Topp 5 filmer: Quentin Tarantino

Vem sa att jag bara kan ranka skådespelares roller/filmer? Detta kommer bli grymt svårt, men jag ska ändå göra mitt bästa för att rangordna de 5 fem bästa filmerna av min favoritregissör- och manusförfattare:
- Quentin Tarantino
 
 
* Låt mig även tillägga att samtliga fem filmer ligger stadigt kring min Topp 15 filmer genom alla tider-lista, så placeringarna är sjukt svåra att bestämma. Jag skulle lika gärna kunna sätta Nr. 1 på allihop!
 
Topp 5 filmer: Quentin Tarantino:
 
 
5. Inglourious Basterds (2009)
Letar du efter en originell film om WWII? Ta dig en titt på Tarantinos sadistiska nazistslakteri till film. Ett mästerverk med dunderbra dialog, skådespeleri och fantastiskt regi. Och låt mig bara säga - Christoph Waltz i rollen som Hans Landa finns det knappt ingenting som slår. 
 
 
4. Reservoir Dogs (1992)
Tarantinos debutfilm och den som gjorde honom till en av Hollywood's mest respekterade filmskapare. Många anser att det är hans bästa film, och hade han inte gjort ännu fler i samma klass skulle jag banne mig hålla med. Detta är en briljant film som jag skulle kunna se varje dag fram till min död om jag blev tvingad - och jag skulle göra det med glädje.
 
 
3. Kill Bill: Vol 1 & 2 (2003-2004)
Har man en av dem på listan kan man inte utesluta den andra, så jag klämmer ihop båda delarna så att de representerar samma film.
Detta var det första jag såg av Tarantino och därav filmen som fick mig att älska allt han gjorde både innan och efter. 
Uma Thurman som den hämndslystna Beatrix Kiddo går det verkligen inte hitta något negativt med. Detta är en av de bästa och mest underhållande filmer som någonsin gjorts.
 
 
2. Django Unchained (2012)
Filmen som tog mig med storm och nästan fick mig att hoppa i biosalongsstolen.
Denna episkt underbara western har fyra lika brinjanta skådespelare som stjäl varandras scener - när de är med i scener tillsammans! Det kan inte bli bättre.
Allt från musik, till skådespeleri, till manus, till regi, till dialog, till action, till Leonardo DiCaprio's skägg är fantastiskt. Ett mästerverk.
 
Recension:
 
 
1. Pulp Fiction (1994)
Men för min del är det inget snack om vilken min favorit är. Min favoritfilm genom alla tider är nämligen Pulp Fiction. Jag skulle inte ens kunna säga något negativt om den här filmen om jag så fick betalt för det.
John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis, Tim Roth, Harvey Keitel, Amanda Plummer, Ving Rhames, Eric Stoltz, Christopher Walken, Rosanna Arquette & Quentin Tarantino - Jag älskar er.
 
Recension:
 
 
Vilka är dina favoritfilmer av Quentin Tarantino? Finns det någon skådespelare/skådespelerska/regissör du vill att jag ska göra en lista på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: