The Wolf of Wall Street

Leonardo DiCaprio's femte film med Martin Scorsese. De fyra innan har varit skitbra, så jag ser inte varför det skulle vara annorlunda nu: The Wolf of Wall Street (2013)
 
 
I rollerna: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Kyle Chandler, Rob Reiner, P.J. Byrne & Matthew McConaughey
Regi: Martin Scorsese
Manus: Terence Winter & Jordan Belford (bok)
Genre: Biografi, Komedi, Brott
 
Kortfattad handling
Baserad på den sanna historien om Jordan Belfort, från hans upphov till en rik börsmäklare som lever livet till hans fall som involverar brottslighet, korruption och den federala regeringen.
 
Recension
När jag kom hem från bion igår var min första tanke:
"Åhååå, fy fan vilken bra film! Jag måste sätta mig och skriva nu, nu, nu!"
Men så hann jag somna innan...
Men nu, när jag äntligen sitter här, slår det mig att detta är en väldigt svår film att recensera.
- För det händer verkligen så mycket. Så mycket sjuka, galna och absurda grejer i en och samma film har jag inte sett sedan...ja, jag vet inte ens om jag någonsin sett det.
 
Historien om Jordan Belfort är synnerligen intressant. Hans resa från att vara en spänd, nyanställd aktiemäklare till att blåsa upp kokain i en prostituerads arsle går inte att beskriva med ord. 
Personligen älskar jag filmer där någonting "byggs upp". Så att se Jordan Belfort's absurda framfart när han bygger sitt miljonimperium fick mig att känna mig som ett barn på julafton. 
- Men jag kan verkligen inte beskriva allt bisarrt som händer, hur mycket jag än skulle vilja förklara hur en dvärgkastartävling kan frambringa så mycket skratt. Du måste se det. Du måste uppleva det!
 
Leonardo DiCaprio kan mycket väl ha gjort sin strålande karriärs bästa prestation i den här filmen. Han är mer än bara värd sin Oscarsnominering för sitt porträtterande av Jordan Belfort. Innan var jag övertygad om att Chiwetel Ejiofor för sin roll i "12 Years a Slave" förtjänande att vinna, men nu har jag ändrat mig. Leo borde verkligen få sin Oscar nu!
Och biroller som Jonah Hill, Margot Robbie & Matthew McConaughey ger är också helt fantastiska. Jonah Hill är vansinnig i den här filmen. Det var längesedan jag skrattade så mycket åt en karaktär i en film som jag gjorde här.
Och absolut inte att glömma bort är Martin Scorsese's fantastiska regi och Terence Winter's underbara manus. 
- Jag hoppar nästan i datastolen när jag tänker på hur snyggt, roligt och välskrivet manuset är. Perfektion, perfektion.
 
Det enda lilla klagomålet jag har på filmen är att den är lite lång. Tre timmar i en hård salongsstol får röven att somna en hel del gånger.
- Men samtidigt kan jag inte komma på en enda scen jag inte hade velat se. 
 
Sammanfattning
"The Wolf of Wall Street" kanske inte är för alla, men den var verkligen för mig.
En underbar non-stop skrattfest med Leonardo DiCaprio i sitt bästa, en Jonah Hill vansinnigare än någonsin och ett manus så fantastiskt att man nästan storknar.
Och bara tanken på att den här filmen är en sann historia är inte klok. Baserad på Jordan Belford's bok, som jag självklart tänker köpa efter det här.
 
Jag ger "The Wolf of Wall Street" 9/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: