The Iceman

Michael Shannon som yrkesmördare låter ju bra! Hoppas att det är bra...: The Iceman (2013)
 
 
I rollerna: Michael Shannon, Winona Ryder, Ray Liotta, Chris Evans, David Schwimmer & Robert Davi
Regi: Ariel Vromen
Manus: Morgan Land, Ariel Vromen, Anthony Bruno & Jim Thebaut
Genre: Biografi, Brott, Drama
 
Kortfattad handling
Den sanna historien om Richard Kuklinski, den beryktade yrkesmördaren och familjefadern vars familj och vänner inte hade en aning om hans riktiga yrke.
 
Fördelar
Detta ämne intresserar verkligen mig. Filmer baserad på verkliga händelser är min favirtgenre och när det handlar om brott blir jag ännu gladare.
- Eftersom jag är såpass intresserad av brottshistoria hade jag självklart innan hört talas om Richard Kuklinski och läst en del om honom, så den här filmen fick jag verklugen intresse för.
 
Michael Shannon gör en fantastisk insats som Mr. Kuklinski. Hans agerande är felfritt och påminde mycket om den verklige Kuklinski. Inte så mycket till utseendet kanske, men i sättet.
- Både karaktären och den verkliga personen är stenhård och visar inga som helst känslor eller ånger. Det kan låta hemsk, men jag tyckte verkligen om Kuklinski. För att klargöra - som karaktär, inte som person.
 
Övriga skådespelare är också jättebra. Ray Liotta i ännu en gangsterfilm gör som vanligt succé, Winona Ryder var förvånandsvärt relevant och Chris Evans gör en underliga transformation så att man knappt känner igen honom. 
Detta är verkligen en film som borde bli belönad för bra skådespel. 
 
Över till hanlingen:
- Mjeeeeh....
 
Nackdelar
Filmens största fel är manuset. Trots att historien om Richard Kuklinski är fantastiskt intressant och fascinerande så handlar filmen egentligen inte om någonting annat än Kuklinski som far omkring och mördar folk.
- Någon riktig anledning till varför han gör detta kommer aldrig fram och det korkade manuset gör att vi inte heller är speciellt intresserade. 
 
Filmen är baserad på en bok om Kuklinski och en videointervju från fängelset där Kuklinski svarade på hundratals frågor och berättade om sitt liv. 
Så fort filmen var slut satte jag mig direkt vid YouTube och tittade på denna intervju. 
- Och den var banne mig 10 gånger bättre än den här filmen. Jag hittade sjukt mycket mer i intervjun som filmen totalt missat och som förmodligen hade gjort den bättre. 
 
Det största felet är helt klart manuset som inte handlar om någonting, men jag tyckte ändå "The Iceman" var en intressant historia. 
 
Sammanfattning
Om du som jag är intresserad av brott och historia kommer du förmodligen finna filmen ytterst intressant. Är du däremot mer personen som är lite kräsen när det gäller filmer baserade på verkliga händelser kan det hända att du blir besviken eller uttråkad.
I slutändan skulle jag säga att filmen är helt acceptabel, trots att jag blev lite besviken.
 
Jag ger "The Iceman" 6/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en forstsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: