Abduction

Uppdraget att se alla filmer jag äger har officiellt dragit igång på allvar. Först ut är... Abduction (2011)
 
 
I rollerna: Taylor Lautner, Lily Collins, Alfred Molina, Michael Nyqvist, Maria Bello, Jason Isaacs & Sigourney Weaver
Regi: John Singleton
Manus: Shawn Christensen
Genre: Action, Thriller, Mysterium
 
Kortfattad handling
En ung man kastas in i ett farligt äventyr efter att han hittat sig själv som liten på en internetsida med förvunna personer.
 
Recension
Först och främst vill jag bara säga att jag inte såg den här filmen för att jag trodde att jag skulle tycka om den. Jag var helt övertygad om att den skulle vara skitdålig. Enda skälet till att jag överhuvudtaget äger den är för att se om den är så dålig alla säger att den är. 
Var den det då, undrar ni?
- Ja. Fast nej. Både och...
 
Själva spionkonceptet och handlingen är det faktiskt inget större fel på. Det kunde ha funkat - om filmen hade bra skådespelare. Men nu har den inte det och vi är fast med en wannabe Jason Bourne-rulle med kasst skådespeleri.
Twilightsopan Taylor Lautner är filmens tonårshjälte. Och han är verkligen ingen bra skådespelare. Antingen överspelar han eller också raka motsatsen, det vill säga - agerar som om han stod framför badrumsspegeln och låtsades vara en superklyschig actionhjälte med flit. Han lever sig inte in i vare sig filmen eller karaktären - han är bara vanliga tråkmånsen, vid namn Taylor Lautner
 
Filmens badguy spelas av svensken Michael Nyqvist. Och han är bra på att spela ond. Han har helt rätt ansiktsuttryck för det. Och i filmen var han helt acceptabel.
Vad som är synd är att hans karaktär fått på tok för lite scentid och djup. Filmen ger inte åskådaren en chans att bygga upp rädsla eller avsky för honom. De låter bara filmens goda karaktärer tala om för varandra att han är farlig, och vi förväntas då uppfatta detta och bry oss lika mycket som de gör. Men det gör vi inte. Nyqvist blir bara ännu en karaktär i filmen som vi inte bryr oss så mycket om.
 
På plussidan hittar vi Maria Bello och Jason Isaacs vars insatser var mycket bra. Och konceptet var som sagt intressant till en början. Men efter att tvingas följa en tråkig Taylor Lautner, som bara osar av hemskt skådespel, tröttnar man efter ett tag på att önska att det ska bli bättre. 
Filmen är full av klyschiga scener, pinsamt levererade repliker och otrovärda scenarion som man nog inte bryr sig speciellt mycket om det är dåligt eller ej. För alla som går in i en film med Taylor Lautner som actionhjälte kan inte ha högre förväntningar än så. Jag hade det inte i alla fall.
 
Sammanfattning
Överraskande nog hatade jag inte filmen så mycket som jag borde ha gjort. För det fanns ju faktiskt några grejer jag gillade. Men jag kan inte ge filmen ett bra betyg bara på grund av det.
För i slutändan är detta en väldigt lam actionfilm med en otroligt töntig hjälte, skitdåligt skådespel och en story som inte håller i längden. 
Filmen försöker helt enkelt vara coolare än den egentligen är.
 
Jag ger "Abduction" 4/10
 
 
Har du ett förslag på en film/serie du vill att jag ska recensera? Eller något annat ämne du vill höra min åsikt om? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: JM

Har du sett Homeland, någon kommentar om den serien?

Svar: Nej, det har jag inte hunnit kolla upp än. Men jag har hört bra saker, så någon gång framöver ska jag sätta mig ned med det!
Niklas

2014-02-24 @ 21:39:09
URL: http://prylobil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: