Topp 5 roller/filmer: Matt Damon

En Topp 5-lista kommer lastat. Och jag fortsätter att lista mina personliga favoriter med deras bästa prestationer.
- Matt Damon
 
 
Både filmen överlag och hans rollprestation spelar roll när jag gör den här listan. Så även om en film skulle vara överlägset bäst kanske han gör en bättre roll i en annan.
Och låt mig även notera att detta inte är en lista grundad på någon form av statistik eller vad andra skulle välja som sina favoriter. Detta är mina personliga val som jag på ett eller annat sätt tycker passar in på en Topp 5-lista. Så bli inte upprörd om din favorit inte finns med. 
 
Topp 5 roller/filmer: Matt Damon
 
 
5. Mark Whitacre i "The Informant!" (2009)
Jag vet att många har problem med filmen och jag kan förstå varför. Men personligen tycker jag verkligen om den och tycker Matt Damon's prestation som Mark Whitacre är briljant. Från vad jag kollat upp prickar han karaktären ganska så exakt. Skitbra och väldigt rolig.
 
 
4. Will Hunting i "Good Will Hunting" (1997)
I filmen han även skrev manus till fick Matt Damon sitt genombrott på riktigt. Rollen som matematiksnillet Will Hunting görs verkligen fantastiskt och satte honom på kartan. Han vann en Oscar för manus och nominerades till Bästa skådespelare. Och det välförtjänt.
 
 
3. Linus Caldwell i "Ocean's 11, 12 & 13" (2001/2004/2007)
Hur kan jag inte inkludera hans karaktär från min favorittrilogi? 
Rollen som Linus Caldwell spikar han lika perfekt som Martin Timell drar i en spik och gör i samma veva sig själv till en av mina favoritskådespelare.
 
 
2. Colin Sullivan i "The Departed" (2006)
Matt Damon vill verkligen göra varenda film han är med i till min favorit. Här är han igång igen, i "The Departed". Och "The Departed" råkar vara just en film jag mycket väl skulle kunna placera i min Topp 10-lista. Likaså hans roll. Så jäkla bra. "Matt Damon-magi" borde vara en term att använda i framtiden. Nu fick jag lust att se filmen bara för det.
 
 
1. Jason Bourne i "The Bourne Identity/Supremacy/Ultimatum" (2002/2004/2007)
Det finns inte många trilogier som håller hela vägen. Men här är en av dem. 
Och den här trilogin var faktiskt vad som fick mig bli intresserad av film till att börja med. Matt Damon som Jason Bourne blåste mig av stolen fullständigt och öppnade därmed dörren till filmvärlden. Så egentligen kan jag väl tacka Matt Damon för att jag sitter och skriver detta just nu. Och enligt mig kommer"The Bourne Identity" förbli en av de bästa actionfilmerna någonsin. Och Jason Bourne en av de bästa actionhjältarna någonsin. Punkt.
 
 
Ja, det var mina favoriter. Här är ett par som hade kommit med om det funnits plats för dem:
 
Värda att nämna:
* Private Ryan i "Saving Private Ryan" (1998)
* Francois Pienaar i "Invictus" (2009)
* LaBoeuf i "True Grit" (2010)
* Benjamin Mee i "We Bought a Zoo" (2011)
 
 
Vilka är dina favoritfilmer med Matt Damon? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: