This Is the End

Sjukt. Sjukt sjuk: This Is the End (2013)
 
 
I rollerna: James Franco, Seth Rogen, Jay Baruchel, Jonah Hill, Craig Robinson, Danny McBride & Emma Watson
Regi: Seth Rogen & Evan Goldberg
Manus: Seth Rogen & Evan Goldberg
Genre: Komedi, Fantasy
 
Kortfattad handling
När de är på fest hos James Franco ställs Seth Rogen, Jay Baruchel och många andra kändisar inför jordens undergång.
 
Fördelar
Är det något jag verklugen gillar i en film är det när kändisar spelar sig själva. Jag tycker det är smart, roligt och det får ofta kändisar att framstå som idiotversionen av sig själva.
- Då detta är precis vad som händer i filmen blir allt otroligt mycket mer intressant.
 
Den här filmen är otroligt sjuk. Sjuka skämt, sjuka dialoger och sjuka sidor av kändisar. Många av skämten är vulgära och vågade, vilket passar mig ganska bra i smaken. Jag gillar när filmskapare vågar trampa över linjen av vad som räknas som "socialt acceptabelt".
Seth Rogen och Evan Goldberg gör detta mycket väl.
 
Vad jag älskade mest med alltihop var alla filmreferenser. Alla kändisar referar konstant till andra filmer de varit i på riktigt och driver med varandra om saker som i verkligheten är sanning. 
- Är du en filmfanatiker som jag kommer du älska alla filmreferenser i filmen. Det var sjukt kul och en smart väg att gå med ett koncept som detta.
 
Och alla kändiscameos är underbara. Jag tänker inte spoila för er vilka det är eftersom överraskningen att se alla var bland det bästa i hela filmen. 
- En måste jag dock nämna. Det går inte att utelämna en sådan fantastisk och absurd prestation.
Michael Cera äger filmen, eller i alla fall de få scener han är med i. Han är hög som ett hus och ett totalt arsle mot alla han kommer i närheten av. Jag skrattade hejdlöst så fort han var i bild, vilket jag absolut tror att även du kommer göra.
 
Detta var en cool idé för en film. Men allt var inte perfekt.
 
Nackdelar
Som jag nämnde inna så tycker jag om när kändisar spelar idiotversionen av sig själva. Det blir oftast mycket roligt. 
- Här dock...tycker man inte om någon. Innan undergången ens hade börjat önskade jag livet ur varenda kändis i hela filmen. Alla var bara så jävla dumma och elaka. De var helt enkelt svin och jag tyckte verkligen inte om någon av dem. 
 
Och ibland var som sagt humorn helt fantastisk och passade mig perfekt i smaken. Men mestadels, i alla fall i andra halvan av filmen, var humorn raka motsatsen av vad jag gillar.
- Istället för den smarta humorn som innehöll filmreferenser och klippska kommentarer förvandlas allt till smaklösa Scary Movie-skämt. Allt blev barnsligt, löjligt och rent av äckligt.
- Det var som om Seth Rogen och Evan Goldberg skrev och regisserade första halvan av filmen medans andra halvan skrevs av någon som verkligen inte förstår sig på komedi.
 
Det blev för mycket helt enkelt. Vad som kunde varit en mycket originell och smart komedi drogs istället alldelses för långt och blev väldigt dum och barnslig.
 
Sammanfattning
Är du ett fan av film och inte främmande för tidigare filmer som dessa kändisar varit med i kommer du älska alla referenser och kommentarer i filmen.
Mycket av filmens humor var väldigt rolig, men allt kan inte sluta lyckligt. 
Tyvärr tyckte jag verkligen inte om filmens andra akt, vilket förstörde.
 
Jag ger "This Is the End" 6,5/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på något du vill att jag recenserar? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: