The Fault in Our Stars

Ledsam, men otroligt vacker: The Fault in Our Stars (2014)
 
 
I rollerna: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell & Willem Dafoe
Regi: Josh Boone
Manus: Scott Neustadter, Michael H. Weber & John Green (bok)
Genre: Drama, Romantik
 
Kortfattad handling
Två tonåringar, som båda har olika typer av cancer, blir kära när de träffas i en cstödgrupp för cancerdrabbade.
 
Notis
Innan jag börjar vill jag nämna att jag inte läst boken. Detta är en recension enbart på filmen.
 
Recension
När Harry Potter och Twilight tog slut hamnade Hollywood i någon slags tonårsfas. Det vill säga, alla böcker som handlar om tonåringar/ungdomar kommer bli en film tillslut. The Hunger Games, Percy Jackson, The Host etc.
De allra flesta floppar totalt eftersom filmskaparen inte kan göra boken rättvisa och istället gör allt till bullshit. 
Så utan att veta någonting om filmen satte jag mig ned för att genomlida ännu en tonårsbullshit med massa kärleksdrabbel och sånt man set 100 gånger innan. Trodde jag. Men jag hade fel.
Det här är en oerhört vacker film. 
 
Vad den här filmen gjorde som skiljer sig från allt annat är att den beter sig på ett verkligt sätt. Den säger "Nej, vi struntar i alla dessa kärleksclichéer och berättar en realistisk historia istället."
Den visar en realistisk historia om två unga människor som måste tampas med hemska saker som skulle kunna hända vem som helst. Den visar hur hemskt livet kan vara och hur de här människorna hanterar dessa situationer. 
 
Och all cred till Shailene Woodley och Ansel Elgort för sina fantastiska rollprestationer.
Man märkte tydligt att de brydde sig om sina karaktärer på riktigt. Det kändes inte som de hade inställningen "Hej, jag är en skådespelare. Titta på mig!" utan mer "Det här är en karaktär jag verkligen bryr mig om". 
På så sätt kände jag av samma känslor som karaktärerna gjorde. När det var glatt log jag. När det var roligt skrattade jag. Och när det var riktigt hemsk, ja, då sipprade det tårar nedför min kind. 
 
Men jag hade vissa problem med filmens tempo. Den är inte mer än två timmar lång...men känns som två och en halv. Trots att dialogerna är superbt skrivna hände det gång på gång att scenerna drog ut på sig varpå jag kom på mig själv med att sitta och fippla med telefonen. Det något långrandiga tempot fick mig att kolla Facebook istället för på TV'n, vilket inte är någonting positivt.
 
Sammanfattning
Men filmen lyckas. Trots mina tempoklagomål lyckas filmen beröra mig starkt. Den är väldigt fin, stundtals humoristisk, hjärtskärande hemsk. Men den är en av de vackraste filmer jag någonsin sett.
Cancer är någonting man hatar. Och jag hatade cancern i filmen. Men samtidigt älskade jag att hata den - eftersom filmen var så fantastisk.
 
Jag ger "The Faul in Our Stars" 8/10
 
 
Har du ett förslag på något du vill se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Sofie

Finaste filmen! Undrar bara om du har sett "As above, so below", "Anabelle", nya Hunger games och såklart nya Hobbit? :} Hittade hit igår så kan mycket väl ha missat att du skrivit om dessa. Så kul att läsa recensioner, och himla bra om man inte sett filmen själv innan.

Svar: Tyvärr, någon av dem har jag inte sett…än. En recension på nya Hobbit dyker förhoppningsvis upp nästa vecka. Nya Hunger Games lär få vänta tills den släpps på Blu-Ray/DVD. Men 1 & 2 filnns det recensioner på.I kategorin "2014" finner du årets filmer som jag recenserat och i "Filmarkivet" samtliga recensioner genom åren! :)
Niklas

2014-12-14 @ 21:18:11
URL: http://www.fih.blogg.se
Postat av: Emelie

När dem skulle läsa upp det det dem skrivit till honom så grät jag nog mer än jag någonsin gjort innan ^^

Svar: Det var på vippen med för med faktiskt :)
Niklas

2014-12-15 @ 07:35:17
URL: http://emeliekangstrom.blogg.se
Postat av: Olivia

TFIOS är verkligen jättebra. Du kanske inte är en lika stor bok-fantast som du är film, men John Green är en fantastisk författare, så om du letar efter någonting att läsa så kan du alltid läsa någonting av honom.

Bra recension!

Svar: Jag hinner med ett par böcker om året, men film går alltid i första hand. Men jag har varit nyfiken på att kolla upp någon av hans böcker bra länge nu. Främst för att han är en Youtuber men också för alla lovord man hör - som nu :)
Tack så mycket!
Niklas

2014-12-19 @ 09:28:28
URL: http://sammels.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: