Topp 10 Underskattade Skådespelare

Det finns många skådespelare världen över. Men inte många av dessa får den uppmärksamhet de förtjänar.
 
De jag valt att placera i min topplista är skådespelare som kanske poppar upp i en storfilm någon gång ibland men som jag personligen tycker förtjänar så mycket mer än vad de uppnått i sin filmkarriär. De flesta är "den där killen" många känner igen men inte har en aning om vad han heter. 
Och innan någon börjar skrika om att jag inte inkluderat några kvinnliga skådespelare i listan: Lugn, bara lugn. Det kommer en lista för det också!
 
 
10. Robert Pattinson
Robert Pattinson har fått ta mycket skit under åren, vilket Twilight har allt med att göra. Och jag tänker inte försvara Pattinsons skådespel i Twilight-serien. Han var usel där, men jag skyller mest på regissören.
- För jag VET att han kan vara bra. "Harry Potter och den flammande bägaren", "Remembe Me" och "Water for Elephants". Han var bra i allihop. Men Edward Cullen har i stort sett förstört Pattinsons karriär i och med att han enbart förknippas med honom nu för tiden.
Men jag hoppas att årets "The Rover" kan visa folket att han egentligen kan mer än vad Twilight-haters tror.
 
 
9. Michael Emerson
Rollen som Benjamin Linus i TV-serien "Lost" var hans stora genobrott. Innan dess hade jag bara sett honom som minirollen Zep Hindle i "Saw". 2011 landade han rollen som Harold Finch i hitserien "Person of Intersest". Good for him!
- Men jag önskar att han kunde kliva ut ur TV-rutan ibland och sikta mer mot vita duken - för det förtjänar han. Jag kan komma på ett flertal roller där han mycket väl skulle kunnat prestera bättre än vad de som landade rollen tillslut gjorde.
 
 
8. Jason Isaacs
Ja, ni känner väl igen honom? Lucius Malfoy i egen hög person. Och det är ju rollen han är mest känd för. 
- Men wow, prata på underskattad skådespelare. Han har förstås landat en hel del bra roller under åren i filmen som "The Patriot", "Armageddon", Black Hawk Down" och "Green Zone". MEN... vad gjorde han efter Harry Potter? Förvann var vad han gjorde. 
Jag vill se mer Jason Isaacs i dagens filmer!
 
 
7. Jeremy Davies
Daniel Faraday från "Lost" och Dickie Bennett från "Justified" är väl vad folk tänker på när de ser Jeremy Davies.
Men mina persoliga favoriter är när han spelade Upham i "Saving Private Ryan" och den okända TV-filmen "Helter Skelter" där han porträtterade Charles Manson.
- Davies är en äkta karaktärsskådespelare och absolut en av de där "Jaha, han"-killarna inom filmindustrin. Även om det känns som att det måste komma en perfekt roll för just honom tycker jag han får alldeles för lite cred för sina insatser.
 
 
6.  Paul Dano
Med filmer som "Little Miss Sunshine", "There Will Be Blood", "Prisoners", "12 Years a Slave" och "Looper" under bältet kan man knappast klaga på Dano's efrarenheter.
- Vad jag däremot inte förstår är hur han kan vara helt awesome i alla dessa roller och inte få ett skvatt av den beröm han förtjänar. Visst, man hör/ser kritiker säga "bra jobbat" o.s.v. Men jag väntar fortfarande på utmärkelsen som borde kommit för längesedan.
 
 
5. John Hawkes
John Hawkes har haft småroller i stora filmer i evigheter. Det var inte förrän han fick en oscarsnominering för sin roll i "Winder's Bone" som Hollywood fick upp ögonen för honom på allvar. Efter det kom Golden Globe-nomineringen också för "The Sessions". 
- Men bara för att man blir nominerad till ett pris betyder inte det att världen öppnar ögonen för vilken fantastisk skådespelare man är. John Hawkes blir fortfarande inte igenkänd för mindre roller och uppmärksamheten han förtjänade måste han jobba för gång på gång. Ge den bara till honom!
 
 
4. Michael Peña
Ännu en "Ja, den där killen känner jag igen!". Man har sett honom i mycket, gillat det man sett och sedan glömt bort honom.
- Betydande roller i "Shooter", "End of Watch" och "Crash" gav honom uppmäksamhet för stunden. för att att sedan glömmas bort och bli just den där killen man känner igen men inte vet vad han heter.
Jag tycker att Peña är en av de bättre skådespelarna i hela Hollywood och önskar verkligen att han landar ett topproll och blir kvar där.
 
 
3. Sam Rockwell
Sedan tidigt 90-tal har Rockwell legat mitt på linjen mellan "lovande" och "stjärna" och har i över 20 år visat han han verkligen platsar över linjen. Men av någon underlig anledning har han blivit kvar där.
- Rcokwell kan spela vad som helst. Han kan gå in i varje karaktär och försvinna. Jag skulle inte bli förvånad om han skulle kunna ersätta Jackie Chan i en martial arts-film om han så ville.
 
 
2. Cillian Murphy
Han har synts till i bl.a "28 Days Later", Red Eye" och "In Time".
Christoper Nolan's "Inception" och The Dark Knight-trilogin är helt klart hans största triumfer. Men det får mig att tänka.
- Är det verkligen bara Christopher Nolan som fattar att den här killen borde vara med i allting?! Cillian Murphy är en av mina absoluta favoriter och det knäcker mig nästan att folk inte förstår att han kan så mycket mer än att bara spela Scarecrow. Han är svinbra. Svinbra!
 
 
1. William Fichtner
Det kvittar om det han är med i 2 minuter, har en 10 sekunder lång cameo eller en 3 minuter lång dialog. Så fort William Fichtner är med i bild lämnar han efter sig ett oförglömligt ögonblick och filmen/serien blir genast fem gånger så bra. 
För hans roll som Alexander Mahone i "Prison Break" blev han en av mina favoritskådespelare och hans pyttelilla roll och scen i "The Dark Knight" är fortfarande en av mina favoritscener(!) i den filmen. Du kanske tror att du läste fel?
- Nejdå. Hans lilla scen i "The Dark Knight" (som förövrigt har fler minnesvärda scener än en telfonkatalog har sidor) är en av mina favoritscener från den filmen. Så bra är han.
 
 
Ja, det var min lista på de mest underskattade skådespelarna i Hollywood.
Och det fanns såklart de som nästan kom med på listan men som jag tvingades lämna utanför:
 
Värda att nämna:
* Josh Hartnett
* Neal McDonough
* Tobey Maguire
* Zach Braff
* Eric Roberts
* Robert Knepper
 
 
Vilka skådespelare tycker du inte får den uppmärksamhet de förtjänar? Let me know in the box below!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: