Iron Man 3

Tony Stark är tillbaka igen. Bra eller dåligt?: Iron Man 3 (2013)
 
 
I rollerna: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall & Ben Kingsley
Regi: Shane Black
Manus: Shane Black & Drew Pearce
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi
 
Kortfattad handling
När Tony Stark's värld slits samman av en formidabel terrorist kallad "The Mandarin" startar han upp en odyssé full av ombyggnad och hämnd.
 
Fördelar
Efter att för bara ett par månader sedan genomlidit den brutala slaktningen av Iron Man 2 för första gången hade den här filmen inte mycket att leva upp till. Den kunde ju bara inte bli sämre? Eller kunde det?
- Nej, självklart inte. 
 
I en rättvis värld skulle "Iron Man 3" hetat "Iron Man 2" och den riktiga "Iron Man 2" skulle aldrig ha existerat. Men nu fick vi i alla fall en "riktig" Iron Man-film tillslut ändå.
- Visst har jag mina problem med denna också, men allt som kunde ha förbättrats från den förgående härdsmältan har gjort det också.
 
"Iron Man 3" är en häftig actionfilm med härliga återkommande karaktärer och ett par nya som samtliga stjäl scen efter scen. 
Tony Stark är lika fantastisk som alltid och skulle kunna få självaste drottningen av Storbritannien att ramla av stolen. Han har dock fått konkurens av en annan karaktär, som jag tyvärr inte kan nämna vid namn utan att spoila för er. Denna karaktär var i alla fall lika rolig om inte roligare än självaste Tony Stark.
 
Trots att filmens handling svackade lite emellanåt och var lite väl rörig fann jag mig ändå investerad i vad som pågick och intresserad i samtdliga scenarion.
Filmens action behöver man väl knappt prata om. Den är ju lika awesome som man kunde förvänta sig av en Iron Man-film. 
 
Detta är en värdig Iron Man-film som jag hellre hade sett som en första uppföljare. Jag vill dock varna er för att inte gå in i filmen med alltför höga förväntningar. Det kan lätt hända att ni blir besvikna.
 
Nackdelar
Det absolut största felet filmen tampas med är det lite allt för röriga manuset. Vissa scener, speciellt de inledande minutrarna, är det väldigt lätt att tappa bort sig i. 
"Vad händer?" "Var är vi?" och "Borde jag förstå det här?" var återkommande frågor jag konstant fick fråga mig själv under stor del av den första halvtimmen. 
- Man fick liksom aldrig grepp om vad det hela rörde sig om förän det redan var försent. 
 
Och när man går in i en film med Tony Stark i sig kan man inte mer än förvänta sig over the top-action. Jag tyckte dock det blev lite för mycket. Vissa actionscener var nästan löjligare än något man kan hitta i "The Expendables" och det, blandat med småonödig slapstick-komedi, funkade inte riktigt för mig.
- Jag tycker även filmen helt klart kunde ha varit i alla fall 10 minuter kortare. Det fanns faktiskt en hel hop scener som jag inte tyckte tillförde ett skit.
 
Sammanfattning
Men trots dennes brister är detta i alla fall en film värdig av sitt namn. Är du ett fan av Iron Man eller ett fan av cool action?
- Jättebra! Då är detta förmodligen något för dig! Men jag vill åter igen varna för att inte gå in med för höga förväntningar. Den är bra, men långt ifrån lika bra som originalet.
 
Jag ger "Iron Man 3" 7/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: