The Way Way Back

Exakt så bra jag trodde att den skulle vara: The Way Way Back (2013)
 
 
I rollerna: Liam James, Steve Carell, Toni Collette, Sam Rockwell, Allison Janney, AnnaSophia Robb & Maya Rudolph
Regi: Nat Faxon & Jim Rash
Manus: Nat Faxon & Jim Rash
Genre: Drama, Komedi
 
Kortfattad handling
Den blyga 14-årigen Duncan åker på semester med sin mamma, hennes elaka pojkvän och hans dotter. Efter att ha svårt att passa in bildar Duncan en oväntad vänskap med Owen, chefen för vattenparken Water Wizz.
 
Fördelar
Jag misstänker att det är få av er som överhuvudtaget hört talas om den här filmen förut. Jag har i alla fall längtat efter den sedan jag läste beskrivningen och såg rollistan.
- "The Way Way Back" är en ett fantastiskt drama med mycket diskret humor och relaterbar handling. Den är även mycket välskriven och perfekt regisserad.
 
Vad gäller skådespelet är jag imponerad. Det komiska geniet Steve Carell spelar ett riktigt arsle - och gör det sjukt bra. Karaktären var en sådan idiot att jag hatade honom från början till slut. 
- Men jag älskade däremot Steve Carells prestation. Här visar han klart och tydligt att han inte bara kan spela komiska nollor.
Och jag är även imponerad av Liam James som spelar 14-årige Duncan. Jag belv inte helt såld på hans insats, men helt klart överraskad.Jag hade väldigt lätt att relatera till hans personlighet och känna med karaktären.
- Och hatten av för Sam Rockwell som Owen. Han var så bra, så fruktansvärt bra. Väldigt rolig och även han väldigt lätt att relatera till.
 
Och storyn är superb. Jag kände och relaterade till Duncan, Owen och hatade resten. Alla är idioter. Hans mamma, mammans pojkvän, hans dotter, hans vänner och dotterns vänner.
- och i en vanlig film skulle jag hatat att jag hatade dem. Men här älskade jag det eftersom det var meningen att jag skulle hata dem.
 
Detta är en mycket fin berättelse. 
 
Nackdelar
Nej.
 
Sammanfattning
Denna fina berättelse är både dramatisk och rolig. Den innehåller både glädje och hat, sorg och lycka och i stort sett alla känslor du kan tänka dig. Manuset är mycket välskrivet och filmen i sig imponerande regisserad. Den är inte för alla, men jag skulle verkligen rekommendera att du kollar upp den!
 
Jag ger "The Way Way Back" 9/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag recenserar? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: