A Million Ways to Die in the West

Skaparen av Family Guy i en westernfilm. Awesome right? Right...?: A Million Ways to Die in the West (2014)
 
 
I rollerna: Seth McFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Giovanni Ribisi, Sarah Silverman & Neil Patrick Harris
Regi: Seth McFarlane
Manus: Seth McFarlane, Alec Sulkin & Wellesley Wild
Genre: Komedi, Western
 
Kortfattad handling
När en feg bonde börjar falla för den nya mystiska kvinnan i stan måste han sätta sitt nyfunna mod på prov då hennes man, en ökänd revolverman, meddelar sin ankomst.
 
Recension
Någonting jag verkligen ville ha, efter att "Ted" kom ut 2012, var ännu en film av Seth McFarlane. And here we are, och det utspelar sig i vilda western, med en potentiell guldgruva till handling om man tycker sig kunna förstå sig på McFarlane.
Jag såg den här med brorsan och ett par repliker in i filmen tittar han på mig och säger "Ja, det märks ju att det är en film av honom i alla fall". Och det hade han rätt i. Nya skämt, men uppbyggda på samma vågade komiska vis Family Guy, Ted och allt annat han satt tassarna i är.
 
Jag skrattade hejdlöst åt ett par skämt och underhölls relativt stadigt under i princip hela filmen. Men det stora problemet med allt är att filmen inte vet vad den är eller vart den ska. Stilen på skämten förändras gång på gång, komedi mixas med drama och cheesiness på ett sätt jag inte tror var meningen och huvudpersonen (McFarlane) passar bara inte in.
Han var inte värdelös eller så. Han kan sin sak, men han har inte rösten, stilen eller personligheten för en ledande roll. Biroller i framtiden? Visst, det hoppas jag! Men huvudkaraktär? Tyvärr, nej.
Men filmen vet tyvärr inte vad den är. En komedi? Ett drama med komiska inslag? En romantisk komedi? En satir? Alla möjliga olika typer av genrer kläms ner i en mixer, sätts på full rulle och serveras som en enda stor röra.
 
Å andra sidan: Alla andra var lysande. Liam Neeson var badass, Charlize Theron, Giovanni Ribisi, Sarah Silverman etc var bra som alltid. Och Neil Patrick Harris...boooyah! Helt klart det bästa i filmen. Stal varenda scen har var med i. Suit up!
Men tro nu inte att jag inte underhölls av filmen. Filmen triggade min humorknapp och fick mig att skratta ett antal gånger. Det jag vill säga är väl egentligen att du inte ska gå in i filmen med förväntningar av att se en lika bra film som "Ted". Det är roligt, men inte roligt.
 
Sammanfattning
Trots den negativa vibb recensionen tydligt gav kommer jag ändå ge filmen ett postivt betyg. Jag skrattade en hel del, men tyvärr inte så mycket som jag hade önskat.
Problemet med att en sådan kille som Seth McFarlane får fria tyglar att göra vad han vill med en film är att många skämt lätt blir lite av ett par internskämt som bara han förstår, medan den ovetande publiken inte begriper någonting.
Allt var inte bra. Men jag underhölls tillräckligt mycket för att säga att filmen ändå är sevärd.
 
Jag ger "A Million Ways to Die in the West" 6,5/10
 
 
Har du ett tips på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: