We're the Millers

Skenet kan tydligen bedra när det gäller nya komedier: We're the Millers (2013)
 
 
I rollerna: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts, Will Poulter & Ed Helms
Regi: Rawson Marshall Thurber
Manus: Bob Fisher, Steve Faber, Sean Anders & John Morris
Genre: Komedi, Brott
 
Kortfattad handling
En erfaren knarksäljare sätter ihop en falsk familj för att obemärkt kunna köra en stor leverans gräs från Mexiko tillbaka USA.
 
Recension
Jag är personligen ett stort fan av komedier. Speciellt 80- och tidigt 90-tal. Men under 2000-talet har det inte kommit många komedier som fallit mig i smaken. Många får "OK" i betyg och jag kan räkna upp de komedier jag älskat på en hand. 
Så naturligtvis gick jag in i filmen med en smått skeptisk iställning
- Och blev förvånad. Det visade sig nämligen att "We're the Millers" var en av de bättre komedier jag sett på mycket länge.
 
Filmer där en familj eller em grupp människor tar en roadtrip brukar i allmänheten inte funka alls. Varken "Due Date", "Identity Thief" eller "Road Trip" var speciellt bra eller i samma klass som "Vacation-serien" och "Planes, Trains & Automobiles".
Men jag kan glädjande nog meddela att "We're the Millers" är en väldigt bra roadtrip-film.
 
Det som funkade för mig mest var att alla fyra i låtsasfamiljen hade väldigt bra kemi. Humorn är perfekt och alla repliker sitter som en smäck.
Skådespelarna gör jobbet så bra att man som åskådare verkligen ser hur varje enskild karaktär känner mot varandra.
Jason Sudeikis, som spelar låtsaspappan och knarklangaren David Clark, var absolut inte ensam om att vara rolig. Men det var han som förde humorn upp på högre nivåer och som gjorde att jag nu kan klassa filmen som en av de bättre komedierna under 2000-talet.
Hans repliker, ordförråd och humoristiskt geniala ansiktsuttryck gjorde hela humorresan snäppet bättre. Han har helt enkelt den där komiska timingen som t.ex Chevy Chase, Simon Pegg och Steve Carell besitter.
- Jag skulle nog säga att han är 2000-talets svar på Chevy Chase. Och det är en stor komplimang när det kommer ifrån mig - eftersom jag klassar Chase som den bästa humoristiska skådespelaren genom tiderna.
 
Storysett är filmen jättebra och håller sig till en fast och konkret handling - med lite avvikande vägar, men det är det ju alltid i roadtrip-filmer. 
Det finns dock moment i filmen som är irriterande förutsägbara. Redan från första början visste jag hur ett av filmens nyckelscenarion skulle utspela sig, vilket var lite tråkigt.
Men å andra sidan bjuds vi på en hel del överraskningar och oväntade drag som gör att man glömmer bort det förutsägbara för stunden.
 
Jag älskar att bli överraskad. Den här var bra. Väldigt bra.
 
Sammanfattning
Jag kallade huvudrollsinnehavaren för 2000-talets Chevy Chase. Bara det borde räcka för att sammanfatta hela filmen. Men å andra sidan kanske inte alla vet vem Chevy Chase är... Fy jävla skäms om så var fallet (arg smiley).
"We're the Millers" är ett solklart val som du vill uppleva klockren komedi. Ett måste för komedifans och helt enkelt en film som förmodligen skulle göra allas fredagskväll snäppet bättre.
 
Jag ger "We're the Millers" 8/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera, en lista du vill att jag ska göra eller en nyhet du vill höra mina åsikter om? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

Topp 10 Biografier

Detta är min absoluta favoritgenre närmdet gäller film.
Jag kan hålla på i evigheter med att räkna upp bra biografier och prata i evigheter om dem. Så när jag säger att den här listan inte var lätt att göra menar jag det verkligen. Att bara plocka ut 10 st av alla fantastiska biografier såg ut som en omöjlig uppgift - men det gick tillslut.
 
Listan innehåller filmer som är baserade på människor och händelser som existerat på riktigt.
 
Har jag recenserat några av filmerna länkar jag till recensionerna nedan.
 
 
10. 127 Hours (2010)
 
"Äventyraren Aron Ralston blir fastklämd under en sten när han han är ute och klättrar och måste ta till desperata medel för att överleva."
 
I rollerna: James Franco
Regi: Danny Boyle
 
Filmen innehåller bara en enda skådespelare under 90% av filmens speltid och låter mycket tråkigare än vad den egentligen är. Den är mycket intressant, spännande och att det hänt på riktigt gör allt ännu bättre.
 
 
9. Blow (2001)
 
"Historien om George Jung, mannen som etablerade den amerikanska kokainmarknaden på 1970-talet."
 
I rollerna: Johnny Depp & Penélope Cruz
Regi: Ted Demme
 
En av Johnny Depp's bästa filmer där han inte spelar Jack Sparrow. Filmen är ett måste om du gillar biografier. Helt suveränt bra.
 
 
8. The Wolf of Wall Street (2013)
 
"Baserad på den sanna historien om Jordan Belfort, från hans upphov till en rik börsmäklare som lever livet till hans fall som involverar brottslighet, korruption och den federala regeringen."
 
I rollerna: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill & Margot Robbie
Regi: Martin Scorsese
 
En underbar non-stop skrattfest med Leonardo DiCaprio i sitt bästa, en Jonah Hill vansinnigare än någonsin och ett manus så fantastiskt att man nästan storknar.
 
Recensionen hittar du HÄR
 
 
7. The Pianist (2002)
 
"En polsk judisk musiker kämpar för att överleva förstörelsen av Warszawas getto under andra världskriget."
 
I rollerna: Adrien Brody & Thomas Kretschmann
Regi: Roman Polanski
 
"En mycket välgjord biografi baserad på den otroliga historien om pianisten Wladyslaw Szpilman och hans kamp. En av de bästa jag sett."
 
 
6. Der Untergang (2004)
 
"Traudl Junge, Adolf Hitlers siste sekreterare, berättar om den nazistiska diktatorns sista dagar i sin bunker i slutet av andra världskriget."
 
I rollerna: Alexandra Maria Lara & Bruno Ganz
Regi: Oliver Hirschbiegel
 
Som mycket intresserad av WWII fann jag denna filmen fantastisk. Allt man läst om händelserna i böcker fick man nu se "på riktigt". Fantastiskt bra.
 
 
5. 12 Years a Slave (2013)
 
"Den otroliga sanna historien om Solomon Northup, en fri svart man från norra New York, som blir kidnappad och såld som slav."
 
I rollerna: Chiwitel Ejiofor, Michael Fassbender & Lupita Nyong'o
Regi: Steve McQueen
 
Om "The Shawshank Redemption" och "Schindler's List" fick en unge: 12 Years a Slave. Det mest fantastiska jag sett på länge och den bästa filmen 2013.
 
Recensionen hittar du HÄR
 
 
4. Intouchables (2011)
 
"Efter att ha blivit förlamad efter en flyolycka anställer en man en ung f.d kriminell kille som sin personliga assistent."
 
I rollerna: Franςois Cluzet & Omar Sy
Regi: Oliver Nakache & Eric Toledano
 
Historien är underbar. En oväntad vänskap mellan två helt olika människor med helt annorlunda bakgrund, ålder och förflutet.
Den här filmen visar hur man ibland måste vända sig till en annan människas liv för att få reda på vad som fattas i sitt eget. Den visar sann vänskap på ett sätt jag aldrig tidigare upplevt i en film.
 
Recensionen hittar du HÄR
 
 
3. Goodfellas (1990)
 
"Baserad på historien om hur Henry Hill och hans vänner arbetade sig upp genom maffiahierarkin."
 
I rollerna: Ray Liotta, Robert De Niro & Joe Pesci
Regi: Martin Scorsese
 
Den bästa mafiafilmen genom tiderna, enligt mig själv. T.om bättre än Gudfadern. 
Scorsese visar ännu en gång varför han är bäst.
 
 
2. Catch Me If You Can (2002)
 
"Historien om Frank Abagnale Jr, som före sin 19-årsdag, framgångsrikt lurade till sig miljontals dollar som en Pan Am pilot, läkare och juridisk åklagare."
 
I rollerna: Leonardo DiCaprio & Tom Hanks
Regi: Steven Spielberg
 
En av mina favoritfilmer, alla kategorier. Underhållande, rolig och fantastisk. Jag skulle kunna se den här filmen varje dag fram till min död utan att tröttna på den.
 
 
1. Schindler's List (1993)
 
"I Polen undr WWII, blir Oscar Schindler gradvis orolig för sin judiska arbetskraft efter att han bevittnat hur de behandlas av Nazisterna."
 
I rollerna: Liam Neeson, Ben Kingsley & Ralph Fiennes
Regi: Steven Spielberg
 
Men vad vore en biografitopplista utan biografiernas Gud. Schindler's List är och kommer alltid vara en av filmhistoriens bästa mästervärk.
 
 
 
Har du missat några av dessa filmer? Då förelår jag att du ser samtliga illa kvickt. Du vet inte vad du missar!
 
 
Eftersom detta är min favoritgenre måste jag tipsa om ett par filmer till som, i en rättvis värld, skulle haft en plats på listan:
 
Honorable mentions:
* 42
* 50/50
* Amadeus
* Dallas Buyers Club
* Donnie Brasco
* Fruitvale Station
* The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
* The Aviator
* The Fighter
* The Social Network
* We Bought a Zoo
* You Don't Know Jack
 
Har du inte sett någon av dessa heller gäller samma som ovanstående - se dem! Du kommer inte bli besviken.
 
 
Vilka är dina favoriter? Har du en biografi på lager du vill att jag ska kolla upp? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

Topp 5 roller/filmer: Ben Stiller

Ännu en Topp 5-lista kommer lastat. Idag blir det ännu en personlig favorit: 
- Ben Stiller
 
Både filmen överlag och hans rollprestation spelar roll när jag gör den här listan. Så även om en film skulle vara överlägset bäst kanske han gör en bättre roll i en annan. 
Det är heller inte en fråga om vilken film som är bäst gjord, har fått bäst kritik eller vilken majoriteten av världen tycker bäst om. Detta är en lista grundad på mina personliga åsikter. 
 
 
* Notering: Skådespelaren behöver nödvändigtvis inte ha huvudroll i filmen, men bör ha en betydande och tillräckligt stor roll (ingen cameo). Animerade filmer går också bort.
 
 
Topp 5 roller/filmer: Ben Stiller
 
 
5. Larry Daley i "Night at the Museum 1 & 2" (2006/2009)
Inte världens bästa film, men underhållande nog för att platsa på listan.
Trots filmens ganska barnsliga och klyschiga handling leverar Stiller fortfarande roliga repliker och en överlag bra prestation.
 
 
4. Josh Kovaks i "Tower Heist" (2011)
Trots att det är Eddie Murphy som mer eller mindre gör hela filmen tycker jag Ben Stiller fått aldeles för lite beröm för den här rollen.
En film som många kanske inte har sett, vilket bör ändras på snarast möjligt.
 
 
3. Tugg Speedman - Hot LZ i "Tropic Thunder" (2008)
En roll de flesta kanske skulle placera högst upp på listan, men för mig blir det en tredje plats.
Det blir just en blygsam tredje plats just för att jag inte sett filmen sedan året den kom ut, så jag har glömt av mig lite. Jag kommer ihåg att han var väldigt bra, men att två andra roller var snäppet bättre.
 
 
2. Gaylord Focker i "Meet the Parents-trilogin" (2000/2004/2010)
Neet the Parents är en av de roligaste filmer under 2000-talet, så självklart finns vår käre Gaylord Focker med på listan.I filmerna är Stiller klockren och bjuder på mycket skratt. Hans personlighet är mycket omtyckt och relationen och kemin med Robert De Niro är i stort sett oslagbar.
 
 
1. Ted Stroehmann i "There's Something About Mary" (1998)
En självklar förstaplats. Detta är en av de bästa komedierna genom tiderna och Stillers roll tillsammans med filmens biroller garanterar en given träningsvärk i skrattmusklerna.
Har du inte sett den här skrattfesten rekommenderar jag starkt att du gör det. Badrumsscenen kommer förhoppningsvis få dig att trilla omkull.
 
 
Det var mina favoriter. Hä kommer ett par roller som förtjänade att hamna på listan men som tyvärr inte var stora eller bra nog:
 
Honorable mentions:
* Sam Sweet/Stan Sweet i "The Cable Guy"
* Arturo Mendes i "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy"
 
 
Vilka är dina favoriter med Ben Stiller? Har du ett tips på en skådespelare eller annan person du vill att jag ska göra en lista på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke