Thor: The Dark World

Uppföljaren till Marvelfilmen jag inte gillade: Thor: The Dark World (2013)
 
 
I rollerna: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Christopher Eccleston, Stellan Skarsgård & Zachary Levi
Regi: Alan Taylor
Manus: Christopher Yost, Christopher Markus & Stephen McFeely
Genre: Action, Äventyr, Fantasy
 
Kortfattad handling
När Jane Foster blir besatt av en ond kraft måste Thor skydda henne från ett hot från gamla tider: The Dark Elves.
 
Recension
Jag nästintill avskydde "Thor" när den kom ut 2011. Så varför i helva helvete förhandsbokade jag filmens uppföljare?
- Jag vet ärligt talat inte. Jag är väl dum eller något.
Jag försökte verligen gilla den. Men när inte ens Loki, den bästa superhjälteskurken sedan Heath Ledger's Joker, kan rädda filmen är det lönlöst att ens försöka längre.
 
Vad jag hatade mest med förra filmen var att manuset var löjligt och förutsägbart. Så med den här fimen förväntade jag mig ju att de lärt sig av de misstagen.
- Nope, not a bit. Det är nästan värre nu. Filmens astråkiga story är typisk för en tramsig actionrulle och är ännu mer förutsägbar än den förra. 
"De onda vill förstöra världen av ingen annan anledning än att de är just onda" och "den enda som kan rädda alla är vår hjälte", etc, etc. Med andra ord är det ett astråkigt manus skrivet av latmaskar.
 
Och humorn...jösses. Det som brukar vara så bra med Marvels filmer är att humorn oftast är genial och placerad på exakt rätt ställen. Det fanns t.om skämt jag gillade i "Thor".
- I den här finns det inte ett enda. Loki har några roliga stunder, men det räknas inte. Jane Fosters sidekick Darcy är ännu jobbigare här än i förra filmen och att låta Stellan Skarsgård ränna runt utan byxor var det tamaste försöket till att klämma in lite humor jag någonsin sett. 
 
Men filmen är trots allt inte urusel. Tom Hiddleston som Loki är fantastisk och räddar hela filmen. Actionscenerna och specialeffekterna kan man inte hellr klaga på. Fightscenerna var koreograferade snyggt och CGI-effekterna imponerade.
 
Men den här filmen fick mig att fundera. När filmen väl var slut tänkte jag tillbaka på allt spektakel jag nyss bevittnat och kom fram till att allt egentligen var helt onödigt.
2011's "Thor" drog in hur mycket pengar som helst, så det var nästan en självklarhet att det skulle komma en uppföljare.
Men det är just det som är grejen. Den enda anledningen till att den här filmen existerar är för att håva in ännu mer pengar.
- Jag tänkte först att filmens story skulle bygga upp ett steg närmare uppföljaren till Avengers. Men allt "betydelsefullt" som hände i den här filmen kunde lika gärna ha förklarats på 2 minuter i inledningen av Avengers 2.
 
Det förklarar varför den här filmen är så dålig. De sket i fansen. Den är BARA gjord för att dra in ännu fler miljoner. 
 
Sammanfattning
Utan Loki och specialeffekterna skulle den här filmen gått raka vägen till REA-backen på Coop. Är jag på riktigt dåligt humör någon dag är filmen farligt nära att bli mitt nya glasunderlägg.
Tyckte du om "Thor" kanske du gillar uppföljaren. Men om du tyckte om den lika lite som jag kommer filmen INTE vinna dig över till sin sida.
 
Jag ger "Thor: The Dark World" 5/10
 
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: