Breaking Bad

Det är fan på tiden att jag recenserar en TV-serie: Breaking Bad (2008-2013)
 
 
I rollerna: Bryan Cranson, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte & Bob Odenkirk
Skapare: Vince Gilligan
Genre: Brott, Drama, Thriller
 
Kortfattad handling
När han diagnotiseras med lungcancer teamar en överkvalificerad kemilärare upp med en gammal elev för att tillaga och sälja världens renaste crystal meth för att försörja sin familjs framtid.
 
Förord
När jag skriver mina filmrecensioner brukar jag dela upp allt i fördelar och nackdelar. Nu är detta en serierecension och för att göra en lång saga kort:
- Det finns inga nackdelar med Breaking Bad.
 
Recension
Har du inte sett Breaking Bad?
- Var inte orolig. Jag ska inte spoila viktiga händelser. Men varför i hela friden har du inte sett Breaking Bad?
 
Breaking Bad är en fantastisk serie.
Denna berättelse, om kemigeniet Walter White så skicklig att han skulle kunna bota cancer om han bara försökte men istället får nöja sig med att lära tonåringar periodiska systemet, är mäkta intressant. Att sedan själva poängen är att han får cancer och börjar tillaga droger för att försörja sin familj är mer än bara awesome.
 
Walter White (Bryan Cranston) är den näst bästa karaktärerna som någonsin satt sin fot i TV-världen. Att få vara med om Walter White's förvandling serien igenom när han tampas med att han sett sig in i en farlig brasch är helt otrolig. Varje säsong blir mörkare och mörkare och alla karaktärer (speciellt Walter White) har ett sådant nyanserande djup i sig som bara blir starkare och starkare för varje avsnitt som går. 
 
Skaparen Vince Gilligan och samtliga skådespelare manusförfattare, regissörer och producenter som arbetat med serien har gjort ett fantastiskt bra jobb med all story och karaktärer. Varenda liten karaktär har ägnats full uppmärksamhet och givits djup, mörker och känslor som inte är av denna värld. 
- Serien blir med detta otroligt hållbar, soännande och intressant att följa.
Och just för att varje karaktär är så otroligt detaljerat skapad finns det en karaktär för alla.
- Jag kan sätta min högra hand på att din kompis som säger att han hatar Breaking Bad ändå fattat något slags tycke för minst en karaktär. Sedan kan vi förstås inte rå för att en del människor föds dumma.
 
Det bästa med serien är att du konstant gissar vad som ska hända härnäst. Det finns nästan inte en enda förutsägbarhet i serien. Det är så otroligt spännande att det knappt går att sluta titta.
Och ingenting är irrelevant! Saker som händer tidigt i säsong 1 är minst lika relevant för säsong 5 som säsong 2.
- And that's just awesome!
 
Och behöver jag ens prata om skådespelarinsatserna?
- Alla äger. Bryan Cranston som Walter White är bäst i världen och Aaron Paul som Walters förra elev Jesse Pinkman är näst bäst i världen.
Biroller som Anna Gunn, RJ Mitte, Betsy Brandt och Dean Norris är ochså helt fantastiska och helt rätta för sina karaktärer. Dean Norris är badass.
 Och jag nämnde ovan att Walter White är den näst bästa karaktären som någonsin satt sin fot i TV-världen. Här kommer den bäste:
- Saul Goodman (Bob Odenkrik). Så bra, så rolig och så otroligt perfekt...
 
...Minst lika perfekt som Breaking Bad.
 
Sammanfattning
Detta är en serie som alla pratar som - och det finns en bra anledning. Breaking Bad är en av de bästa TV-serierna någonsin. Det finns faktiskt inte många TV-serier som håller samma mått hela vägen till slutet. Det är helt enkelt fantastiskt och om jag kunde skulle jag tvinga er att se det. Men det enda jag kan säga är:
- Har du inte sett Breaking Bad? Gör det. Och gör det nu.
 
Jag ger "Breaking Bad" 10/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga ellet ett förslag på något du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: