Anchorman 2: The Legend Continues

Uppföljaren till en av de bästa komedierna någonsin: Anchorman 2: The Legend Continues (2013)
 
 
I rollerna: Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd, David Koechner, Christina Applegate, Dylan Baker & James Marsden
Regi: Adam McKay
Manus: Will Ferrell & Adam McKay
Genre: Komedi
 
Kortfattad handling
Med 70-talet bakom sig återvänder San Diegos topprankade nyhetsankare, Ron Burgundy, för att ta New York's första 24-timmars nyhetskanal med storm.
 
Recension
2004's "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy" är en av de roligaste filmer jag sett. Men en uppföljare av klassiska komedier brukar oftast inte vara någon bra idé. 
- Och nog för att jag älskade att se karaktärerna igen så måste jag tyvärr vika ned och hålla med de flesta Anchorman-fans. Den här filmen är ingenting jämfört med sin föregåengare.
 
Redan efter 10 minuter mumlade jag "Det här är inte alls samma sak" för mig själv. Skämten är mer överdrivna än i förra filmen och man riktigt märker att de försökt för mycket. 
Storyn är all over the place och har ingen fast punkt. Den röda linjen demoleras efter den första halvtimmen med en massa annat tjaffs, onödiga sidospår och ohumoristisk komedi.
 
Will Ferrell som Ron Burgundy är genial men är även han överdriven. Lite för mycket dagisskämt och högljutt oväsen för min smak. 
Den enda i gänget som fortfarande är lika underbar är Steve Carell som Brick. De allra flesta skratten kom från honom. Något enstaka från Burgundy men de flesta från Brick.
 
Men trots Steve Carell's Brick, som fick mig skratta så mycket att jag satte mina salta pinnar i halsen, kunde jag inte komma över att filmen helt enkelt inte var tillräckligt rolig.
Manuset och humorn är väldigt dåligt skrivet. Majoriteten av skämten skulle lika gärna kunna vara hämtade direkt ifrån en taskig ståuppkomiker i en dammig krog utan gäster.
Mycket föll platt och jag hade inte lika kul med filmen som jag hade önskat.
 
Men filmen ska ha cred för roliga och oväntade cameos och ett bra slut. Och Brick.
 
Sammanfattning
Förväntar du dig en uppföljare i klass med Acgorman 1? Tänk om. Den här filmen är långt ifrån lika rolig eller bra på alla sätt och vis. 
Visst, jag skrattade, det gjorde jag. Men filmen är inte alls lika rolig som man vill att den ska vara.
 
Jag ger "Anchorman 2: The Legend Continues" 6/10
 
 
Har du ett förslag på en film jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: