Her

Försök hitta en kärlekshistoria mer originell än den här: Her (2013)
 
 
I rollerna: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Ronny Mara & Scarlett Johansson
Regi: Spike Jonze
Manus: Spike Jonze
Genre: Drama, Romantik, Sci-Fi
 
Kortfattad handling:
En ensam författare utvecklar en osannolik relation med sitt nyinköpta operativsystem som är designat att uppfylla hans behov.
 
Recension:
När man hör folk tipsa om ett romantikskt drama är inte att den är originell det första man tänker på.
- Men wow. Wow, vad detta är någonting helt eget.
 
Till att börja med är manuset helt fantastiskt. Dialogerna mellan huvudkaraktären och hans operativsystem är både trovärdiga och intressanta. De kan ka en konversation om vad som helst mellan himmel och jord och vi följer ändå samtalet med vassa öron.
Mycket att tacka för det intressanta är såklart att det just är ett operativsystem med den sexigaste rösten på flera mils avstånd han snackar med.
- Scarlett Johansson som operativsystemet Samantha förför sin ägare med en enormt sexig röst. I'll leave the rest for your imagination...
 Och även Joaquin Phoenix är fantastisk i filmen. Han är ensam, blyg och säger inte speciellt mycket. Men hans ansiktsuttryck säger allt.
 
Det enda problemet jag har med filmen är att det inte händer speciellt mycket. Det är väldigt få karaktärer involverade i handlingen vilket leder till att nästan all tid går till långa konversationer mellan Phoenix och Johansson. 
Samtalen är intressanta så de gör inte att man får tråkigt. Men jag kände dock att jag inte behövde titta hela tiden. Eftersom filmen nästan bara bestod av dialog kunde jag lika gärna sitta och fippla med mobilen medan jag lyssnade på konversationerna. 
- Och så vill jag inte känna av en film. Jag vill inte känna att jag kan titta bort eftersom jag ändå inte kommer missa någonting då de bara pratar hela tiden. 
 
Jag tänker inte skriva mycket mer. Jag ser hellre att du tittar på den. För trots att jag lyssnade istället för att titta vissa gånger fångade filmen verkligen mitt intresse och leverade humor, drama, romantik och enastående originalitet. 
 
Sammanfattning
Spike Jonze's "Her" är verkligen något annorlunda. Detta är en film jag starkt rekommenderar om du vill se en originell romans mellan två osannolika karaktärer. 
Just det att jag kände att jag inte behövde titta hela tiden kommer dra ner betyget lite.
Men storyn är fantastisk, Phoenix är bra, Adams är bra och Johansson är ett väldigt övertygande operativsystem.
 
Jag ger "Her" 7,5/10
 
 
Har du ett förslag på en film/serie/annan nyhet du vill att jag ska skriva om? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: