Topp 10 värsta filmerna 2014

 
Och vad vore en lista med årets bästa filmer utan en med det sämsta året hade att erbjuda?
 
Det här året har varit ett mycket bra år för film och jag har haft turen att undvika många bottenskrap. Men det finns dock 10 filmer jag helst vill glömma att jag överhuvudtaget såg:
 
-----------------------------------------------
 
10. Ride Along
Jag gillar Kevin Hart. Han är rolig och har helt klart talang.
- Men inte ens han kan rädda en typisk poliskomedi som helt saknar sinne för humor. Kevin Hart bär filmen på sina axlar och är den enda som lyckas klämma fram någonting komiskt. Men det räcker inte.
 
 
9. The Amazing Spider-Man 2
Jag var emot rebooten av den här franchisen redan från början.
- Och inte heller uppföljaren imponerade ett dugg på mig. Manuset är skit, onödiga sidospår förstör all spänning och Spider-Man har förvandlats till en uppblåst självgod brat. 
 
 
8. The Other Woman
En standard urgångspunkt för komedier är följande: Var rolig och underhållande.
- Den här filmen var inget av de ovanstående. Fylld av clichéer som vi sett 1000 gånger innan och skämt som kaaaanske hade funkat...om filmen kommit ut 1994. Cameron Diaz - ryck upp dig nu.
 
 
7. Pompeii
Jag måste förutsätta att pengarna tog slut efter 20 minuter.
- För i inledningen ser allt coolt ut. Sedan förvandlas hela filmen till ett klipp ur ett PS2-spel. 
Dåligt skådespel, mediokra specialeffekter och många lama försök till drama som får publiken att skratta istället för att bry sig. 
 
 
6. Godzilla
Jag hoppades på den här remaken. 
- Men jag tvingades inse att jag brydde mig mer om Matthew Broderick's sopskalle-karaktär i skitfilmen från 90-talet. Och var är Godzilla? Sammanställer man Godzilla's scener får man ihop max 20 minuter, och då mest vinklar som visar hur monstrets taggiga rygg guppar i vattnet när han simmar. Det här var årets största besvikelse.
 
 
5. The Legend of Hercules
Sandalaction när den är som bäst?
- Inte direkt. Skådespelet suger, kostymerna ser ut som billigt tyg hämtade ur en skolpjäs och de kassa green screen-effekterna får filmen att se ut som om den inte är färdig än. 
Nämnde jag att VARENDA ACTIONSCEN styrs av slow motion effekter. "Vänligen ses med en burk panodil inom räckhåll".
 
 
4. Sharknado 2: The Second One
Vi vet att den inte försöker vinna några priser och endas är här för att underhålla. Simpelt eller hur?
- Ja, men varför måste ni skohorna in en massa drama och på så sätt förstöra vad som kunde varit en komisk upplevelse. Huvudkaraktären kommer inte överens med sin svåger... Vem bryr sig? Vi är här för att se hajar! Inte något jävla sandlådebråk mellan två idioter. 
 
 
3. Lucy
Såhär i efterhand känner jag att jag borde tyckt om den.
- Men jag stod inte ut med eländet. Jag brydde mig inte. Ju längre tiden gick desto mindre brydde jag mig om hon levde eller dog. Det såg cool ut, visst, och storyn var smart. Men ju längre filmen rullade desto mer over-the-top blev det och jag stod bara inte ut. 
 
 
2. Not Cool
YouTube-stjärnan Shane Dawson's första film.
- Och förhoppningsvis sista. Den här filmen var precis vad den heter - "Not Cool"
Han kan vara rolig på YouTube - och bör därför stanna där. För skämten i den här filmen var ingenting annat än smaklös dynga och "Haha, kolla en dildo-skämt" som får Scary Movie-serien att framstå som komiskt guld.
 
 
1. Transformers: Age of Extinction
Det här var Michael Bay's sätt att säga "Jag blir kåt av explosioner".
- Ingen film gjorde mig så arg som denna. Explosion efter explosion efter explosion för ingen uppenbar anlending. Varje explosion försökte överträffa den andra och jag kan inte fatta att jag stod ut. 165 minuter av mitt liv jag aldrig får tillbaka spenderade jag med Michael Bay. Jag skurar hellre toaletten med min tandborste än ser den här filmen igen.
 
 
Det var de 10 filmerna jag hatade för en och annan anledning.
 
 
Vilka filmer tycker du var de sämsta från året? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

Topp 10 filmer 2014

 
 
 
Året som varit ett mycket lovande år för film går mot sitt slut. Vilket betyder att det är dags för mig att lista 10 filmer som jag personligen tycker var det bästa året hade att erbjuda. Och som vanligt så har jag inte sett allt. Så filmer som t.ex "Interstellar" kommer inte finnas med på listan.
 
Listan kommer också bara innehålla filmer som officiellt sett kom ut 2013, var de än kom ut. Så filmer som t.ex "The Wolf of Wall Street" och "American Hustle" som inte hade premiär i Sverige förrän i år kommer inte att finnas med på listan eftersom de tekniskt sett är 2013-filmer.
 
Och innan själva listan vill jag nämna ett par filmer som var väldigt nära att komma med men som precis lämnades utanför.
 
Värda att nämna:
• Boyhood
• The Lego Movie
• John Wick
• How to Train Your Dragon 2
• Nightcrawler
 
Men nu till årets topplista:
 
--------------------------------------------------------
 
 
10. Guardians of the Galaxy
Jag trodde inte att de kunde göra det.
- Men Marvel tog en totalt okänd grupp superhjältar och närpå fick dem att bli en större hit än "The Avengers".
Den är actionfylld, rolig, har ett gäng mycket lättomtyckta karaktärer och en story man följer med intensiv glädje. 
Jag ser fram emot uppföljaren.
 
 
9. The Raid 2: Berandal
Hit går du inte för att se en varm och mysig må-bra-film.
- Åh nej. Med stånhårda oprovocerade våldsamheter och de snyggaste koreograferade actionscenerna jag sett i hela mitt liv fanns det inget snack om att filmen inte skulle hitta sin plats på min topp 10-lista. 
En käftsmäll av action för filmfanatikern.
 
8. Gone Girl
David Fincher's mysteriska thriller tar platsen som en av de bäst skrivna filmerna på länge. 
- Som ett fan av morddraman och kiminalare var jag fast direkt. Nyfikenheten satt som en klump i halsen genom hela filmen och fick mig att sitta fast som en blodigel på min plats. Det är spännande från början till slut och en film som blev bättre och bättre ju mer jag tänkte på den.
 
 
7. Captain America: The Winter Soldier
Vad jag inte fick av den första Captain America fick jag här.
- En badass actionfilm fylld av intressanta karaktärer och oberäkneliga tvistar - och en svinbra story. Så här bra har inte Marvel levererat sedan Iron Man. 
 
 
6. Begin Again
Och priset för årets må-bra-film går till:
- Precis. Begin Again. Den här filmen var fantastiskt fin, varm och precis vad man behöver i denna, för tillfället, hemska värld. Mark Ruffalo och Keira Knightley spelar fantastiskt mot varandra och filmens musiktema träffade helt rätt. Den var rolig, dramatisk, intensiv och fantastiskt filmad. Och Mark Ruffalo = man crush.
 
 
5. Dawn of the Planet of the Apes
2011's överraskning får en uppföljare.
- Och vilken uppföljare det var. Förra filmen var badass, så varför inte lägga i en växel till och göra en super-underhållande uppföljare som får åskådaren att kippa efter andan. Med den ena scenen bättre än den andra och en stenhård Caesar ser jag med nöje fram emot ännu en uppföljare.
 
 
4. The Guest
Okej, årets må-bra-film är korad. Årets överraskning då?
- Den får "The Guest". För wow. Den här filmen blåste mig av stolen. 
Nivån på undehållningen den här filmen bjöd på går inte att mäta på något sätt. Jag var konstant intresserad och bjöds på mycket mer än bara spänning. Filmens mörka humor, coola actionscener och Dan Stevens som vår fenomenala huvudkaraktär har förtjänat den här 4:e platsen.
 
 
3. X-Men: Days of Future Past
Jag har aldrig varit ett stort fan av X-Men.
- Men den här filmen kan ha fått mig på andra tankar. Idén om att låta de "gamla" karaktärerna möta de "nya" låter som en vågat drag. Men de fick det verkligen att fungera. Nyfikenheten tog fart redan i öppningsscenen och avtog inte förrän eftertexterna rullat klart. X-Men tog just sin franchise till en ny nivå. 
 
 
2. Edge of Tomorrow
En man lever samma dag om och om igen. Det låter inte så originellt.
- Men tro mig, det är det! För i "Edge of Tomorrow" får Tom Cruise äntligen lov att briljera som den actionstjärnan han en gång var. I en film med en handling som låter cool men åndå tveksam undrar man om de kan få det att funka. Och det gör de verkligen. Det här är den bästa actionfilmen jag sett på åratal.
 
 
1. The Grand Budapest Hotel
Men ingenting kunde rubba den här.
- Redan när jag såg den här filmen i början av året visste jag att det skulle krävas någonting extra för att knuffa ner den från toppen. Men den stod pall för allt. 
Jag hade enormt kul med den här filmen. Den var fantastiskt rolig, oväntat våldsam och underhållande på en mycket hög nivå. Ralph Fiennes gör sitt kanske livs bästa prestation och Wes Anderson sin bästa film någonsin.
"The Grand Budapest Hotel" är en film likt ingen annan och i min bok en självklar guldgruva för filmälskare. Jag kan inte rekommendera den nog.
 
 
Detta var mina favoriter. Och eftersom detta är en "Topp 10 bästa-lista" kommer det självklart en "Topp 10 sämsta-lista" också.
Går allt rätt till borde den komma upp imorgon. Så håll ögonen öppna!
 
 
Vilka filmer var dina favoriter? Har du ett tips på en film från året du tycker jag bör kolla upp? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

Sharknado 2: The Second One

Jag såg den första... Så jag kan lika gärna ge mig på den andra: Sharknado 2: The Second One (2014)
 
 
I rollerna: Ian Ziering, Tara Reid, Vivica A. Fox, Mark McGrath, Kari Wuhrer, Courtney Baxter & Dante Palminteri
Regi: Anthony C. Ferrante
Manus: Thunder Levin
Genre: Skräck
 
Kortfattad handling
När en våldsam storm släpper lös en Sharknado i New York City är Fin och April de enda som kan stoppa den.
 
Notis
Här kan du läsa min recension på förra årets Sharknado
 
Recension
Ja, självklart fick 2013's hashtagsuccé en uppföljare redan året efter. Och för er som inte är pålästa så, ja, den handlar om precis vad det låter som. En tornado full med hajar som flyger omkring och äter människor. På land. Där det finns syre. 
 
Och jag visste när jag gick in i den här filmen att de inte försökte göra en bra film. Jag kan acceptera en film som försöker vara så dålig att det blir roligt. Och det är kul att se flygande hajar som käkar folk och hajar som landar på promenerande människor så att blodet bara splashar. Det här skulle kunna vara en film som är så dålig att den blir vansinnigt rolig. MEN:
Filmskaparna gör det stora misstaget att lite halvhjärtat skohorna in en massa onödigt drama mitt i alltihop. 
 - Hallå! Det är inte det vi sitter här för att se! Vem bryr sig om karaktärernas familjeproblem? Vi är bara där för att se flygande hajar som käkar upp folk!
 
Men nejdå, mitt i allt hajmangel och scener som faktiskt är lustiga tvingas vi genomlida konversationer om hur filmhjälten inte kommer överens med sin svåger och hur hans tonårskärlek fortfarande har en crush på honom. 
VI BRYR OSS INTE. BARA VISA HAJARNA. SNÄLLA. 
 
För visst är det kul att se hajar bli spetsade av spjutliknande föremål och sönderhackade av motorsågar, trots att det ser ut som klipp från Playstation 2. Det är underhållande dåligt och dumt men ändå gjort på ett sätt att man bara kan luta sig tillbaka och skratta åt eländet. Eller rättare sagt:
 
"Man KUNDE ha lutat sig tillbaka och skrattat åt eländet!"
 
För det som skulle kunnat vara så dumt och dåligt att det blir kul faller bara platt eftersom allt meningslöst drama blir som någon slags sidohandling som förstör hela upplevelsen. Det blir inte roligt längre. Ju seriösare de försöker göra filmen desto dummare blir den. 
 
Sammanfattning
Sätter du dig för att se Sharknado 2 vet du vad du ger dig in i. Det är hajar. I en tornado. Som käkar människor. På land...
Men bara för att underhölls lite mer av de absurt dumma hajscenerna än vad jag gjorde i förra filmen tänker jag ge filmen ett betyg som den förmodligen inte förtjänar.
För detta är ingen bra film. Det är en dum idé redan från start och all drama som de skohornat in förstör vad som kunde ha varit en komisk upplevelse. 
 
Jag ger "Sharknado 2: The Second One" 1,5/10
 
 
Har du ett förslag på något du skulel vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke