Topp 10 Underskattade Skådespelerskor

Det har gått nästan 2 veckor sedan sedan jag postade listan Topp 10 Underskattade Skådespelare. Och vad vore min blogg om jag inte även delade med mig av 10 skådespelerskor som förtjänar att träda fram i rampljuset minst lika mycket!
 
Det kommer även att dyka upp liknande topplistor där jag istället drar upp 10 herrar och damer som är raka motsatsen till underskattade. Men det är listor för andra dagar. Nu kör vi!
 
 
10. Jodi Lyn O'Keefe
Detta, mina vänner, är en dam som enbart får gästroller i TV-Serier som varar i högs två avsnitt och synas i filmer man hittar längst ned i REA-backen på Coop. Detta är ingenting annat än orättvisa. 
- Jag har valt att inkludera henne i listan på grund av att gästrollerna hon får oftast äger skiten ur huvudpersonerna varenda jäkla gång. Jag vill även applådera hennes insats i "Prison Break" där hon stal nästan varenda scen hon syntes i. 
 
 
9. Rosamund Pike
Med filmer som "Pride & Prejudice", "Surrogates", "Jack Reacher" och "Die Another Day" har Rosamund utmärkt sig som bäst.
- Jag hyser ingen överdriven kärlek över dessa filmer men tycker ändå att hon gjort det bästa hon bara kunnat med samtliga manuskript. "Die Another Day" må vara en av de sämsta Bond-filmerna, men Rosamund Pike höll sig banne mig över filmens nivå - till det bättre. 
Vi får hoppas att hennes talang lyser nu i 2014's "Gone Girl" som har premiär i Oktober. 
 
 
8. Emilia Fox
Vi fortsätter brittiskt med Mrs. Fox. Emilia syntes först till i "The Pianist"där hon, vad jag kan minnas, skötte sig utmärkt.
- Men anledningen till att hon är med på min lista är mestadels för hennes jobb i BBC-serien "Silent Witness", men även för den relativt okända filmen "Cashback" som jag finner oerhört bra.
Efter "The Pianist" försvann hon in i Storbritanniens direkt-till-DVD-filmer och enstaka serier. Och även om "Silent Witness" fortfarande tutar och kör önskar jag henne en internationell karriärspuff.
 
 
7. Julie Benz
Ja, alla som sett Dexter vet ju vem detta är. Där gjorde hon sig känd för allmänheten, men försvann från den lika då fort hon lämnade serien. Med en asdålig serie ingen tittar på, småroller i filmer man aldrig hört talas om och enstaka gästroller i serier kravlar hon fram år 2014. Hon förtjänar bättre. Mycket bättre.
- Jag vet inte om det kommer hända, men jag hoppas att någon topp-producent sätter sig ned och tittar på "Dexter" någon dag och inser hur korkad han varit för att han inte inkluderat henne i hans projekt. 
 
 
6. Natasha Lyonne
Innan hon landade rollen som Nicky Nichols i hitserien "Orange Is the New Black" hade hon inte mycket nämnvärt i bagaget. Det vi har är favoriten Jessica från "American Pie 1 & 2", där hon förövrigt lämnade resten av skådespelerskorna med brallorna i knävecken av avundsjuka pga att hon var den enda i tjejgänget som på allvar visste vad hon sysslade med. Jag säger inte att alla de andra var dåliga. Bara att Natasha var dubbelt så bra.
- Men jag är glad att hon ätligen fått en roll där folk verkligen får se vad hon kan. Hoppas bara detta kan hålla i sig och kanske till och med smita ut på bioduken.
 
 
5. Elizabeth Mitchell
Precis som med Julie Benz har vi här Elizabeth Mitchell som utmärkt sig stort i en specifik TV-serie för att sedan försvinna ut i intet. 
i bagaget har Mitchell rollen som Juliet Burke i en av mina favoritserier "Lost", Linda från den mycket underskattade TV-filmen "Gia" och rollen i B/barnfilmen "The Santa Clause 2" som faktiskt inte är så dålig som de verkar. 
- Poängen med hennes 5:e plats här på listan är att jag inte kan greppa att hon var fullständigt makalös i "Lost" för att sedan bara försvinna. Oförstånd och orättvisa är vad det kallas.
 
 
4. Melanie Lynskey
Melanie har synts till i både stora och små filmer sedan mitten av 90-talet, men aldrig riktigt fått den cred hon förtjänat. Hennes prestationer i filmer som "Heavenly Creatures" "Up in the Air", och "The Perks of Being a Wallflower" har alla varit felfria, men utan någon som helst berömelse.
- Det var inte förrän Chuck Lorre skapade TV-serien "Two and a Half Men" och gav rollen som stalkern Rose till Melanie hon äntligen fick lite cred för sin talang. Men jag vill se mer.
"Two and a Half Men" går mot sin sista säsong och efter det vill jag se med Melanie i dagens film.
 
 
3. Naomie Harris
Det är mycket brittiskt på den här listan. Next up, Eve från Skyfall Selena från "28 Days Later" och Tia Dalma från "Pirates of the Caribbean 2 & 3". 
- En bra skådespelare i mina ögon är någon som kan göra en roll i en film och sedan transformera sig till en karaktär raka motsatsen till den förra hon spelade. Det gör den här damen helt lysande. 
Och vi behöver ha henne i mycket mer. Mycket, mycket, mycket mer!
 
 
2. Julia Stiles
Nicky från Jason Bourne-trilogin, Kat Stratford från "10 Things I Hate About You" och Lumen Ann Pierce från "Dexter" säsong 5 är vad IMDb och andra källor räknar som märkvärdigt. Det sorgliga är att de har rätt.
- Men det är en skam att det är så. Jag blev dock glad när jag fick se henne i 2012's "Silver Linings Playbook" där hon förövrigt var jättebra.
Men vad som stör mig så oerhört är att ingen verkar förstå vad bra hon är. Hennes skådespel i Bourne-trilogin är dunderbra och trots att allt annat hon varit med i kanske inte är det bästa i världen har hon aldrig varit dålig i någonting.
 
 
1. Vera Farmiga
Vera Farmiga har varit med i mycket bra under åren och t.om blivit Oscarsnominerad för sin prestation i "Up in the Air". 
- Men Vera är också ett praktexempel på att man kan vara underskattad trots att man blivit nominerad till priser. Går man ut på stan och frågar "Hej, vet du vem Angelina Jolie är?" kommer de flesta svara "JA". Ställer man samma fråga en gång till men byter ut Angelina mot Vera Famiga är det inte en jävel som har en aning om vem jag snackar om. 
Även hon hon varit med i storfilmer som "Up in the Air", "The Departed" och "The Conjuring" får hon inte den där "igenkänningsstatusen" andra skådespelerskor, som inte ens är hälften så bra som henne, får. Och det önskar jag att hon fick. Helst igår.
 
 
Ja, det var en lista på de mest underskattade skådespelarna i min bok.
Och det fanns såklart de som nästan kom med på listan men som jag tvingades lämna utanför:
 
Värda att nämna:
* Audrey Tautou
* Julie Walters
* Jennifer Connelly
* Zoe Saldana
* Jane Lynch
 
Vilka skådespelare tycker du inte får den uppmärksamhet de förtjänar? Let me know in the box below!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Viktoria

Grymt bra lista! Måste medge att Julia Stiles och Jane Lynch är några av alla de där som man önskar att man fick se mer på bioduken.

Svar: Tackar! Ja, verkligen. Förhoppningsvis händer det förr eller senare!
Niklas

2014-07-05 @ 22:37:29
URL: http://omniacausafiunt.blogg.se
Postat av: Tina

Håller med dig om Jodi Lyn O'Keefe och Julia Stiles!

Svar: Otroligt underskattade båda två!
Niklas

2014-07-06 @ 20:51:05
URL: http://tvtown.webblogg.se/
Postat av: Richard

Harris' roll som jamaicansk polis i After the sunset glömmer jag inte i första taget. "I have two hands, and they cant be bought!" 😃

Svar: Hm, den har jag nog råkat missa. Tack för tipset!
Niklas

2014-07-06 @ 23:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: