Attack the Block

En brittisk alienfilm hör inte till vanligheterna: Attack the Block (2011)
 
 
I rollerna: John Boyega, Jodie Whittaker, Alex Esmail, Leeon Jones, Franz Drameh, Luke Treadaway & Nick Frost
Regi: Joe Cornish
Manus: Joe Cornish
Genre: Action, Sci-Fi, Komedi
 
Kortfattad handling
Ett tonårsgäng i södra London försvarar sitt kvarter från en alieninvasion.
 
Recension
Så, killen som skrev manuset till "The Adventures of Tintin" och den kommande "Ant-Man" har här värvt ihop en alienfilm som utspelar sig i London. Detta hör ju inte till vanligheterna och just därför var den originell.
 
Men redan här i början kommer jag stöta på en speciell del jag inte tyckte om.
För det första är våra "hjältar" inga vanliga hjältar. Personerna det är meningen att vi ska bry oss om och relatera till är ett kriminellt gatugäng med massa uppkäftiga tonåringar. Och nu syftar jag inte bara på ett gäng som glider runt och försker vara coola.
Nej, för i absolut första scenen i filmen rånar gänget en tjej med kniv. Och jag satt bara där och tänkte:
- Okej. Så...varför skulle jag vilja relatera till och bry mig om ett gäng skitungar som drar kniv mot en ensam tjej? Nej tack. Faktum är att jag hela tiden hoppades på att de skulle bli dödade när det väl dök upp aliens...
 
Och när dessa aliens började invardera London blev det genast mer intressant. Men de hör heller inte till vanligheterna. De ser inte ut som "vanliga aliens" eller gröna gubbar med stora huvuden.
- Nej. Det är mer en blandning mellan någon slags apa och det som jagar en i "Temple Run". De har lurvig päls, springer på alla fyra och har en neonlysande mun. Mycket originellt och kul att se någonting annat.
 
Jag ger filmen poäng för originalitet och för några komiska situationer. Men mestadels av tiden spenderade jag bara med att störa mig på ungarna och filmens simpla men fortfarande långrandiga handling.
- Jag hann aldrig utveckla någon relaterbar känsla hos karaktärerna eller överhuvudtaget bry mig speciellt mycket. Hela gänget är idioter från början till slut och därför känns även filmen dum.
 
Sammanfattning
Coolt designade aliens, annorlunda koncept och lite småkul humor här och där. 
Men mestadels tyckte jag bara filmen var jobbig. Jag störde mig på karaktärerna och var ganska uttråkad under hela filmen.
Men är du ett fan av alienfilmer och är sugen på att se någonting annorlunda - se den här. Men ha inga höga förhoppnigar.
 
Jag ger "Attack the Block" 5/10
 
 
Har du ett förslag på en film/serie eller annat ämne du vill att jag ska skriva om? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: