The Hunger Games: Catching Fire

Nu kommer jag ihåg varför jag inte tyckte om den första: The Hunger Games: Catching Fire (2013)
 
 
I rollerna: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Sam Claflin & Liam Hemsworth
Regi: Francis Lawrence
Manus: Simon Beaufoy, Michael Arndt & Suzanne Collins (bok)
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi
 
Kortfattad handling
Katniss Everdeen och Peeta Mellark blir måltavlor efter att deras seger i Hunger Games möjligt kan leda till revolution och uppror i distrikten.
 
Förord
Jag tänkte bara börja med att säga att jag inte läst böckerna. Så detta kommer vara en recension på filmen utan att jämföra med boken.
 
Recension
Det enda jag kom ihåg från från den första Hunger Games var att andra delen var mycket bättre än den första. Så jag gick in i den här filmen med hopp om att det skulle sparka igång ganska omgående.
- Jag hoppades i onödan.
 
Man kan väl använda argumentet att uppföljaren handlar om något större än bara själva "Hunger Games". Men när den heter något så coolt som "Catching Fire", har en asfrän poster och fått väldigt bra kritik från alla håll hade jag hoppats på mer än en hel timmes "uppbyggnad" av något vi redan sett i förra filmen. 
- 2/3 av filmen handlar alltså om det som hände i förra filmen, vilket leder mig till att tro att jag verkligen borde ha sett om den förra innan jag såg den här. 
 
Men jag tyckte faktiskt att snacket om revolution, uppror och att Katniss är en symbol för detta var logisk och intressant. 
- Det är bara det att det inte utfördes eller presenterades på ett bra sätt. Det flyter ut över en hel timme innan själva spelen börjar och jag kände mig ytterst uttråkad hela tiden fram till det. 
Och precis som i förra filmen köpte jag inte kärleken mellan Katniss och Peeta. Dialogen som manusförfattarna krafsat fram är ointressant, otrovärt och otroligt cheesy. Ett exempel som fick mig att brista ut i skratt av cheesyness:
 
* Peeta öppnar ett ostron med en pärla och ger den till katniss med ett stelt "For you". Och Katniss respons till detta är ett fånigt "Thanks".*
- Wow. Just wow. Det är något jag förväntar mig att se i typ "One Tree Hill" eller någonting. Inte i en blodig battle mitt i vildmarken! Och scenen hade ingen relevans heller för den delen. Den "fanns bara där" för att...ja, vem fan vet varför.
 
Och jag måste bara prata lite om slutet. Var lugn, inga spoilers här inte!
Slutet är ett sådant där slut som jag bara blir besviken på. Det byggs upp på ett sådant sätt att publiken förväntas gapa stort och förvånat väsa "Oooooh wow!" åt den coola cliffhangern.
- Men det var inte "Oooooh wow" så mycket som det var "Jahapp, det var det..."
Jag blev inte inte nyfiken på fortsättningen och verkligen inte sugen på att se del 3.
 
Till filmens positiva sida är skådespelet riktigt bra, Jennifer Lawrence är en grym skådespeleska, Josh Hutcherson gör ett helt okej jobb som Peeta och birollerna även de.
Filmen har en del coola scener och en intressant story. Men det räcker inte. Hade inte storyn kretsat så mycket kring den förra filmen och fastnat i gammal skit vi redan har sett hade den varit 10 gånger bättre.
 
Sammanfattning
Bortsett från skådespelet och ett fåtal coola scener är detta samma smörja vi såg förra gången - fast tråkigare.
- Jag kände aldrig att de var i någon speciell fara, jag brydde mig inte om någon annan karaktär än Katniss och Peeta och även den mest actionpackade scnenen var astråkig.
Nej, det här var inte vad jag ville ha av den här filmen...
 
Jag ger "The Hunger Games: Catching Fire" 5/10
 
 
Har du ett förslag på en film/serie/annat du vill att jag ska skriva om? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: P i X E L I E - Erica Pettersson

Jag tyckte filmen var riktigt bra :-)
Dock inte riktigt lika bra som boken, men jag är inte så mycket filmmänniska, så jag tycker oftast böckerna är bättre :-)
Just den här filmen följde boken i princip exakt.
Så jag ser nog ändå fram emot nästa film (sista delen delas upp i två filmer).

Svar: Funderar själv på att läsa böckerna när jag väl får tid, vilket inte lär ske förrän jag är pensionär :)
Niklas

2014-02-02 @ 18:36:01
URL: http://pixelie.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: