Pompeii

B-versioner av Gladiator + Titanic + random vulkanfilm: Pompeii (2014)
 
 
I rollerna: Kit Harrington, Emily Browning, Carrie-Anne Moss, Jared Harris, Kiefer Sutherland & Adewale Akinnuoye-Agbaje
Regi: Paul W.S. Anderson
Manus: Janet Scott Batchler & Lee Batchler
Genre: Action, Äventyr, Drama
 
Kortfattad handling
En f.d slav, nu gladiator, befinner sig i en kapplöpning mot tiden för att rädda sin sanna kärlek som är trolovad till en korrupt romersk senator - samtidigt som vulkanen Vesuvius bryter ut och sakta men säkert ödelägger staden.
 
Recension
Det är inte direkt så att man jublar när man ser att Paul W.S. Anderson har gjort en ny film. Mannen bakom Mortal Kombat och Resident Evil-serien har ett väldigt långrandigt sätt att skapa film på - och det märks även i den här filmen. 
Explosioner i nivå med Michael Bay, en skrattretande överanvändning av Matrix-inspirerade slow motion-scener och en obehaglig vilja att försöka skapa dramatik som oavsiktligt får publiken att skratta itsället.
Han använder också specialeffekter hellre än bra. Jag svär, på vissa ställen var green-screenen så uppenbar att det kändes som om jag satt och tittade på ett PS2-spel. 
 
Han har också näsa för att casta relativt kompetenta skådespelare för att sedan slänga deras talanger i sjön. 
Kit Harrington a.k.a. Jon Snow från "Game of Thrones" är filmens hjälte. Och vi vet att han är bra. Vi vet! Men här... är han absolut inte speciellt bra - vilket vi har W.S. Anderson, och ingen annan, att skylla. Hans regisserande passar sig inte i Hollywood. I'm sorry.
 
Tittar vi på handling(arna) har vi fortfarande inte mycket att hänga i julgranen. Den påtvingade romansen som vi inte alls bryr oss om, tjejens föräldrars lilla ointressanta fejd med senatorn, huvudkaraktärens battle med/mot gladiatorerna och den enorma specialeffektsvulkanen som sprutar tecknad lava över hela staden på ett dumt sätt. Alla dessa handlingar vävs in i ett enormt spindelnät och bildar en extremt medioker och tråkig film.
 
Det fanns dock vissa tillfällen då jag upplevde ett visst behag av diverse actionscener med acceptabla effekter, vilket får mig att tro att vår käre regissör bara hade budget till att få till en viss del av filmens specialeffekter. Resten fick han nog improvisera fram med en dyrare version av Adobe After Effects.
 
Sammanfattning
Jag väntar fortfarande på att han ska förvåna mig. Men nej, jag borde ändå vetat bättre än att ladda upp kvällen med en Paul W.S. Anderson-film. 
Med filmens sjaskiga handling(ar) och skrattretande specialeffekter säger jag tack och godnatt och hoppas på att få glömma bort den här filmen under natten.
 
Jag ger "Pompeii" 3/10
 
 
Har du ett tips på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: