The Guest

Och största överraskningen 2014 går till: The Guest (2014)
 
 
I rollerna: Dan Stevens, Maika Monroe, Brendan Meyer, Sheila Kelley, Leland Orser & Lance Reddick
Regi: Adam Wingard
Manus: Simon Barrett
Genre: Action, Thriller, Mysterium
 
Kortfattad handling
En soldat introducerar sig för familjen Peterson och hävdar att han kände deras son som dog i strid. Efter den unge mannen välkomnas in i deras hem börjar mystiska dödsfall dyka upp i staden.
 
Recension
Vad jag älskar mest av allt är när en film blåser mig av stolen av ren förvåning. Detta hände med "The Guest".
Jag visste inte speciellt mycket när jag givk in i filmen. Jag hade inte sett någon trailer eller läst speciellt mycket om den. 
Men wow. Det här är en av 2014's bästa filmer. Hands down - awesome.
 
Dan Stevens som "The Guest" är fenomenal. Han är fantastiskt bra på att spela den vänlige och charmige soldaten samtidigt som han kan transformera om till sin mörkare sida snabbare än blixten.
Han var helt otroligt underhållande att följa unde hela filmen och den finns vissa scener jag önskar jag kunde se igen, och igen, och igen tills det ryker ur TV'n. 
 
Den här filmen är nästan löjligt underhållande. Filmen har så många olika typer av genrer, som btw smälter ihop helt perfekt. Den mörka komedin, som jag fortfarande sitter och skrattar åt när jag tänker tillbaka på filmen, passar helt perfekt med skräck-thriller-tonen filmen har och fick mig att studsa av glädje. 
 
Och jag måste bara snacka om soundtracket. Filmen har ett blandat soundtrack som till 50% består av skitsnygg 80-tals electrosynth och andra hälften av John Carpenter-influerat skräcktema. Och musiken sätter verkligen karaktär på filmen. 
Man mäker att skaparna av filmen har stor respekt för 80-tals skräckfilm men samtdigt förstår hur man kan blanda alla olika genrer. 
 
Men allvarligt talat. Den här filmen var som en käftsmäll av förvåning. Jag kan inte sluta tänka på den. 
 
Sammanfattning
Ja, som ovanstående mening lyder, det här var en käftsmäll av ren förvåning.
Jag älskade den här filmen. Jag kan inte sluta tänka på hur bra jag mådde när jag satt där framför TV'n och studsade av glädje. 
Filmen är perfekt för dig som gillar thrillers och mystiska filmer, och jag kan inte rekommendera den nog. 
Lätt Topp 10 bästa i år.
 
Jag ger "The Guest" 9/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke