Topp 5 roller/filmer: Johnny Depp

Listan jag gjorde om Leonardo DiCaprio's bästa roller/filmer blev en läsarsuccé. Kul! Och när frågan kom vilken skådespelare de ville se en lista på nästa gång var det inget snack om saken. 
- Johnny Depp.
 
Både filmen överlag och hans rollprestation spelar roll när jag gör den här listan. Så även om en film skulle vara överlägset bäst kanske han gör en bättre roll i en annan. 
Det är heller inte en fråga om vilken film som är bäst gjord, har fått bäst kritik eller vilken majoriteten av världen tycker bäst om. Detta är en lista grundad på mina personliga åsikter. 
 
 
* Notering: Skådespelaren behöver nödvändigtvis inte ha huvudroll i filmen, men bör ha en betydande och tillräckligt stor roll.
 
 
Topp 5 roller/filmer: Johnny Depp
 
 
5. Donnie Brasco i "Donnie Brasco" (1997)
En film och en roll som säkert många i min vänskapskrets inte känner till överhuvudtaget. Depp spelar här en polis som infiltrerar maffian. Skitbra prestation, skitbra film.
 
 
4. Edward Scissorhands i "Edward Scissorhands" (1990)
En väldigt bisarr och egendomlig karaktär med saxar till händer är vad vi bjuds på i Burtons klassiker.
Man skulle nog kunna säga att detta var Johnny Depp's genombrottsfilm, vilket inte alls är konstigt med tanke på hur otroligt bra han är i den.
 
 
3. George Jung i "Blow" (2001)
Här spelar Depp knarkkungen George Jung. Johnny Depps prestation i filmen är enastående och bevisar åter igen varför han är en av de bästa skådespelarna i branschen. 
Detta är även en av de bästa biografier som finns.
 
 
2. Raoul Duke i "Fear and Loathing in Las Vegas" (1998)
Denna absurt vansinniga film är bland det bästa Johnny Depp gjort. Vanligtvis är det inte den typ av roll vi ser honom i. Men rollen och filmen klargör att Depp verkligen kan göra vad som helst, hur bra som helst.
 
 
1. Captain Jack Sparrow i "Pirates of the Caribbean 1-4" (2003-2011)
SUPRISE! Nej, det var väl ingen direkt överraskning att gamle Jack åter igen skulle vara bäst. För detta är karaktären alla tänker på när man nämner Depp's namn - och med en bra anledning.
För det finns ingen karaktär som är så bra som Captain Jack Sparrow. Och även om jag mestadels inte tyckte om den 4:e filmen höll jag fortfarande fast vid att Captain Jack Sparrow är fantastisk. 
 
 
Det var mina favoriter. Här är några som var nära och egentligen fötjänar att hamna på listan:
 
Honorable Mentions:
* Ed Wood i "Ed Wood"
* Dean Corso i "The Ninth Gate"
* Gilbert Grape i "What's Eating Gilbert Grape"
 
Vilka är dina favoritfilmer/roller med Johnny Depp? Har du ett tips på en skådespelare/skådespelerska/regissör jag ska göra en lista om? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Oscar

Finding Neverland är ett måste!

Svar: Den ska jag se så småningom!
Niklas

2014-02-17 @ 14:29:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: