Not Cool

Youtubers borde stanna på YouTube: Not Cool (2014)
 
 
I rollerna: Shane Dawson, Cherami Leigh, Drew Monson, Michelle Veintimilla & Lisa Schwartz
Regi: Shane Dawson
Manus: Dan Schoffer
Genre: Komedi
 
Kortfattad handling
När en grupp tonåringar spenderar sitt Thanksgiving-lov i hemstad får de uppleva en blandning av kärlek och vänskap... och alkohol och sex.
 
Recension
Jag använder YouTube varje dag och följer säkert 100 kanaler. Däribland Shane Dawson. 
Och jag diggar hans humor och sarkastiska personlighet. Allt han gör är inte bra, men tillräckligt är mycket för att jag skulle bli intresserad av att se hans första långfilm. 
Filmen hade premiär på iTunes och Amazon i September, men jag såg den inte förrän bra mycket senare. Och det grämer jag mig lite för. För hade jag sett den i september hade jag förhoppningsvis glömt bort den vid det här laget...
 
Filmen är regisserad av Dawson och skriven av den där killen som skrev...ja...vad han nu skrev. Jag har aldrig hört talas om människan och går man in på hans IMDb-sida hittar man lika mycket vettigt som det finns roliga skämt i den här filmen.
Redan filmens intro gick mig på nerverna, Ingen hann ens dra en replik innan både smaklös prutthumor och rent av vidrig kiss och bajs-humor introducerat sig. Det hann alltså inte ens gå en minut innan jag var arg.
 
Vad skådespelet beträffar är det ingenting att hurra över. Men en av dem, en av huvudkaraktärerna spelad av Cherami Leigh, höll faktiskt måttet. Hon var den som räddade hela filmen. Och tur var väl det. För när Shane Dawson klädd i klänning, peruk och läppstift trädde fram ur skuggorna och skrikpratade med sin gälla röst ville jag hänga mig själv. 
Shane själv var också helt OK - när han inte hade läppstift. Däremot hade jag förmodligen sågat sönder honom om jag inte redan innan visste hur han skulle vara, eftersom jag följt hans kanal i flera år. 
 
Men alltså överlag var detta en hemsk besvikelse med tanke på att jag HAR SKRATTAT åt Shane Dawson många gånger innan. Men den här filmen var i stort sett så långt ifrån min humor man kan komma. Värre än Scary Movie-serien. Värre än mycket. Värre än sig själv.
 
Sammanfattning
Om du tycker att pruttande tanter och "HAHA, KOLLA EN DILDO-skämt" är det roligaste som finns - go for it. Om inte, se någonting annat. För den här filmen får Scary Movie 5 att se ut som ett mästerverk och Adam Sandler som ett komiskt geni. 
Shane Dawson, jag kommer fortfarande följa dig på YouTube. Men snälla...gör inga fler filmer.
 
Jag ger "Not Cool" 2/10
 
 
Har du ett förslag på något du vill se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Emelie

the fault in our stars, the purge & the purge anarchy !:)

Svar: The Fault in Our Stars-recensionen ligger nu uppe! :)
Vad gäller The Purge 1 & 2 är båda planerade!
Niklas

2014-12-13 @ 14:29:42
URL: http://emeliekangstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: