Guardians of the Galaxy

Marvel levererar ännu en gång: Guardians of the Galaxy (2014)
 
 
I rollerna: Chris Pratt, Zoe Saldana, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Karen Gillan, Lee Pace & Michael Rooker
Regi: James Gunn
Manus: James Gunn & Nicole Perlman
Genre: Action, Adventure, Sci-Fi
 
Kortfattad handling
En grupp rymdbrottslingar måste samarbeta för att stoppa den fanatiska skurken Ronan från att förgöra galaxen.
 
Recension
Till en början var jag skeptisk. En film om superhjältar som ingen människa som inte läser serietidningar känner igen lät lite vågat. Men efter all hype och positiva kritik blev även jag pepp på filmen.
Och ja, den är svinbra.
 
Den bjuder på något helt nytt från Marvels universum och visar att en ny Marvel-franchise inte är en sådan dum idé trots allt. Och till skillnad från alla andra Marvelfilmer med Avengers-karaktärerna som oftast har små komiska inslag här och där är den här filmen konstant rolig. Och humorn fungerar varje gång.
 
Mitt i humorgröten hittar vi scentjuven Rocket. 
Rocket är en badass tvättbjörn vars röst görs av Bradley Cooper. Han är helt klart min favorit från filmen och den karaktär jag kommer minnas för alltid. Asroliga one-liners och världens härligaste personlighet. 
Och det bästa är att det inte bara är han som stjäl scener. Filmens främsta nyckelkaraktär Star-Lord (Chris Pratt) och den vandrande trädet Groot (Vin Diesel) stjäl också scener. Och alla tre är med i samma scener - och stjäl scener tillsammans. Det blir inte mycket bättre än så.
 
Filmens omaka karaktärer, trovärdiga skurk, förvånandsvärt intressanta och roliga story mixar oväntant passande nog med ett härligt soundtrack. Sköna 70-talsdängor fick mig att stampa takten och känna uppskattning över att filmen bryter det alltför vanliga signatursoundtracket som superhjältefilmer alltid kör med.
 
Det enda egentliga problemet jag har med filmen är karaktären Drax som spelas av Dave Bautista. Bautista är inte en särskilt bra skådespelare och gör på så sätt inte riktigt sin karaktär rättvisa. Jag brydde mig inte om hans karaktär på samma sätt som jag gjorde med de andra.
Och just hans motivation till att gå med i Guardians of the Galaxy är ingenting annat än hämnd, vilket gör honom till en egoistisk idiot. Han är till en början dum och otrevlig mot resten av gänget, som jag redan efter deras introduktion lärt mig att älska, vilket gjorde att jag inte alls tyckte om honom. 
 
Sammanfattning
Jag är mycket glad över att Marvel vågade satsa på någonting nytt. 
"Guardians of the Galaxy" är en fartfylld sci-fi med imponerande specialeffekter och stensäker humor som gav mig kramp i skrattmusklerna. Handlingen är inte den mest originella men är ändå sjukt underhållande.
Filmen är en garanterat rolig upplevelse om du gillar actionfilmer eller är sugen på att se något nytt än "vanliga" superhjältefilmer. En av Marvels bästa - helt klart.
 
Jag ger "Guardians of the Galaxy" 8/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Chamilla Magnusson

Såg den med min sambo, jag är ett fan av Vin Disel så jag försöker se alla hans filmer jag kan komma hitta, och vi tyckte den var skitkul båda :D
Deras (vad jag tycker det är) ironiska humor är precis vad som passar oss och favoriten för mig var naturligtvis "Rot" men tvättbrjörnen var jä*ligt nära den mé ;D

2014-12-14 @ 14:01:51
URL: http://blandbockerlivetmagin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: