Monsters University

Tillbaka i monstervärlden med Mike & Sulley. Underbart: Monsters University (2013)
 
 
I rollerna: Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi, Helen Mirren, Peter Sohn, Joel Murray & Charlie Day
Regi: Dan Scanion
Manus: Dan Scanion, Daniel Gerson & Robert L. Baird
Genre: Animerat, Äventyr, Komedi
 
Kortfattad handling
En titt på relationen mellan Mike och Sulley under sin tid på Monsters University - när de inte nödvändigtvis var världens bästa vänner.
 
Fördelar
Uppföljaren vi väntat på. Äntligen.
 
Jag har längtat som en idiot efter den här filmen. Den hade biopremiär i somras, men eftersom jag hemskt gärna ville skippa den svenska röstdubbningen fick jag helt enkelt vänta ett tag till. Och nu har jag alltså äntligen sett den. 
Är den bra då?
 
Nej, den var hur kass som helst...
 
- BAZINGA! Självklart var den bra. Det gick inte mer än 15 sekunder av filmen innan jag förstod att detta skulle bli både ett kärt återseende och en härlig filmupplevelse.
 
"Monsters University" är underbar. Nostalgitrippen man träffas av när man möter gamla karaktärer, igenkänningshumorn via paralleller till "Monsters, Inc." och alla klassiska stereotyper från collegestudenter i 80-talsfilmer är helt fantastiska. 
- Det var något av det bästa av allt. Att samtliga stereotyper man alltid finner i gamla collegefilmer finns här. Enda skillanden är att det är monster istället för människor. Awesome.
 
Och så Mike & Sulley. Det var verkligen sjukt kul att se dem tillsammans igen. Det känns lite konstigt att säga, men de har så bra kemi mellan varandra. De är ju såklart inte på riktigt (duh) men röstskådespelet mellan Billy Crystal och John Goodman är helt enkelt strålande. 
 
Och jag är säker på att jag hade kunnat relatera ännu mer till filmen om jag själv hade gått på college. Filmen har många djupa och tydliga budskap och skulle nog kunna fungera som en inspirationskälla för dem med svårigheter i skolan i USA. 
- Jag tänker inte nämna vad jag syftar på här utan jag föreslår att du själv tänker till lite extra när du ser filmen.
 
Även om "Monsters University" inte är riktigt lika bra och rolig som "Monsters, Inc." så hade jag fortfarande otroligt kul med filmen. det var underbart kul att träffa på gamla karaktärer, handlingen var bra berättad och väldigt intressant och jag skrattade nästan ihjäl mig vid ett par ställen.
- Stor rekommendation.
 
Nackdelar
Det absolut enda negativa med den här filmen är att Randall inte fick tillräckligt med utrymme.
- Ni kommer väl ihåg honom? Randall Boggs, den onda kameleonten i "Monsters, Inc."
Han är med här också. 
- Knappt i alla fall. Han fick inte alls lika mycket plats i filmen som jag ville. Jag tyckte om karaktärens presentation. Men efter en stunds filmtid med en hel del skratt försvinner han bara och syns inte till förän i slutet av filmen. 
Jag fattar inte riktigt tänket med att inte låta Randall, som var en sådan nyckelkaraktär i "Monsters, Inc." få mer plats än bara några scener. Wasted potential...
 
Sammanfattning
Åh vad jag är glad att den här filmen gjordes. Jag upplevde strålande nostalgi och en mycket trevlig filmupplevelse, vilket jag tror du som såg "Monsters, Inc." när du var liten också kommer att göra. 
Gjorde du däremot inte det kommer du i alla fall braka rakt in i en underbar värld och kanske t.om brista ut i en och annan skrattattack.
 
Jag ger "Monsters University" 9/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: