The Host

Could be cool, could be crap: The Host (2013)
 
 
I rollerna: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel, Diane Kruger, William Hurt & Lee Hardee
Regi: Andrew Niccol
Manus: Andrew Niccol & Stephenie Mayer 
Genre: Romantik, Äventyr, Action
 
Kortfattad handling
När en osynlig fiende hotar mänskligheten genom att ta över deras kroppar och radera alla minnen måste Melanie riskera allt för att rädda de människor hon bryr sig mest om, detta genom att bevisa att kärleken kan övervinna allt i en farlig värld.
 
Fördelar
Den här filmen såg jag faktiskt för ett par månader sedan och hade helt glömt bort den. Men så såg jag av en slump en klipp ur den på youtube och insåg plötsligt "Just det, den filmen ja! Den måste jag ju recensera."
(Ähum, ni kanske kan gissa varför jag glömde bort den...)
 
"The Host" har faktiskt en riktigt cool och intressant handling. Okända varelser som tar över människors kroppar och raderar deras minne. Coolt!
- Det var i alla fall vad jag trodde...
 
Okej visst, filmen har ett par acceptabla scenarion och coola delar. Men jag hade hoppats på ett originellt Sci-Fi-drama. 
Istället står vi här med en intressant handling som faller i kras på grund av en ointressant kärlekstriangel.
- Twilight again...?
 
Nackdelar
- Yepp, en ointressant kärlekstriangel i två timmar. WOHO!
 
Det som stör mig så fruktansvärt mycket är att detta kunde varit en bra film om de inte hade gjort allt till en tonårsromans. Det är tydligen grejen nu. Att ta old school monster som vampyrer, zombies och aliens, sätta in dem i filmer med en cool story för att sedan förvandla dem till tonårsbullshit. 
 
"The Host" hade faktiskt en sådan story som kunde varit intressant, och det var den till en början. Men när det sedan börjar dyka upp dumma karaktärer och ett ointressant kärleksdrama förstörs hela tonen som de första 10 minutrarna hade byggt upp.
- Detta är ingen Sci-Fi! Det är en löjlig tonårsromans med usla karaktärer.
Och när jag säger "usla" så menar jag verkligen USLA. Det finns inte en enda jävel i den här filmen som du bryr dig om. De skulle kunna dö den mest tragiska döden som någonsin visats, och du skulle bara kunna säga:
 
"Och? Vem var ens det där överhuvudtaget?"
 
Det var heller inte förän jag sett klart filmen som jag gick in på IMDb för att se vem som gjort den. Och vad jag fick se fick mig att förstå hur den intressanta storyn kunde förvandlats till något så dåligt som high school bullshit. Boken som filmen är baserad på är skriven av Stephenie Mayer- författaren av Twilight.
- SUPRISE! Inte undra på att det är dåligt.
 
Sammanfattning
Detta är inte en bra film. Att förvandla ett hyfsat originellt och intressant sci-fi-drama till ett löjligt pyamasparty med tonåringar, kärlekstrianglar och icke-trovärdiga dialoger och karaktärer är helt enkelt inte OK.
Du gör mig och dig själv en stor tjänst om du undviker filmen.
 
Jag ger "The Host" 4/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: