Sharknado 2: The Second One

Jag såg den första... Så jag kan lika gärna ge mig på den andra: Sharknado 2: The Second One (2014)
 
 
I rollerna: Ian Ziering, Tara Reid, Vivica A. Fox, Mark McGrath, Kari Wuhrer, Courtney Baxter & Dante Palminteri
Regi: Anthony C. Ferrante
Manus: Thunder Levin
Genre: Skräck
 
Kortfattad handling
När en våldsam storm släpper lös en Sharknado i New York City är Fin och April de enda som kan stoppa den.
 
Notis
Här kan du läsa min recension på förra årets Sharknado
 
Recension
Ja, självklart fick 2013's hashtagsuccé en uppföljare redan året efter. Och för er som inte är pålästa så, ja, den handlar om precis vad det låter som. En tornado full med hajar som flyger omkring och äter människor. På land. Där det finns syre. 
 
Och jag visste när jag gick in i den här filmen att de inte försökte göra en bra film. Jag kan acceptera en film som försöker vara så dålig att det blir roligt. Och det är kul att se flygande hajar som käkar folk och hajar som landar på promenerande människor så att blodet bara splashar. Det här skulle kunna vara en film som är så dålig att den blir vansinnigt rolig. MEN:
Filmskaparna gör det stora misstaget att lite halvhjärtat skohorna in en massa onödigt drama mitt i alltihop. 
 - Hallå! Det är inte det vi sitter här för att se! Vem bryr sig om karaktärernas familjeproblem? Vi är bara där för att se flygande hajar som käkar upp folk!
 
Men nejdå, mitt i allt hajmangel och scener som faktiskt är lustiga tvingas vi genomlida konversationer om hur filmhjälten inte kommer överens med sin svåger och hur hans tonårskärlek fortfarande har en crush på honom. 
VI BRYR OSS INTE. BARA VISA HAJARNA. SNÄLLA. 
 
För visst är det kul att se hajar bli spetsade av spjutliknande föremål och sönderhackade av motorsågar, trots att det ser ut som klipp från Playstation 2. Det är underhållande dåligt och dumt men ändå gjort på ett sätt att man bara kan luta sig tillbaka och skratta åt eländet. Eller rättare sagt:
 
"Man KUNDE ha lutat sig tillbaka och skrattat åt eländet!"
 
För det som skulle kunnat vara så dumt och dåligt att det blir kul faller bara platt eftersom allt meningslöst drama blir som någon slags sidohandling som förstör hela upplevelsen. Det blir inte roligt längre. Ju seriösare de försöker göra filmen desto dummare blir den. 
 
Sammanfattning
Sätter du dig för att se Sharknado 2 vet du vad du ger dig in i. Det är hajar. I en tornado. Som käkar människor. På land...
Men bara för att underhölls lite mer av de absurt dumma hajscenerna än vad jag gjorde i förra filmen tänker jag ge filmen ett betyg som den förmodligen inte förtjänar.
För detta är ingen bra film. Det är en dum idé redan från start och all drama som de skohornat in förstör vad som kunde ha varit en komisk upplevelse. 
 
Jag ger "Sharknado 2: The Second One" 1,5/10
 
 
Har du ett förslag på något du skulel vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: