The Lego Movie

Filmen alla som någon gång i livet lekt med Lego måste se: The Lego Movie (2014)
 
 
I rollerna: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Alison Brie, Will Ferrell, Liam Neeson, Charlie Day & Morgan Freeman
Regi: Phil Lord & Christopher miller
Manus: Phil Lord, Christopher Miller, Dan Hageman & Kevin Hageman
Genre: Animerat, Komedi, Äventyr
 
Kortfattad handling
En vanlig byggnadsarbetare, som tros vara den profeterade "speciella", blir rekryterad för att stoppa en ond tyrann från att limma ihop hela Legovärlden.
 
Recension
Jag älskar Lego. Ända sedan jag fick min första legosats fastnade jag för det. Och det händer även än idag att jag helt plötsligt blir sugen på att dra ner alla lådorna från vinden och sätta mig och bygga någonting. Med andra ord: Man kan aldrig bli för gammal för Lego.
Och just därför blev jag mycket lycklig när jag fick nys om att den här filmen skulle göras. En film helt i Lego...vad mer kan man önska sig? Förväntningarna var skyhöga och filmen gjorde mig inte besviken.
 
Och när jag skrev "En film helt i Lego" överdrev jag inte. Allt är i Lego! Blåa guppande bitar när det skulle föreställa vatten och sånna där eld-legobitar när någonting exploderade. Och har du någon gång lekt med Lego kommer du känna igen 80% av de lite mer detaljerade legobitarna som t.ex vapen, fordonsdelar och andra smådelar. 
Jag spärrade helt seriöst upp ögonen och viskade "Öj, en sån där bit har jag!" när jag såg en speciell legobit jag kände igen.
 
20 minuter in i filmen kunde jag konstatera att detta var briljant. Inte bara för att just allt nästan var löjligt detaljerat och helt gjort i Lego. Nog för att hela animationen redan är succé är de mycket minnesvärda karaktärerna och filmens smarthet ännu bättre.
När man tittar på omslaget tänker man "Jaha, det är en barnfilm?". Men det är ingen barnfilm. För större delen av filmens humor är fylld med referenser till populärkultur och saker som inte en enda unge under 13 år skulle begripa. Den är så mycket smartare än en film för barn. Visst, barn kommer att tycka om filmen jättemycket. Men det är för oss lite äldre den egentligen gjordes för.
Och det känns nästan som om manusförfattarna tryckt in varenda humoristiska och orimliga idé de kunde komma på.  
" Ska vi slänga in Lego-Superman på ett hörn?"
"Ja! Vi tar Batman också va?"
"Varför inte?"
 
Precis. Varför inte? Filmens oväntade vändningar och asroliga karaktärer fick mig att skrocka som jultomten från "Kalle Anka klockan 15:00 på julafton-klippen" .
 
Och storyn är felfri. Sjukt smart och minst lika underhållande. Likaså röstskådespelet. Minnesvärda röster som Liam Neeson, Will Ferrell och Morgan f*cking Freeman kan bara inte gå snett. 
 
 
Sammanfattning
Har du någongång lekt med Lego kommer du kunna relatera till den här filmen. Och är du som jag fortfarande ett stort fan av Lego kommer du vara som ett barn på julafton när du ser den.
En nostalgisk humortripp med sjukt snygg stop motion-animation som får det att se ut som riktigt Lego, svinbra handling och ett cast som levererar guld ända till månen.
And just in case: VARNING! Du kommer att bli sugen på att bygga med Lego...
 
Jag ger "The Lego Movie" 8,5/10
 
 
Har du ett tips på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Annie Roos

Älskade filmen! Såg den på bio och salongen var full av skratt nästan hela tiden. Jag måste nog kolla in den igen!

Svar: Lär nog ha varit mycket uppskattad runt om i Sverige!
Niklas

2014-07-29 @ 12:17:20
URL: http://seriesoffan.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: