22 Jump Street

Hill och Tatum tillbaka igen: 22 Jump Street (2014)
 
 
I rollerna: Jonah Hill, Channing Tatum, Peter Stormare, Wyatt Russell, Amber Stevens, Jillian Bell & Ice Cube
Regi: Phil Lord & Christopher Miller
Manus: Michael Bacall, Oren Uziel, Rodney Rothman & Jonah Hill
Genre: Komedi, Action, Brott
 
Kortfattad handling
Efter att de tagit sig igenom gymnasiet (två gånger) går nu poliserna Schmidt och Jenko djupt undercover på ett lokalt college.
 
Recension
2012 var "21 Jump Street" för mig en av de största överraskningarna det året. En komedi som inte såg ett dugg bra ut vände på steken och smällde till mig rakt på näsan med överraskningshandsken.
Och eftersom filmen var en sådan dunderhit står vi nu här, 2014, men en uppföljare vid namn "22 Jump street".
När jag satte mig i salongen för att se den här filmen hade jag en jobbig känsla av att filmen skulle misslyckas. Under reklamen satt jag och funderade på hur i hela världen de skulle kunna göra "något nytt" med ett tema som i stort sett är likadant som i förra filmen.
Men där fick jag för det. För det är exakt vad de hade räknat med.
 
"22 Jump Street" bjuder på klockren humor. Hela filmen driver med att handlingen uspelar sig på ungefär samma sätt som den gjorde i "21 Jump Street". Under de inledande 20 minutrarna tar de vara på varenda tillfälle de kan genom att säga till åskådarna att det kommer uspela sig på samma sätt och att vi inte ska förvänta oss några överraskningar. Med detta inprintat i hjärnan går de flesta in i resten av filmen med precis dessa tankar. Och var gör filmen? 
- Ja, det överraskar oss såklart. Det är samma grejer som i förra...fast ändå inte. Se filmen så förstår du vad jag menar.
"21 Jump Street" drev med Hollywood-trenden att göra reboots och remakes på gamla filmer och serier. "22 Jump Street" driver med Hollywood-trenden att ALLTING måste få en uppföljare och kanske en hel franchise om den första filmen gör succé.
Från en komisk ståndpunkt är detta genialiskt.
 
Och bromance-kemin mellan Jonah Hill och Channing Tatum än minst lika klockren som i förra filmen. De har helt enkelt det där lilla exkra som oftast aldrig fungerar i andra polis-kompis-filmer. 
Och Ice Cube är här och briljerar igen. Han stal varenda scen han var med i. Jag säger bara en sak: Ice Cube's meltdown-scen. 
Jag har inte skrattat så mycket på länge. Han fullställdigt ägde sönder den scenen. Och han har mycket mer scentid här än i "21 Jumps Street" också. Så om du gillade honom där men tyckte att han var med för lite. Here you go!
 
Sammanfattning
"22 Jump Street" är kanske inte riktigt lika rolig som 21 var. Men jag älskade verkligen hur de återigen drev med den förra filmen, Hollywood och populärkultur. 
Hill och Tatum är otroligt bra, Ice Cube äger, filmen är vansinnigt rolig och teamet bakom fimen vet vad de sysslar med. 
Tyckte du om "21 Jump Street" kommer du definitivt tycka om "22 Jump Street".
 
Jag ger "22 Jump street" 7/10
 
 
Här hittar du min recension på 21 Jump Street
 
 
Har du ett tips på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer
Postat av: Nicke

Jonah är bäst som alltid, en favorit skådis för mig.

Svar: Nej, han misslyckas banne mig aldrig!
Niklas

2014-08-23 @ 13:52:23
URL: http://nyfilm.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: