The Bling Ring

Baserad på en artikel. Synd att det inte bara förblev det också: The Bling Ring (2013)
 
 
I rollerna: Emma Watson, Katie Chang, Israel Broussard, Claire Julien, Taissa Farmiga, Georgia Rock & Leslie Mann
Regi: Sofia Coppola
Manus: Sofia Coppola & Nancy Jo Sales
Genre: Brott, Drama
 
Kortfattad handling
Baserad på en sann historia: En grupp av kändisbesatta tonåringar använder internet för att spåra kändisars vistelseort och råna deras hem.
 
Fördelar
Jag hade höga förväntningar på den här filmen. Jag älskar filmer baserade på verkliga händelser och avgudar heistfilmer med t.ex bankrån osv.
Jag förväntade mig ett förträffligt frascinerande kriminaldrama med Ocean's 11-liknande instick. Men vad fick jag istället se?
- En långtråkig bullshithistoria med taskigt manus. 
 
Det enda positiva jag kan komma med är att filmen var snyggt filmad. Det fanns en hel del snygga vinklar och ovanliga inzoomnigar som jag fan fantastiska. Synd bara att filmen i sig var tio gånger tråkigare än en två timmars mattelektion.
 
Nackdelar
Jag förväntade mig som sagt en bra film men fick istället bara skit.
Filmen är baserad på en artikel, och det märks verkligen!
- För det första håller inte varje scen alls länge. Den längsta tiden mellan två scener kan nog ha varit mellan 2-3 minuter. Övriga scener håller bara i några sekunder innan det hoppar till nästa scen. Det var så jobbigt frustrerande och onödigt störande att jag ville ha sönder någonting. 
 
För det andra var handlingen bara en enda stor upprepning:
"Tånåringar bryter sig in i ett hus - stjäl krimskrams - kör iväg i bilen och sjunger med i rapplåtar - tar droger - går ut och dansar."
- Detta hände ungefär 9 gånger innan de tillslut arresterades. Och ingenting annat intressant hände.
 
Och karaktärerna var så smärtsamt ointressanta att jag för ett ögonblick övervägde att stänga av filmen. det är heller ingen av dem som har någon som helst bakgrund vi kan grunda oss på eller överhuvudtaget är speciellt involverade i "handlingen". De bara "är där" och gör saker, utan att vi riktigt förstår varför.
 
Och om det är något som är exra dåligt är det skådespelet. Smärtsamt dåligt från den så kallade "huvudskådespelaren" Israel Broussard. Och det sårade mig i själen att se en uppblåst Emma Watson försöka dölja sin brittiska dialekt - och brutalt misslyckas med det. Jag har aldrig sett henne så dålig.
 
Med tanke på en såpass fascinerande historia blir jag nästan ledsen när jag tänker på vad bra den kunde ha varit. Men tyvärr är detta en av de sämsta filmerna jag sett i år.
 
Sammanfattning
Det finns bara ett ord som rakt på sak kan beskriva den här filmen:
- Tråkig. Så fruktansvärt tråkig.
Skådespelet är uselt, filmen är dåligt klippt och handlar inte om någonting annat är idiotiska tonåringar som badar i väskor, tar droger och dansar. 
 
Jag ger "The Bling Ring" 2/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: