A Good Day to Die Hard

Vem är du och vad har du gjort med John McClane?: A Good Day to Die Hard (2013)
 
 
I rollerna: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch, Yuliya Snigir, Radivoje Buvic & Cole Hauser
Regi: John Moore
Manus: Skip Woods
Genre: Action
 
Kortfattad handling
John McClane reser till Ryssland för att hjälpa sin till synes egensinniga son Jack, bara för att upptäcka att Jack är en CIA-agent som arbetar under cover. Detta leder till att de måste sammarbeta mot de hänshyslösa skurkarna.
 
Fördelar
Filmen har överdriven men cool action. Så om man kan tänka bort allt annat absurt nonsens som försegår skulle detta vara en helt acceptabel actionfilm. 
- Men det kan man inte,
 
Nackdelar
Var i helvete är John McClane?
När man går in i en Die Hard-film är det den älskade superpolisen John McClane man först förväntas att se.
- I "A Good Day to Die Hard" finns inte John McClane. Det står att det är han, men det är bara inte det. Det enda jag såg var en 57-årig Bruce Willis.
Den John McClane vi alla lärt oss älska under fyra filmer är totalt bortblåst. Den kaxiga attityden är borta, de minnesvärda replikerna är borta och hela introduktionen om var han hållt hus sedan förra filmen existerar inte ens. - Det var bara en gammal Bruce Willis i bild. Så förväntar du dig att se en cool action med John McClane - titta på någon annan Die Hard-film...
 
Går vi sedan över till story blir det inte bättre här.
Manuset är otroligt töntigt, lamt och överdrivet. För det första känns filmen väldigt "liten". Vad jag menar med det är att det inte händer någonting. Allt är bara en enda stor överdriven biljakt med en over the top-action som inte är av denna värld. Det är så överdrivet att det inte finns någon spänning. Vad som kunde varit njutbar ögongodisaction blir ingenting annat än absurt nonsens som man sitter och önskar ska ta slut.
- Det SER coolt ut. Men det känns inte. 
 
Mitt tredje stora problem med filmen är att den är lat, förutsägbar och långtråkig. 
- De få one-liners vi bjuds på är varken smarta eller roliga och inte skämten heller för den delen. Där jag borde ha skrattat suckade jag istället. Och relationshistorien mellan John McClane och hans son är inte intressant. Om någonting är den mer irriterande än allt annat. 
- Och jag köpte verkligen inte Jai Courtney som hans son. Skådespelet var dåligt, karaktären var kass och hans insats var helt enkelt inte bra.
 
Vem är skurken då undrar ni.
- Ja, det undrar jag också. Det finns faktiskt ingen. Eller, det finns en...eller två...eller tre...men det är ingen som sticker ut. Ingen hyser något hot eller ger intrycket av att ens vara farliga. De "var bara där" och spelade skurkar utan att bli ihågkommna när de väl försvunnit ur bild.
 
Varför kan folk inte bara förstå. Det var meningen att den här filmserien skulle dö med Live Free or Die Hard. För Die Hard- seriens skull hoppas jag nästan att det kommer en 6:e men regissör och manusförfattare som vet vad de håller på med. Die Hard-serien förtjänar att dö med ett värdigt slut itsället för att sluta med den här jävla smörjan.
 
Sammanfattning
I vanliga fall skulle jag säga "vill du bara se cool action är detta något för dig", men jag kan inte göra det här utan att ljuga. Jag tror verkligen inte att ens de som bara vill se action skulle uppskatta den här filmen. 
Med andra ord - "A Good day to Die Hard" är värdelös.
 
Jag ger "A Good Day to Die Hard" 2/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: