar alla karaktärerna. Eller ja, jag gillar hur de är representerade och hur skådespelarna är i sina roller. Man gillar de man ska gilla och hatar de man ska hata.
- Och min absoluta favorit i serien är Tyron Lannister, spelad av dvärgen Peter Dinklage. Han är rolig, smart och har en underbar personlighet. Förmodligen allas favorit - kanske även din!
Och igenom säsongerna stöter man på sååå många karaktärer. Och vad jag kan minnas har det inte funnits en enda som inte gjort något typ av minnesvärt avtryck. Allt koms ihåg. Ingen glöms bort.
Vi bjuds helt enkelt på konsten att göra karaktärer som bara har 2 minuters scentid lika minnesvärda som huvudkaraktärerna.
 
Om man stöter på hur serien är "som serie" hittar man inte mycket negativt inte. Sättet serien berättar de sju familjernas historia och hur dessa, sakta men säkert, förs samman är beundransvärt jävla skitbra!
Storyn, skådespelet, karaktärerna och hela tjottaballongen gör att man sitter som klistrad framför tv'n som i trans och bevittnar den bästa äventyrsserien på en jädra massa år.
 
Det är så mycket drama. Storyn och karaktärerna är så jävla skitbra att man älskar att hata de man hatar.
 
Allt med den här serien är fantastiskt och har du inte sett "Game of Thrones" än rekommenderar jag dig verkligen till att kolla upp det illa kvickt. Du kanske t.om hinner mölja igenom de tre säsongerna innan säsong 4 har premiär, vilket är 6 April.
Missa inte det!
 
Sammanfattning
Jag älskar den här serien.
- Och det är inte många serier jag sagt så om. 
Allt med serien är som sagt helt fantastiskt. Allt från karaktärerna till dramat, miljöerna, mystiken, spänningen, fantasyn, storyn och skådespelet. 
Seriens oförutsägbarhet slår allt annat jag någonsin sett. Hela serien slår allt annat jag någonsin sett.
 
Jag ger "Game of Thrones" 10/10
 
 
Finns det någon film/serie eller annat ämne du vill att jag ska skriva om? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Kolla in Vikings och skriv en recension om den! det är också en grym serie :-)

Svar: Köpte faktiskt nyss säsong 1, så det ska jag absolut göra :)
Niklas

2014-03-12 @ 19:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: