Film på bio

 
Film är bäst på bio sägs det, och det kan ju absolut stämma. 
Jag, som den stora filmfanatikern jag är, tycker självklart om det. Men vad du kanske inte visste är att jag nästan aldrig går på bio. Det är faktiskt såpass sällan att jag inte gått på bio mer än 20 gånger i mitt liv.
- Ja, det är faktiskt sant, sorgligt nog. Under mina 20 år här på jorden har jag alltså bara gått och sett 20 filmer på en biograf. 
En av anledningarna är såklart att jag inte började uppskatta film på allvar förrän sent 2012. Men inte ens då, när jag började uppskatta vad fantastiskt det var, gick jag på bio - och jag vet faktiskt inte varför. 
 
En sak som hållit mig borta ifrån biosalongerna är att jag aldrig hittat någon att gå med, och särskilt inte regelbundet. En gång i halvåret med en polare - absolut. Men flera gånger på ett halvår - kommer inte på fråga.
Och att gå dit själv har det inte funnits en tanke på!
- Förrän nu.
 
I december 2013 gick jag och såg "The Hobbit: The Deasolation of Smaug" på bio. 
- Jag hittade ingen att gå med men kände att jag verkligen var tvungen att se den. Så jag gick dit själv och upptäckte att det inte alls var någon fara att sitta ensam i biosalongen. Det var som att sitta hemma framför vilken film som helst, med enda skillnaden att det satt främmande männikor runt omkring. Men en bäcksvart sal och en (förhoppningsvis) bra film som avleder främlingarnas uppmärksamhet gör att man inte tänker på de som sitter omkring.
 
Jag kan inte förändra att jag hittills inte gått på alls mycket bio, men jag kan gottgöra det!
Mitt mål är att, under 2014, se minst 20 filmer på bio - en uppgift som jag är relativt säker på att jag kommer fixa.
För en ungefär en vecka sedan såg jag "The Wolf of Wall Street" och på söndag ska jag se "Philomena". Därefter är det bara 18 st kvar. Det kommer gå som smort detta!
 
Och bara för skojs skull så ska jag skriva upp det fjuttiga antalet filmer jag sett på bio under mina 20 år och även vilket år jag såg dem. Det är väldigt glest mellan åren, eftersom mitt filmintresse förr inte var speciellt stort. Och det är en väldigt blandad skara med allt från skitfilmer till riktiga mästerverk:
 
 
* Pokémon: The Movie 2000 (2000)
 
* Pokémon 3: The Movie (2001)
 
* Spider-Man (2002)
 
* Spy-Kids 3D: Game Over (2004)
 
* Herbie Fully Loaded (2005)
 
* Robots (2005)¨¨
 
* Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
 
* The Hangover: Part II (2011)
 
* The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
 
* Skyfall (2012)
 
* Taken 2 (2012)
 
* The Dark Knight Rises (2012)
 
* The Hobbit. An Unexpected Journey (2012)
 
* Django Unchained (2013)
 
* Oblivion (2013)
 
* Now You See Me (2013)
 
* Monica Z (2013)
 
* The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
 
* 12 Years a Slave (2013)
 
* The Wolf of Wall Street (2014)
 
 
Jag är inte solt över att ha sett så lite. Men det här året ska det fan i mig bli ändring! Nu när jag äntligen upptäckt att det är helt okej att gå på bio ensam ska jag se varenda film jag är nyfiken på. 
 
 
Imorgon kommer ett oväntat inlägg, på lördag en ny uppdatering av filmsamlingen och på måndag får ni min recension av "Philomena".
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: