Man of Steel

I really, really, really, really didn't like this: Man of Steel (2013)
 
 
I rollerna: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane, Russell Crowe, Antje Traue & Kevin Costner
Regi: Zach Snyder
Manus: David S. Goyer & Christopher Nolan
Genre: Action, Äventyr, Fantasy
 
Kortfattad handling
En ung kringresande arbetare tvingas konfrontera sitt hemliga ursprung när jorden invaderas av medlemmar av hans ras. 
 
Fördelar
Om det någon gång har funnits en film som har haft pressen att vara bra på sig är det den här.
På vissa ställen levererade den, men mestadels inte. Men ändå, här är vad jag gillade:
 
Det första vi får se är planeten Krypton och dess befolkning. Och detta gillade jag verkligen.
- Jag tyckte det var coolt att få se att Krypton inte bara är en isplanet utan även har en egen befolkning, kultur och levnadssätt.
Och visuellt sett ser det grymt ut. En slags härlig dyster skärpa hjälper även till att få Krypton att se otroligt mäktig ut. Det var bra gjort.
 
Henry Cavill är helt OK som Superman. Jag varken ogillade eller tyckte om honom. Han bara "var där". Resten av skådespelarna var också helt okej, men det var verkligen ingen som stack ut.
- Det var ingen som gjorde sitt livs prestation kan man väl säga.
 
Filmen har cool action, men jag hade önskat mig mycket mindre än vad jag fick.
- Men när det väl är coolt, då är det COOLT.
 
Nackdelar
Jag försökte inte gå in med höga förväntningar. Jag är inget stort fan av Superman så jag kan inte säga att jag längtat efter filmen, men jag ville absolut se den trots allt. Den kan ju överraska och vara bra?
- Den överraskade inte och var verkligen inte bra.
 
Ett av filmens många fel och kanske även det största är manuset. Själva basicstoryn är väldrigt lättförstådd och stadig, men allt därimellan är dessvärre inte det. 
Filmen matade på med sy mycket information under den flrsta timmen att man höll på att bli vimsig i skallen. 
Det var ungefär som om varje faktafylld scen var intryckta i dominobrickor och uppradade efter varandra i ett långt led, tillräckligt långt för att fylla ut en hel timme. 
- Har ni spelat domino någon gång? Då vet ni att om man puttar på den första brickan rasar alla andra också. Vet ni det vet ni också hur den här filmen är uppbyggd.
- Konstigt klippta scener bara flyger fram i ett snabbt tempo med information som vi ska försöka förstå och bry oss om. 
Det var en stor miss.
 
En annan stor miss är kemin mellan Clark Kent och Lois Lane.
- Var är den? Den finns inte. Jag kunde verkligen inte hitta någon som helst kemi eller romantisk spänning mellan dem. Stela ansiktsuttryck och dumma dialoger skapade en väldigt awkward stämning mellan karaktärerna. 
- Hade man inte redan innan vetat att Clark Kent och Lois Lane blir romantiskt involverade hade man inte fattat någonting.
 
Och det som borde varit bra men som nästan gjort allt sämre är filmens allt för överdrivna actionsekvenser. De var för många, för höga och för långa. 
- Hur gärna jag än skulle vilja se Superman och General Zod flyga genom en husvägg räcker det ändå med en gång. Inte 14!
Vissa scener är smarta och coola men de flesta bara väldigt överdrivna och inte alls så njutbart man vill att det ska vara. Och när det hade sprängts så mycket väggar, bilar och byggnader att hela TV-rutan bara fylldes av ett stort grått rökmoln fick jag nog. Jag trodde inte att jag skulle klaga på visuellt snygga effekter någon gång. Men någon gång ska väl vara den första...
 
Sammanfattning
Jag, som inte är ett fan av Superman, vet inte hur fans reagerade på filmen. Jag tyckte i alla fall att den var skräp. Bra skådespel från Michael Shannon ocg Russell Crowe men ingen anan stack tyvärr ut. Manuset var alldeles för rörigt, karaktärerna var svaga och actionsekvenserna var rent nonsens, den ena scenen värre än den andra. I slutändan skulle jag säga att "Man of Steel" INTE är den film Superman förtjänar.
 
Jag ger "Man of Steel" 4/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på något du vill att jag recenserar? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: