The Amazing Spider-Man 2: Limited Edition - Elecros Head (Blu-Ray)

 
 
När "The Amazing Spider-Man" kom ut 2012 var mina förväntingar låga. För i mina ögon finns det bara en Spider-Man - och det är Tobey Maguire. Och jag tyckte inte om filmen speciellt mycket heller för den delen. Men ändå har jag ett Amazing Spider-Man Gift Set i filmhyllan. Varför?
- För att jag har en svaghet för limiterade specialutgåvor. Det är sådan jag är. Jag menar, jag köpte för fan "Twilight: Eclipse" bara för att den kom i en snygg låda... 
Men i alla fall, jag tyckte inte om den och blev inte särskilt taggad på att se uppföljaren. 
 
Men här sitter jag nu, men en vrålsnygg utgåva av "The Amazing Spider-Man 2", som ståtligt står i filmhyllan. 
Jag tror inte att jag kommer tycka om den. In fact, jag är nästan 99% säker på att jag kommer ogilla den. Men jag kunde ändå inte låta bli att köpa setet. För det är ju så jävla snyggt!
Så det spelar ingen roll om jag kommer tycka filmen är skit. För den här utgåvan kommer vara värd varenda liten krona villket som. 
 
Setet innehåller filmen "The Amazing Spider-Man 2" på 2D och 3D Blu-Ray + bonusdisc med extramaterial och kostade mig 699:-.
Huvudet, som egentligen är anledningen till hela köpet, är mycket detaljerat och lyser upp i en blå skiftande färg när man trycker in en knapp på baksidan. Asfränt!
 
Är du själv en nörd som jag och vill köpa setet kan du hitta det på CDON.
 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

22 Jump Street

Hill och Tatum tillbaka igen: 22 Jump Street (2014)
 
 
I rollerna: Jonah Hill, Channing Tatum, Peter Stormare, Wyatt Russell, Amber Stevens, Jillian Bell & Ice Cube
Regi: Phil Lord & Christopher Miller
Manus: Michael Bacall, Oren Uziel, Rodney Rothman & Jonah Hill
Genre: Komedi, Action, Brott
 
Kortfattad handling
Efter att de tagit sig igenom gymnasiet (två gånger) går nu poliserna Schmidt och Jenko djupt undercover på ett lokalt college.
 
Recension
2012 var "21 Jump Street" för mig en av de största överraskningarna det året. En komedi som inte såg ett dugg bra ut vände på steken och smällde till mig rakt på näsan med överraskningshandsken.
Och eftersom filmen var en sådan dunderhit står vi nu här, 2014, men en uppföljare vid namn "22 Jump street".
När jag satte mig i salongen för att se den här filmen hade jag en jobbig känsla av att filmen skulle misslyckas. Under reklamen satt jag och funderade på hur i hela världen de skulle kunna göra "något nytt" med ett tema som i stort sett är likadant som i förra filmen.
Men där fick jag för det. För det är exakt vad de hade räknat med.
 
"22 Jump Street" bjuder på klockren humor. Hela filmen driver med att handlingen uspelar sig på ungefär samma sätt som den gjorde i "21 Jump Street". Under de inledande 20 minutrarna tar de vara på varenda tillfälle de kan genom att säga till åskådarna att det kommer uspela sig på samma sätt och att vi inte ska förvänta oss några överraskningar. Med detta inprintat i hjärnan går de flesta in i resten av filmen med precis dessa tankar. Och var gör filmen? 
- Ja, det överraskar oss såklart. Det är samma grejer som i förra...fast ändå inte. Se filmen så förstår du vad jag menar.
"21 Jump Street" drev med Hollywood-trenden att göra reboots och remakes på gamla filmer och serier. "22 Jump Street" driver med Hollywood-trenden att ALLTING måste få en uppföljare och kanske en hel franchise om den första filmen gör succé.
Från en komisk ståndpunkt är detta genialiskt.
 
Och bromance-kemin mellan Jonah Hill och Channing Tatum än minst lika klockren som i förra filmen. De har helt enkelt det där lilla exkra som oftast aldrig fungerar i andra polis-kompis-filmer. 
Och Ice Cube är här och briljerar igen. Han stal varenda scen han var med i. Jag säger bara en sak: Ice Cube's meltdown-scen. 
Jag har inte skrattat så mycket på länge. Han fullställdigt ägde sönder den scenen. Och han har mycket mer scentid här än i "21 Jumps Street" också. Så om du gillade honom där men tyckte att han var med för lite. Here you go!
 
Sammanfattning
"22 Jump Street" är kanske inte riktigt lika rolig som 21 var. Men jag älskade verkligen hur de återigen drev med den förra filmen, Hollywood och populärkultur. 
Hill och Tatum är otroligt bra, Ice Cube äger, filmen är vansinnigt rolig och teamet bakom fimen vet vad de sysslar med. 
Tyckte du om "21 Jump Street" kommer du definitivt tycka om "22 Jump Street".
 
Jag ger "22 Jump street" 7/10
 
 
Här hittar du min recension på 21 Jump Street
 
 
Har du ett tips på en film du skulle vilja se en recension på? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 

Topp 5 roller/filmer: Matt Damon

En Topp 5-lista kommer lastat. Och jag fortsätter att lista mina personliga favoriter med deras bästa prestationer.
- Matt Damon
 
 
Både filmen överlag och hans rollprestation spelar roll när jag gör den här listan. Så även om en film skulle vara överlägset bäst kanske han gör en bättre roll i en annan.
Och låt mig även notera att detta inte är en lista grundad på någon form av statistik eller vad andra skulle välja som sina favoriter. Detta är mina personliga val som jag på ett eller annat sätt tycker passar in på en Topp 5-lista. Så bli inte upprörd om din favorit inte finns med. 
 
Topp 5 roller/filmer: Matt Damon
 
 
5. Mark Whitacre i "The Informant!" (2009)
Jag vet att många har problem med filmen och jag kan förstå varför. Men personligen tycker jag verkligen om den och tycker Matt Damon's prestation som Mark Whitacre är briljant. Från vad jag kollat upp prickar han karaktären ganska så exakt. Skitbra och väldigt rolig.
 
 
4. Will Hunting i "Good Will Hunting" (1997)
I filmen han även skrev manus till fick Matt Damon sitt genombrott på riktigt. Rollen som matematiksnillet Will Hunting görs verkligen fantastiskt och satte honom på kartan. Han vann en Oscar för manus och nominerades till Bästa skådespelare. Och det välförtjänt.
 
 
3. Linus Caldwell i "Ocean's 11, 12 & 13" (2001/2004/2007)
Hur kan jag inte inkludera hans karaktär från min favorittrilogi? 
Rollen som Linus Caldwell spikar han lika perfekt som Martin Timell drar i en spik och gör i samma veva sig själv till en av mina favoritskådespelare.
 
 
2. Colin Sullivan i "The Departed" (2006)
Matt Damon vill verkligen göra varenda film han är med i till min favorit. Här är han igång igen, i "The Departed". Och "The Departed" råkar vara just en film jag mycket väl skulle kunna placera i min Topp 10-lista. Likaså hans roll. Så jäkla bra. "Matt Damon-magi" borde vara en term att använda i framtiden. Nu fick jag lust att se filmen bara för det.
 
 
1. Jason Bourne i "The Bourne Identity/Supremacy/Ultimatum" (2002/2004/2007)
Det finns inte många trilogier som håller hela vägen. Men här är en av dem. 
Och den här trilogin var faktiskt vad som fick mig bli intresserad av film till att börja med. Matt Damon som Jason Bourne blåste mig av stolen fullständigt och öppnade därmed dörren till filmvärlden. Så egentligen kan jag väl tacka Matt Damon för att jag sitter och skriver detta just nu. Och enligt mig kommer"The Bourne Identity" förbli en av de bästa actionfilmerna någonsin. Och Jason Bourne en av de bästa actionhjältarna någonsin. Punkt.
 
 
Ja, det var mina favoriter. Här är ett par som hade kommit med om det funnits plats för dem:
 
Värda att nämna:
* Private Ryan i "Saving Private Ryan" (1998)
* Francois Pienaar i "Invictus" (2009)
* LaBoeuf i "True Grit" (2010)
* Benjamin Mee i "We Bought a Zoo" (2011)
 
 
Vilka är dina favoritfilmer med Matt Damon? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke